NOVI POČETAK
Malo ko je pretpostavljao da će uprava Genove imenovati,u fudbalskom svijetu do sada nepoznato ime,kao trenera ekipe. Riječ je o mladom,perspektivnom treneru Tariku koji je u svojoj karijeri trenirao tek nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Ekipa Genove se našla u nezavidnoj poziciji kada su prošle sezone jedva obezbijedili ostanak u eliti talijanskog fudbala. Bivši trener je dobio otkaz a na njegovo mjesto je došao Tarik. Na pitanje šta namjerava učiniti od ekipe i koji su ciljevi ovog tima iz istoimenog grada,Tarik je odgovorio:
"Kada sam kontaktiran od strane ljudi iz uprave,bio sam iznenađen. Rekao sam im da moram razmisliti i donijeti odluku jer se takvo nešto ne odlučuje preko noći. Nakon što sam dobro razmislio o ponudi a i o posljedicama i obavezama koje ova pozicija sama po sebi nosi,odlučio sam da prihvatim ponudu. Cilj Genoe ove sezone jeste zauzeti svoje mjesto na sredini tabele a poslije ćemo razmišljati o nečemu većem."
Kada je stigao u Genovu,ovaj mladi trener je zatekao sljedeći roster:
Odlučeno je da,kao i do sada,kapiten ekipe bude Nicolas Burdiso,iskusni štoper koji već dugi niz sezona ponosno nosi crveno-plavi dres.