Marko, koja je razliku u napadu s centra i u bilo kom napadu na mecu?

Koja je to bag pozicija odbrane tu? Da li se moze spreciti napad s centra ili ne moze? Svakog od nas smara kada primimo gol iz prvog napada posle gola ili prvog na mecu, ali moze se spreciti, sigurno, moze da se selektuje igrac. Postoji verovatno 3 tipa napada s centra, duga u vis po strani (po krilima), duga po sredini (CF-u) ili kratki dupli pasovi. Mozda postoje varijacije, Toja doda nazad, gore... i igra dug pas po zemlji ka CF-u.

Odbrana stoji ukopana ako je igrac ne kontrolise, a neko utrcava ako mu je drugi igrac zadao tu komandu. Jasno se vidi ko utrcava i gde, pa je cini mi se lakse prozreti nameru, zaustaviti sulud napad (kao u sahu mat iz 2 poteza), nego naterati 20-30 ljudi da igra mirnije.
Jedino je nekome ruzno za oko, fer je kao dodati nazad, ali opet, teoretski u svakom trenutku meca mozes da saljes loptu gde god (i u pravom fudbalu), i da sutiras s centra ako pozelis. Sto implicira da neko pored nametnutog pravila moze da doda nazad pa da salje opet kome god. Ili je potrebno 5 dodavanja da napravi prvo nazad.
Izgubio sam skoro od jednog igraca sa 35% poseda i oko 55% pasa, srljao je, tesko mi je palo jer ga je sreca posluzila, ali teoretski mogao je da odigra jos gore, a da pobedi, sve je to legitimno. Ne pobedjuje uvek lep fudbal, nego nekad i uporan.