PDA

View Full Version : PES se cudno ponasa, jel vam se desavalo ovo?



sloboje
08-08-2008, 01:17
pre oko dva meseca sam kupio nov kompjuter i instalirao pes2008 na njega. sve je radilo odlicno do pre 20-ak dana. prvo mi je kocio u meniju. desavalo se da kod neke operacije jednostavno ukoci i ne reaguje na dzojped oko 10 sekundi a zvuk se ponavlja kao kad preskace CD, kad pritisnem windows taster i kad ga prebaci u windowed mod sve radi normalno i mogao sam da pokrenem mec. nije me nerviralo jer su mecevi radili normalno, ali sad je poceo da koci i za vreme utakmica i na treningu. ne postoji neko pravilo kad ce da zakoci ali izgleda da je vecinom kad sam pred 16m kad je u sesnaestercu puno igraca ali desava se i na sredini terena. reinstalirao sam igricu, uradio defragmentaciju, cistio registar, reinstalirao drajvere i directx i nema sansi da sredim. sve cesce i cesce dolazi do toga. nikad nisam video tako nesto ni kod sebe ni kod drugih ljudi, jos od pes4. samo da napomenem da je to pocelo da se desava odprilike kad sam prikacio TV na graficku (nvidia 8400 GS). tom prilikom sam instalirao nove drajvere, ali sam kasnije vratio prvobitne. na internetu nema nista slicno na tu temu, pa ako se nekom desavalo slicno nek se javi.
hvala

P.S. to se desava samo u fullscreenu, na window radi normalno. sve ostale igre rade normalno. OS je Windows XP, 1GB rama, proc. Celeron 430 na 1,8 GHz, graf nvidia 8400GS

maremas
08-08-2008, 09:35
E probaj da ikljucis dok igras antivirus ili firewall u antivirusu ako ga ima jer je meni se to pre isto desavalo zbog toga.

DeRadicci
08-08-2008, 10:24
Si probao da reinstaliras windows?

maremas
08-08-2008, 10:32
Ako i posle reinstala stavi taj antivirus isto ce biti, tako se bar meni ponasalo.

goran_pesmaster
08-08-2008, 12:14
momci slaba mu je graficka...a stavio je na high 100% moj drug je imao frku sa tim...samo stavi na medium ili low i radice ti

maremas
08-08-2008, 12:18
Rekao je da mu je pre radilo odlicno i da od skoro zeza.
Jes mu slaba graficka ali njemu se pes u pojedinim momentima ukoci, meni se to recmo desavalo kod prebacivanja na replay, u menijima a i tokom igre i sve dok ne iskljucim antivirus tako je bilo, cim ga iskljucim pes je radio normalno.

joco23
08-08-2008, 12:45
to sto se pes koci je "normalno" ne znam nikog kome se pes2008 ne ukoci na poluvremenu, ako hoce u formaciju ili tako nesto, a sto kaze maremas probaj i da iskljucis antivirus hoce i on da zeza, a neslusaj ovog gorana, on i nezna sta je pes2008:triprsta:

goran_pesmaster
08-08-2008, 12:54
ako je od skora...onda ti nesto oduzima ram i cpu....pogledaj sta pa isljuci...*(joco nemoj da ti posaljem George-a.)

joco23
08-08-2008, 13:13
George hahaha, meni se to kocenje uvek desava, probaj sa nekim novim drajverima za graficku, meni je to pomoglo sa gta

milosmilan
08-08-2008, 13:31
Dobro ljudi koji je vama *****!!!Sto se non-stop prepucavate???

maremas
08-08-2008, 13:43
Sad ce da padaju zuti kartoni :arabia:

goran_pesmaster
08-08-2008, 13:50
ne prepucavamo se...ja i joco se zezamo...ali u svakom slucaju smo pokusali da pomognemo oko resavanja problema...;)

OT:samo u task manageru iskljuci ono sto ti najvise oduzima CPU i RAM i to je to

FXGT
08-08-2008, 14:05
pamnogima radi na 1600*1200 ili 1680*1050 na high bez trzanja recimo meni kao prvom :D

goran_pesmaster
08-08-2008, 14:26
pa sve zavisi koju graficku imas a i monitor...ne moze na obicnom monitoru da radi sa tom rezolucijom...

joco23
08-08-2008, 14:56
a mozda je problem i u patchu, mozda je do njega, meni na primer sa euro2008 normalno radi, a sa msl mi secka odnosno ukoci nekad na poluvremenu kad hocu da udjem u formaciju, ako imas patch moguce je da on zeza

sloboje
08-08-2008, 20:11
odgovoricu vam svima zajedno. nije antivirus. imam Kaspersky 7, pokusavao sam da ga iskljucim. Kaspersky sam instalirao jos na clean instalaciju Windowsa, kad mi je PES radio normalno. nisam pogresio, detalji su na medium sigurno. graficka nije nesto posebno ali za medium je odlicna. nova instalacija Windowsa mi je zadnja opcija, pokusacu jos da cackam da nadjem tacan uzrok ako je moguce. Drajveri su isto oni sa kojima je igrica mesec dana radila odlicno. graficka se ne greje, ventilator jos radi, stara je tri meseca.
javicu sta sam uradio.

@Danijels: moj drug je imao isti problem sa PES6 samo sto nije stigao u tako daleku buducnost. pucala mu je igrica kad zavrsi sezonu i kad udje na trening. isto je imao evolution patch. godinu dana je sve bilo ok a onda ni instalacija windowsa nije mogla da pomogne. problem je resio tako sto je kupio drugi kompjuter. srecom pogodilo se taman negde kad je hteo da kupi komp

sloboje
08-09-2008, 01:55
sredio sam. brisao sam programe dok nije proradio, ali na kraju sam obrisao vise programa tako da ne znam sta mu je tacno smetalo. zadnje sto sam brisao su igrica Flatout 2 i programi: Auto Gordian Knot, Avi Synth, Partition Magic, 3D Mark '05 i neki testovi za auto skolu.
cimao sam ga sat vremena i nije zakocio

Chille_HR
08-13-2008, 15:28
problem.....

startam EVo2008 i djubre mi ponekad baci crni ekran i smrzne se...
tada mahnito stishcem WINlogo, ALT+TAB, CTRL+ALT+DEL i nakon 30s me izbaci sa ekrana i dalje se podizhe....
krenem igrat tekmu i ista stvar mi se dogodi nakon shto odaberem ekipe i krecem u tekmu...pri loadanju mi se smrzne i opet ponavljam isti postupak.....
nakon tog rituala, mogu normalno igrati svaku sljedecu tekmu....
a chisti PES2008 radi normalno.....sam kaj zaj`````kaj se tiche patcha?

konfa:
AMD Athlon 6400+ DC, 3,1GHz
3,25GB RAM
NVidia Geforce 7950 GT/GTO

froginho
08-13-2008, 16:41
problem.....

startam EVo2008 i djubre mi ponekad baci crni ekran i smrzne se...
tada mahnito stishcem WINlogo, ALT+TAB, CTRL+ALT+DEL i nakon 30s me izbaci sa ekrana i dalje se podizhe....
krenem igrat tekmu i ista stvar mi se dogodi nakon shto odaberem ekipe i krecem u tekmu...pri loadanju mi se smrzne i opet ponavljam isti postupak.....
nakon tog rituala, mogu normalno igrati svaku sljedecu tekmu....
a chisti PES2008 radi normalno.....sam kaj zaj`````kaj se tiche patcha?

konfa:
AMD Athlon 6400+ DC, 3,1GHz
3,25GB RAM
NVidia Geforce 7950 GT/GTO

kako je covjek prije tebe napiso , neki programi smetaju PES-u jel sam ja vec cuo za takav slucaj , a nemres nikak saznat koji je to program (bar ja neznam) .