Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 20 of 139

Thread: Više patcheva istovremeno - Multikitserver, Patch switcher i Multipatch tutorial

  1. #1

    Default Više patcheva istovremeno - Multikitserver, Patch switcher i Multipatch tutorial

    Pošto su svi prethodni linkovi za multikitservere i patch switchere "pali" postoje 2 rešenja kako možete igrati PES 6 sa više patch-eva

    • Ukoliko želite da igrate samo OFFLINE pes


    Quote Originally Posted by Рембрант
    Odlučio sam da napišem jedan kraći "tutorial", jer je jednostavnije rešenje, a i ne treba vam nikakav program. Uzeću za primer sebe, pošto igram sa 3 različita peča.
    Dakle ovako, trenutno koristim Shollym pečeve Classic i onaj sa aktuelnim timovima, kao i CTL peč, za potrebe onlajn igranja. Ja sam pes instalirao na lokaciji: D:/Igrice/KONAMI/Pro Evolution Soccer 6
    E sad, u folderu KONAMI sam napravio još 2 foldera, pod nazivom Pro Evolution Soccer 6 - Shollym Classic i Pro Evolution Soccer 6 - Shollym aktuelni, dok sam onaj prvobitni folder preimenovao sa Pro Evolution Soccer 6 - CTL patch. Idemo dalje, u sva tri foldera imam kitserver, dat i pes6.exe od peča koji trenutno koristim, dakle u folderu gde se nalazi Shollym Classic imam potrebne fajlove za klasik peč i tako isto za ova druga dva (sa aktuelnim timovima i CTL-om). Naravno, svaki kitserver je attach-ovan za pes6.exe fajl iz tog istog foldera.
    Sada je samo potrebno odabrati željeni peč sa kojim hoćete da igrate. Recimo da hoćete da prvo igrate sa aktuelnim timovima. Odete na ovu lokaciju My Documents/KONAMI/Pro Evolution Soccer 6/save/folder1 i tu treba kopirati Option File sa aktuelnim timovima. I to je to, startujete pes i počnete sa igrom. Posle nekog vremena, hoćete da probate npr. sa Classic ekipama da odigrate koji meč. Ništa lakše, potrebno je samo kopirati Option File sa Classic timovima na istu lokaciju (prethodni Option File "sklonite" iz tog foldera i sačuvajte negde drugde u dokumentima i napišite za sebe da znate da je taj OF za aktuelne timove). Kada ste završili sa kopiranjem OF-a za Classic timove, potrebno je samo da startujete pes i cepate.

    Eto, to bi bilo to, najkraće rešenje moguće i najjednostavnije. Ako vam ipak nešto ne bude jasno, javite u temi da probamo da rešimo problem.

    PS: Možete naravno ovo odraditi sa bilo kojim pečevima, nebitno da li ih ima 2, 3, 100...

    • Ukoliko želite da igrate ONLINE pes



    Quote Originally Posted by Atlantis
    Da bi lakše objasnio, pretpostaviću da imate CTL patch i da hoćete patch za SPL ligu ali ne želite svaki put da menjate fajlove, kitservere i slično. Evo šta treba da uradite:

    #1 Korak - EXE fajlovi
    Napravite duplikat od vašeg PES6.exe fajla
    • Rename u CTL.exe (opcionalno, ne morate, ali je jednostavnije zbog orijentacije kasnije)
    • Copy of PES6.exe rename u SPL.exe

    #2 Korak - kitserver
    Kliknite na kitserver za Shollym Patch
    • Rename u splserver
    • Prebacite ga u vaš Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6 folder
    • Zatim udjite u splserver folder i kliknite na setup.exe
    • Kliknite na REMOVE ako postoji opcija
    • Sa padajućeg menija izaberite SPL.exe i kliknite INSTALL

    Kada završite korak #1 i #2, ovako treba da vam izgleda vaš PES6 folder:


    #3 Korak - dat fajlovi
    Udjite u Shollymov dat i uradite sledeće:
    • 0_text.afs rename u s0text.afs
    • 0_sound.afs rename u s0sound.afs
    • e_text.afs rename u setext.afs
    • e_sound.afs rename u sesound.afs

    Shollymovove editovane dat fajlove prebacite u vaš Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat folder. Ako ste sve uradili, trebalo bi da ovako nešto imate u dat folderu:

    #4 Korak - save folder
    Udjite u My Documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6 i napravite duplikat od foldera save
    • Copy of save folder rename u ssav
    • Udjite i obrišite KONAMI-WIN32PES6OPT fajl

    Odnosno, folder u My Documents treba da vam izgleda ovako:

    #5 Korak - Hex EXE Editor
    Skinite besplatan mali program sa ovog linka: http://www.hhdsoftware.com/Download/...editor-neo.exe

    Instalirajte, pokrenite program i učitajte SPL.exe fajl:
    • Iz menija idite na edit->find ili ctrl+F - kucajte sound
    • pronadjite 0_sound.afs reč (slika 1) i prepravite je u s0sound.afs
    • isto ponovite i za preostale fajlove - 0_text.afs (s0text.afs), e_text.afs (setext.afs) i e_sound.afs (sesound.afs)
    • opet edit->find ili ctrl+F - kucajte sav (neće iz nekog razloga da pronadje "save" ali "sav" hoće)
    • umesto save ukucajte ssav
    • sačuvajte fajl

    To je to - sada imate dve instalacije PESa koju svaku pokrećte iz zasebnog EXE fajla - CTL iz CTL.exe, Shollym iz SPL.exe

    Ako naknadno patchujete neki od ova dva patcha, ne zaboravite da preko DKZ Studia otvorite onaj 0_text.afs koji želite ili ako patchujete preko kitservera da otvorite pravi kitserver.

    Isto metodu možete ponoviti i za 3 ili 4 patcha, samo imajte jednu stvar u vidu:
    nazivi unutar EXE fajlova MORAJU IMATI ISTU DUŽINU KAO I ORIGINALNI DA BI IGRA RADILA! - drugim rečima, recimo hoćete i Phoenix patch da instalirate:
    0_text.afs (6 slova) - phoenix0text.afs X || p0text.afs
    save (4 slova) - psave.afs X || psav

  2. #2

    Default

    Ovo bas volem , svaka cast ovome umetniku , sto napravi ovo.

  3. #3
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    Stvarno je super,ali ispascu glup pa cu reci da mi nije bas jasno...kada skinem neki drugi patch,onda kitserver iz tog patcha npr prekopiram u kitserv09,i taj patch pokrecem preko PES6_01,ali sta treba ubaciti u d01????

    EDIT: Izvinite,ovaj post moze da bude obrisan,jer sam shvatio minut posle postovanja ovog posta....

  4. #4

    Default

    Stvarno mu svaka cast!E sad kad bi se provalilo kako da ubacimo navijanje kroz KitServer bilo bi super....

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by milosmilan View Post
    Stvarno mu svaka cast!E sad kad bi se provalilo kako da ubacimo navijanje kroz KitServer bilo bi super....
    Pa ubacujes navijanja u dat folder.Sve je covek napravio.
    A dat folder ti je ustvai d01, d02 itd. Znaci svakom exe fajlu odgovara konkretni jedan kitserver i konkretni jedan dat folder i naravno OF ,ali on ide u my do..... i t d

  6. #6
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    ja sam se odusevio....ovo je odlicno...medjutim sada ne znam koji patch da metnem...skinuo bih ovaj FM/PES ali 9gb je puno...jos jednom

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by gogiland View Post
    Pa ubacujes navijanja u dat folder.Sve je covek napravio.
    A dat folder ti je ustvai d01, d02 itd. Znaci svakom exe fajlu odgovara konkretni jedan kitserver i konkretni jedan dat folder i naravno OF ,ali on ide u my do..... i t d
    Cek,cek ovo bas nesto najbolje i ne kapiram.Kad skinem ovo sto je u prvom postu samo ubacim tako gde mi je instalirana igra i sta onda?Na slici sam video da ima 100 foldera pa i ne razumem ovo bas najbolje...

  8. #8

    Default

    Samo polako. Dakle, ako imas npr. 3 patcha iskopiras 3 foldera (d01, d02, d03), 3 kitservera (imenovanih kao i ovi folderi, dakle kitserv01, 02 i 03), i 3 PES6 .exe fajlova (imenovanih isto kao folderi, dakle PES6_01.exe, 02.exe, 03.exe). Kada to odradis iskopiras od prvog patcha sve sto imas (znaci 0_sound i slicno u d01, sve stvari iz kitservera u kitserv01, zatim preimenujes .exe fajl u PES6_01.exe i uradis overwrite preko onog koji je dat ovim programom). Instaliras kitserver, i igras taj patch. Isto ponovis sa preostala dva patcha.

    Prema ovome sto je autor programa naveo, trebalo bi da svi kitserveri mogu da budu instalirani istovremeno, samo treba da vodis racuna na kom ti je mestu koji patch (jer program povezuje folder d01 sa kitserv01 i sa PES6_01.exe). Trebalo bi da ti sada bude jasnije. Ako opet nesto nije jasno pitaj (takodje ako sam nesto preskocio/pogresio neka me kolega gogiland ili neko drugi dopuni/ispravi ).

  9. #9
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    e nightcaller3 aj pls ubaci i ovakvo objasnjenje,cini mi se jednostavnije:

    1.folder d01 je ustvari vas dat folder,samo za vas drugi patch...u njega ubacite 0text,0sound,e_text i e_sound...iz patcha
    2.folder kitserv01 je kitserver za taj drugi patch
    3. u my documents/konami/...../pro....soccer6/save/ napravite "folder1_1" i u njega ubacite OF
    4.taj novo ubaceni patch pokrecete klikom na PES6_01.exe

  10. #10

    Default

    nemam ja zaista sta da dodam, evo super su objasnili night caller3 i rolando
    Samo jedino treba vam neki materijal t,j patch pa da picite
    Mislim ja sam bas odusevljn ovijem alatom i vec sam ga pustio u funkciju sa 6 patcheva.Ono konacno imam sve sto sam zeleo u jednom pakovanju

  11. #11

    Default

    pu rapidshare,aj nek neko baci ovo na filefront il negdje drugo..speedyshare il slicno

  12. #12
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    95MB je....probaj da ubacis u program Rapidshare plus 2.0

  13. #13

    Default

    sve mi je sjebao ovaj kitserver. prvo mi je koji god od onih 9 exe pritisao ulazio u isti pes, onaj koji je broj 1. nesto sam namestao i posle toga kad god udjem svi igraci bi imali iste face i dresovi bi bili jednobojni bez brojeva. sad sam izbrisao sve te kitserv0X, dat0X, pes6_0X i sad mi ne radi ni obican kitserver kao da nije ni instaliran

  14. #14
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    pa mozda zato sto u SETUP.exe nisi oznacio PES6.exe nego PES6_1.exe ili neki drugi...

  15. #15

    Default

    Quote Originally Posted by -C.R-7-C.R- View Post
    pa mozda zato sto u SETUP.exe nisi oznacio PES6.exe nego PES6_1.exe ili neki drugi...
    proverio sam to. sredio sam normalan kitserver nekako

  16. #16

    Default

    je l' moze ovo na pes2009?

  17. #17
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    ne,ovo je za PES6

  18. #18

    Default

    Ljudi, jel moze neko da mi kaze koji kitserver radi na Windows Vista OS i ako ga neko ima, zamolio bih Vas da ga tutnete na forum da ga skinem. Hvala

  19. #19

    Default

    Pa nema ovo je sve prazno u GDB pa u ball,kits... nema nista... a nisam ni dobiio OF u cemu je problem ???

  20. #20
    Super Star -C.R-9-C.R-'s Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Београд
    Posts
    1,691

    Default

    Izvini,sta si ti ocekivao

 

 
Page 1 of 7 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. PES 6 Patch switcher!!!
    By UrKePFC in forum PES 6 Online
    Replies: 4
    Last Post: 11-09-2011, 19:28
  2. Više patcheva istovremeno - Patch switcher
    By dj90 in forum PES 5 - Edit
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2010, 13:11
  3. Pes2009pc: MultiKitserver Select -RELEASED
    By maremas in forum PES 2009 - Alati i ostalo
    Replies: 22
    Last Post: 10-02-2009, 19:56
  4. 6 Patch-eva sa ovom alatkom moze istovremeno da se igra
    By jackbauer24 in forum PES 2008 - Alati i ostalo
    Replies: 1
    Last Post: 09-03-2008, 18:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •