Nije tesko. Za FUT ti je vazan kemistri, sto veci da imas. Ako hoces da ides na sigurno i da imas 100 kemistri, dovodis igrace iz iste lige. Ja recimo imam Premier League squad. Mozes i hibrid (sto znaci igraci iz vise liga, ali je vazno da su dobre nacionalnosti), tipa da se dovode brazilci, ili francuzi iz par liga, isto tako ce da bude 100 kemistri. Nekad i ako imas sve igrace koji se uklapaju, desi se da nije 100 kemistri jer nisu na svojim prirodnim pozicijama. Povezivanje izmedju 2 igraca moze da bude crveno, zuto ili zeleno. Crveno je da nemaju nikakvu vezu, zuto je da su povezani na neki nacin, ali ne potpuno, zeleno je potpuna veza. Isto tako postoji crveno, zuto i zeleno za pozicije. Crveno je igrac totalno van pozicije, zuto je sekundarna pozicija nekog igraca, zeleno je primarna pozicija nekog igraca.
Screenshot_1.jpg
Ovo je moj FUT team, eto vidis da Lingard nije na prirodnoj poziciji CAM-a, nego CM, pa ima zutu boju/kemistri za poziciju. Zelena linija je za igrace iz iste lige i iste nacionalnosti. Zuta linija je za igrace iste nacionalnosti iz razlicitih liga, ili razlicite nacionalnosti iz istih liga. Naravno kupovina menadzera moze da poboljsa kemistri, ali je vazno da je menadzer nacionalnosti iste kao dosta igraca, ili bar iz iste lige.
Preporucujem na pocetku da radis SBC (squad bildere), tu ulozis malo i dobijas dobre pekove, gde posle mozes da koristis igrace ili da ih prodajes ako ti ne odgovaraju. Desi se da neki slabiji igraci imaju veliku cenu jer su potrebni za neki squad bilder, pa nema potrebe da se zaleces, nego cekas da cena padne, nije poenta da dajes prevelike pare na te bildere. Desi se da silver ili bronze igraci kostaju oko 1.5k ili cak 2k, sve zavisi od potraznje trzista.
Za igranje, imas prvih 5 utakmica, i onda dobijes odredjeni skill rating i odredjenu diviziju. Posle samo igras i pratis tabelu koliko ti treba za plasman i kakve nagrade se nedeljno dobijaju za tvoj plasman. Dobro za te nagrade je da imas 3 opcije da biras koja ti najvise odgovara. Preporuka sa moje strane je da ne uzimas untradeable items, ili pekove/igrace, jer ne mozes da ih prodas, a ako ti ne odgovaraju, samo ti sede u klubu i ne koristis ih.