PDA

View Full Version : PesComplete Editor 9.05 - download prvi post



Misko
10-04-2008, 23:15
PES 2009 DEMO

PesComplete Editor for PES2009 BETA

Download: OVDE (http://rapidshare.com/files/150908745/PesCompleteEditor_0.9_PES2009_.rar.html)

autor mosu90 sa evo-weba

otvarate fajl unnamed_3.bin iz cv02.img
-------------------------------------------------------------

PES 2009 Full igra

PesComplete Editor 9.05

http://static1.filefront.com/ffv6/graphics/b_dl_now.gif (http://files.filefront.com/PesCompleteEditor905rar/;12157868;/fileinfo.html)

http://rapidshare.com/img2/bannersmall1.jpg (http://rapidshare.com/files/157523425/PesCompleteEditor9.05.rar)

BUGS:
-Not Reported yet

INFO
-Extract PesCompleteEditor 9.05 folder from the archive were you want
-Open your OPTION FILE from MyDocuments/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2009/save
-[FM IMPORTER]

1. You need OFFICE2007(not sure) and last version of FM Genie Scout(BETA 3) available here:
http://genie.fm/
2.To use FM importer you have to copy FM Genie Scout contents into your Genie Scout
Now select Columns»PesComplete in menu.
3.Filter by squad (u will find a button there) type the name, choose squad (First Team/ Reserves or U19) JUST ONE OF IT because in pes can't be more than 32 players in a team
4.Choose File>Export and save as csv
5.Use Import from FM Function in PesComplete Editor and wait a few seconds. After the Message Box displays click No at that question.
6.Your team is ready
More about usage of this (Thanks to Gortop info)

IMPORTANT: Columns in Genie Scout must have absolutely equal order to the columns in the converter!!!
On the scout startup, last columns may get mixed up (must be some problem in the scout). Always check them!!! It's very important for accurate conversion!!!
IMPORTANT: The converter will work 100% properly only in Excel 2008 (PC version 2007)!!! Macros is used for "Clear" buttons!


How to use:
1) Start the Genie Scout. Firstly, you need to export CSV page with desired players. Select Columns»PesComplete in menu. Now choose "Filter By Squad" and enter name of team.
You will access to the page with players. Now click "Export Page" and select "CSV" as the file type. Save it somewhere.
NOTE: You may also export whatever players you want. Just search for them and add in your shortlist and then export.

Credits
Goldorakiller for collaboration with everything
Gortop for his FM Conversion algorhytm
Ninuzzu
Me for taking my time :lol:

stefanACM
10-04-2008, 23:17
Koji si ti car ja ti se divim
I naravno autoru programa

stefan b
10-05-2008, 10:12
a cemu ovo sluzi?

zlaxy
10-05-2008, 10:34
ja nemam nista kao bin fajl u folderu konami

Бишке
10-05-2008, 10:39
ja nemam nista kao bin fajl u folderu konami
Bato,prvo otvori preko AFS explorera,pa onda preko pes editora.;)
Ja sam poceo da radim Zvezdu.;)

herceg playa
10-05-2008, 11:13
ja nemam nista kao bin fajl u folderu konami
lakse ti je ovako:
otvori preko GGS-a cv02.img desni klik na unnamed_3.bin i export zatim u editoru prondes taj fajl gdje si ga exportovao i zabavi se xD:thumbup:

zlaxy
10-05-2008, 11:33
objasnio mi bata
vec me ima u igri jea;

alen_petrin
10-05-2008, 12:08
Bravo misko svaka ti cast za pronalazak :ave:

Turinski
10-06-2008, 13:04
pise mi application failed itd. inace exportovao sam file 3 iz cv_02 na desktop pa open with pes editor i nece

tottimas
10-06-2008, 15:58
Evo novije verzije u kojoj nema tog problema
Takođe možete da menjate imena ekipama sa ovom verzijom, samo je potrebno pored fajla 3 da učitate i fajl 9 iz cv2

http://www.sendspace.com/file/tzndy4

Turinski
10-06-2008, 19:00
au brate pa ja il' sam glup ili ovo ne valja mada nemoguce je da samo meni ne valja :angry:

Black_Angel
10-06-2008, 19:51
Meni nece da nadje falj. Ja unn3 exportovao na desktop. I kad po sam isao na open,on ga ne pokazuje na desktopu. Sta li je to?

Black_Angel
10-10-2008, 18:41
Je l' mogu preko ovoga da menjam frizure i boju koze igraca?

onlineman
10-10-2008, 21:59
Je l' mogu preko ovoga da menjam frizure i boju koze igraca?

ne moze jer demo nema OF samo editujes unnamed_3 i unnamed_9,imena klubova,imena igraca,ocjene,broj,godine,visinu,tezinu...

alen_petrin
10-11-2008, 10:24
Hvala !!! ;)

Ne pisi hvala imas dugme u donjem desnom uglu posta.Dugme hvala pritisnes i ne moras da pises hvala i da za dzabe punis postove

hordas91
10-20-2008, 21:07
Znal ko u cemu je problem. Kad exportujem onaj file na desktop i otvorim preko editora taj file on izbaci nakav error veliki teskt nesto pise i dole ima Continue i Quit i ja idem na Continue i nista se ne desava stalno izbacuje taj error. hitno je javite :D

goxybg
10-20-2008, 21:43
Znal ko u cemu je problem. Kad exportujem onaj file na desktop i otvorim preko editora taj file on izbaci nakav error veliki teskt nesto pise i dole ima Continue i Quit i ja idem na Continue i nista se ne desava stalno izbacuje taj error. hitno je javite :D


To je zato sto je ovaj program za DEMO verziju. I meni se isto desava. Sacekaj jos malo pa ce da izadje program i za ful verziju. Dotle moras da menjas sve u samoj igrici...

Axilleus
10-20-2008, 22:21
I kod mene radi bez problema.
Ja sam eksportirao file unnamed_3.bin i unnamed_9.bin i kad onda uradim File>Open u ovom Editoru sve fino radi. Samo neznam zasto mi ne cita prava imena ekipa posto vec imam sva prava imena ekipa i igraca.
Kako onda da spasimo promene i da to importujemo u igricu?

pop1806
10-21-2008, 08:03
I kod mene radi bez problema.
Ja sam eksportirao file unnamed_3.bin i unnamed_9.bin i kad onda uradim File>Open u ovom Editoru sve fino radi. Samo neznam zasto mi ne cita prava imena ekipa posto vec imam sva prava imena ekipa i igraca.
Kako onda da spasimo promene i da to importujemo u igricu?


Zato sto sad exe file cita of a ne fajlove 3 i 9.To je moglo sa demo verzijom jer tada nije postojao of.Sada moras samo direktno u igrici ili da cekas neki editor.

hordas91
10-21-2008, 15:34
Mozel neko postavit svoj cv02.img koji radi preko Editora ovog novog. Ja skini nakav cv02 al kad otvorim editor i prije toga exportovo onaj unnamed 3.bin i unnamed 9.bin na desktop i kad otvaram preko editora on nadje na desktopu unnamed 3.bin otvori i trazi jos da se nadje unnamed 9.bin al taj file nema nigdje na desktopu iako sam ga extract samo ima onaj unnamed 3.bin a ovaj drugi nema.Pa ako neko moze da postavi svoj cv02.img koji mu moze preko novog editora Hvala :D

Axilleus
10-21-2008, 16:01
Mozel neko postavit svoj cv02.img koji radi preko Editora ovog novog. Ja skini nakav cv02 al kad otvorim editor i prije toga exportovo onaj unnamed 3.bin i unnamed 9.bin na desktop i kad otvaram preko editora on nadje na desktopu unnamed 3.bin otvori i trazi jos da se nadje unnamed 9.bin al taj file nema nigdje na desktopu iako sam ga extract samo ima onaj unnamed 3.bin a ovaj drugi nema.Pa ako neko moze da postavi svoj cv02.img koji mu moze preko novog editora Hvala :D

Izgleda da je ovaj Editor samo dobar za DEMO verziju - bar sam ja tako razumeo iz odgovora od pop1806. Znaci ako koristis ovaj Editor za pravu verziju - ne vredi. Nece da radi.

onlineman
10-21-2008, 17:39
Ljudi skinite 0.92 verziju i radice vam i na full verziji!

hordas91
10-21-2008, 20:34
Meni jednostavno nece da radi editor. Skino sam kako vi kazete full verziju ovog Editora al kad otvaram fileove preko njega stalno error izbacuje neka neko postavi svoj cv02.img preko kojeg moze da otvori pes editor ako nije problem jer meni jednostavno nece da radi. poz: :player:

Turinski
10-21-2008, 20:49
i meni nije radio ni za demo,ne radi ni sad a nece da mi radi ni kit relink tool.
ideje?? :S

Axilleus
10-21-2008, 21:44
Meni jednostavno nece da radi editor. Skino sam kako vi kazete full verziju ovog Editora al kad otvaram fileove preko njega stalno error izbacuje neka neko postavi svoj cv02.img preko kojeg moze da otvori pes editor ako nije problem jer meni jednostavno nece da radi. poz: :player:

evo ti cv02 fajl: http://rapidshare.com/files/156262964/cv02.img
direktno iz moje ful verzije koja radi

Axilleus
10-21-2008, 21:46
Ljudi skinite 0.92 verziju i radice vam i na full verziji!

ja koristim verziju 0.92 ali imena timova koje sam ja promenio u igrici mi se ne ucitaju nego se ucitaju ona stara imena, recimo umesto Chelsea pise London FC itd.

alen_petrin
10-21-2008, 22:34
@Axilleus

Ne pisi dva posta za redom koristi opciju edit

hordas91
10-21-2008, 22:38
1429

onlineman
10-22-2008, 13:35
1429

po hiljaditi put skinite ljudi verziju 0.92 i radice vam!
evo linka mog 0.92 koji radi SKINITE GA
http://rapidshare.com/files/156447184/PesCompleteEditor_0.92_PES2009_.rar.html

Milanmilanmilan
10-22-2008, 17:44
Bravo!!!!!!!!!!!!

hordas91
10-22-2008, 18:43
po hiljaditi put skinite ljudi verziju 0.92 i radice vam!
evo linka mog 0.92 koji radi SKINITE GA
http://rapidshare.com/files/156447184/PesCompleteEditor_0.92_PES2009_.rar.html

Ama skino sam kralju i ovu tvoju verziju al po milioniti put kad extractujem sa GGS onaj cv02.img ona 2 fiel unnamed 3 i 9 bilo gdje i kad otvorim preko editroa i sleketujem unnamed 3 pojavi mi ovaj error imas gore sliku koji error. svaki put . De ba racite kako da sredim to :helpsmilie:

onlineman
10-23-2008, 14:05
Ama skino sam kralju i ovu tvoju verziju al po milioniti put kad extractujem sa GGS onaj cv02.img ona 2 fiel unnamed 3 i 9 bilo gdje i kad otvorim preko editroa i sleketujem unnamed 3 pojavi mi ovaj error imas gore sliku koji error. svaki put . De ba racite kako da sredim to :helpsmilie:

ekstraktuj fajlove unnamed_3 i unnamed_9 sa afs explorerom i onda otvori prvo unnamed_3 pa onda unnamed_9.

salex_015
10-24-2008, 06:06
PESComplete PES 2009 Editor 0.9.4!

http://www.fotorola.com/uploads/8f8375f956.jpg

Download:

http://www.fotorola.com/uploads/945391c794.png (http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=32299)

goxybg
10-24-2008, 15:06
PESComplete PES 2009 Editor 0.9.4!

http://www.fotorola.com/uploads/8f8375f956.jpg

Download:

http://www.fotorola.com/uploads/945391c794.png (http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=32299)


Ili ne radi link ili ne radi sajt...

onlineman
10-24-2008, 15:25
Ili ne radi link ili ne radi sajt...

ne radi im sajt a 0.94 nece raditi na full verziji

Milan H.
10-24-2008, 15:50
cemu sluzi ovaj editor ja koliko vidim mogu da se menjaju ocene igraca,pozicije,visina tezina itd. a sve to moze i kad se u samom PES-u udje u Edit.nije mi jasno za sta sluzi ovaj program?

salex_015
10-24-2008, 16:24
cemu sluzi ovaj editor ja koliko vidim mogu da se menjaju ocene igraca,pozicije,visina tezina itd. a sve to moze i kad se u samom PES-u udje u Edit.nije mi jasno za sta sluzi ovaj program?

Pa sluzi da ceo kompletan EDIT u igrici da editujes, ali sve to na ovom programu bez ulaska u Igricu!!!!

onlineman
10-24-2008, 16:46
cemu sluzi ovaj editor ja koliko vidim mogu da se menjaju ocene igraca,pozicije,visina tezina itd. a sve to moze i kad se u samom PES-u udje u Edit.nije mi jasno za sta sluzi ovaj program?

sluzi za lakse editovanje igraca ali u unnamed_3 i editovanje u unnamed_9,tako da ne moras svaki put ici EDIT->LOAD i mozes online da igras sa igracima koji si ti napravio(naravno da drugi igrac mora imati isti patch)

goxybg
10-24-2008, 17:25
Znaci, i dalje cekamo editor za full verziju. A ja se taman ponadao...

filip991
10-24-2008, 21:44
moze neko da mi pojasni staje ovo?

CoaPrepametni
10-25-2008, 14:53
chitao sam swe owo i widim nikome nije do sada izbacio owakaw error... skinuo sam 0.92 werziju i pishe mi sledetje kada otju da udjem u editor.... "the application failed to initialize propertly(0xc0000135). click on OK to terminate the application" shta da radim da bi ushao u editor? pomagajte :(

Turinski
10-25-2008, 16:56
trebati framework 2.0 to je i mene zezalo

CoaPrepametni
10-25-2008, 17:41
tnx sada radi... ali imam nowi problem... ubacim unamed_3 i u editoru mi pishe da je figo belorus dok je rooney azerbejdzanac..... i nema uopshte igracha koje sam ja naprawio u mom OF npr :maniche... ezquerro...possebon...rafael itd... zna li mozhda neko odgowor na owo pitanje? ne bih owoliko zapitkiwao ali stwarno pokusahwam wetj pola sata ali nishta ne uspewa... i ne mogu menjati nacionalnost... zatamljena mi ta opcija....

Turinski
10-25-2008, 17:54
trebas da otvoris edit_01 u my documents/konami/pes 2009/save

goran_pesmaster
10-25-2008, 17:58
sta treba da se otvori sa ovim editorom da bi radio?

CoaPrepametni
10-25-2008, 18:00
Probao sam ali onda mi izbacuje... owaj error..... koji su spominjali kolege u postowima iznad.... gde imam ponudejno "details" "continue" i "Quit" bash sam baksuz.... idem iz problema u problem :(((((((( imash josh neku ideju? :)

tranE_
10-25-2008, 18:58
Probao sam ali onda mi izbacuje... owaj error..... koji su spominjali kolege u postowima iznad.... gde imam ponudejno "details" "continue" i "Quit" bash sam baksuz.... idem iz problema u problem :(((((((( imash josh neku ideju? :)
Znaci tvoj sistem ne podrzava ovo kao aplikaciju,najverovatnije trebas skinuti programe tipa NetFrameWork 2. Ako to ti ne uspije vjerovatno ces morati cekati drugu verziju ili neki upgrade :)

goxybg
10-25-2008, 19:48
Probao sam ali onda mi izbacuje... owaj error..... koji su spominjali kolege u postowima iznad.... gde imam ponudejno "details" "continue" i "Quit" bash sam baksuz.... idem iz problema u problem :(((((((( imash josh neku ideju? :)


Ljudi, citajte malo. Sve ove verzije editora su za DEMO verziju fudbala. Ne radi na FULL verziji. :hammer:

tottimas
10-25-2008, 22:30
Pa i nisu sve za DEMO, još od verzije 9.03 možete da otvorite OF i da ga editujete. A evo sad i najnovije verzije od pre par sati, sada sa opcijom importa ekipe iz FM.


PesComplete Editor 9.05

http://static1.filefront.com/ffv6/graphics/b_dl_now.gif (http://files.filefront.com/PesCompleteEditor905rar/;12157868;/fileinfo.html)

http://rapidshare.com/img2/bannersmall1.jpg (http://rapidshare.com/files/157523425/PesCompleteEditor9.05.rar)

BUGS:
-Not Reported yet

INFO
-Extract PesCompleteEditor 9.05 folder from the archive were you want
-Open your OPTION FILE from MyDocuments/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2009/save
-[FM IMPORTER]

1. You need OFFICE2007(not sure) and last version of FM Genie Scout(BETA 3) available here:
http://genie.fm/
2.To use FM importer you have to copy FM Genie Scout contents into your Genie Scout
Now select Columns»PesComplete in menu.
3.Filter by squad (u will find a button there) type the name, choose squad (First Team/ Reserves or U19) JUST ONE OF IT because in pes can't be more than 32 players in a team
4.Choose File>Export and save as csv
5.Use Import from FM Function in PesComplete Editor and wait a few seconds. After the Message Box displays click No at that question.
6.Your team is ready
More about usage of this (Thanks to Gortop info)

IMPORTANT: Columns in Genie Scout must have absolutely equal order to the columns in the converter!!!
On the scout startup, last columns may get mixed up (must be some problem in the scout). Always check them!!! It's very important for accurate conversion!!!
IMPORTANT: The converter will work 100% properly only in Excel 2008 (PC version 2007)!!! Macros is used for "Clear" buttons!


How to use:
1) Start the Genie Scout. Firstly, you need to export CSV page with desired players. Select Columns»PesComplete in menu. Now choose "Filter By Squad" and enter name of team.
You will access to the page with players. Now click "Export Page" and select "CSV" as the file type. Save it somewhere.
NOTE: You may also export whatever players you want. Just search for them and add in your shortlist and then export.

Credits
Goldorakiller for collaboration with everything
Gortop for his FM Conversion algorhytm
Ninuzzu
Me for taking my time :lol:

Deki
10-25-2008, 22:39
Ne radi rapid... dajte neki drugi link

tottimas
10-25-2008, 22:42
Ubacio sam link za rapid koji radi, probaj sad.

goran_pesmaster
10-25-2008, 23:02
cek sta je owo sa scoutom i to?

BugA
10-25-2008, 23:21
Koliko sam ja shvatio, sad mozes ubaciti ocene iz Football Manager-a u PES :D

goran_pesmaster
10-25-2008, 23:28
extra full...skonto sam sad skinuo i vidim da je to nesto najjace sto su uradili do sad...svaka im dala

vanjainter
10-26-2008, 07:15
Good job :smartass:

goxybg
10-26-2008, 08:00
Ja ovde imam jedan problem: u 'tab-u' 'Other Settings' ne mogu da kliknem ni na jednu od ponudjenih opcija. Sve su mi 'blede', znaci kao da nisu aktivne. Da li neko zna resenje ovog problema? Imam verziju 0.9.5...

tottimas
10-26-2008, 12:04
Tako je tu svima. Verovatno još Mosu nije pronašao kako se to edituje.

goran_pesmaster
10-26-2008, 12:15
meni owaj shit ne radi...owo konvertovanje...ili ja jednostavno ne znam sta treba da uradim :(

moze li pomoc???

wladinho31
10-27-2008, 23:47
Pa i nisu sve za DEMO, još od verzije 9.03 možete da otvorite OF i da ga editujete. A evo sad i najnovije verzije od pre par sati, sada sa opcijom importa ekipe iz FM.


PesComplete Editor 9.05

http://static1.filefront.com/ffv6/graphics/b_dl_now.gif (http://files.filefront.com/PesCompleteEditor905rar/;12157868;/fileinfo.html)

http://rapidshare.com/img2/bannersmall1.jpg (http://rapidshare.com/files/157523425/PesCompleteEditor9.05.rar)

BUGS:
-Not Reported yet

INFO
-Extract PesCompleteEditor 9.05 folder from the archive were you want
-Open your OPTION FILE from MyDocuments/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2009/save
-[FM IMPORTER]

1. You need OFFICE2007(not sure) and last version of FM Genie Scout(BETA 3) available here:
http://genie.fm/
2.To use FM importer you have to copy FM Genie Scout contents into your Genie Scout
Now select Columns»PesComplete in menu.
3.Filter by squad (u will find a button there) type the name, choose squad (First Team/ Reserves or U19) JUST ONE OF IT because in pes can't be more than 32 players in a team
4.Choose File>Export and save as csv
5.Use Import from FM Function in PesComplete Editor and wait a few seconds. After the Message Box displays click No at that question.
6.Your team is ready
More about usage of this (Thanks to Gortop info)

IMPORTANT: Columns in Genie Scout must have absolutely equal order to the columns in the converter!!!
On the scout startup, last columns may get mixed up (must be some problem in the scout). Always check them!!! It's very important for accurate conversion!!!
IMPORTANT: The converter will work 100% properly only in Excel 2008 (PC version 2007)!!! Macros is used for "Clear" buttons!


How to use:
1) Start the Genie Scout. Firstly, you need to export CSV page with desired players. Select Columns»PesComplete in menu. Now choose "Filter By Squad" and enter name of team.
You will access to the page with players. Now click "Export Page" and select "CSV" as the file type. Save it somewhere.
NOTE: You may also export whatever players you want. Just search for them and add in your shortlist and then export.

Credits
Goldorakiller for collaboration with everything
Gortop for his FM Conversion algorhytm
Ninuzzu
Me for taking my time :lol:


brate, nece da dozvoli opciju import from fm, ili kako se vec zove. tako da ne siris dezinformacije

tottimas
10-28-2008, 00:07
Kakve bre dezinformacije, pa evo autor i još neki likovi na evo-webu več importuju timove. Ja još nisam imao potrebe da to pokušavam tako da ne znam kako radi. Mada čitam da i tamo ima ljudi kojima ne radi. Ali to ne znači da ja širim dezinformacije, samo sam napisao šta več piše na negleskom.

Стефке
10-28-2008, 10:36
odlican editor! samo jos i OF2 opciju da ubaci i pici bato!

goran_pesmaster
10-28-2008, 10:38
konvertovanje timova RADI...licno sam isprobao...i mogu vam reci da se igra MNOOOGOOO lepsi fudbal...ubacio sam 2 do 3 tima i igra je mnogo lepsa...stim sto se moraju doradjivati face i ostala *****a al ****ga sta ces...moras malo da se potrudis :)

Fipa_lesinar
10-28-2008, 19:50
a kako ovdje mjenjati ime kluba ja vidim samo za igrače

goran_pesmaster
10-28-2008, 19:52
ides gore desno imas TEAM izaberes tim...i onda mu samo zamenis ime...save team details ili vec kako i to je to...vrlo dobar editor

tidus
10-29-2008, 16:07
neka netko napiše kako se radi sa tim fm scoutom

Use Import from FM Function in PesComplete Editor - gde je to , šta je to FM import, toga nema ovde

tidus
10-29-2008, 22:01
molim vas neka neko kaže gde se nalazi taj fm importer?

ivanovicm
11-14-2008, 13:53
ja nista ne razumem.moze neko da mi kaze onako jednostavno kako ovo da izvedem.poskidao sam sve stvari koje pisu,ali ne znam sta dalje