PDA

View Full Version : Pes 2008 na Windows Visti



d_king
11-02-2007, 21:22
Ewo otvaram thread za sve one koje igraju pes 2008 na windows visti i kakve probleme imaju.

superandrea
11-03-2007, 14:32
Hvala kralju, ja sam jos na XP, ali uzimam novi comp pa ce mi ovaj tread dobro doci da vidim da li da uzimam vistu...
Sad samo treba cekati. BTW, da li si ti imao neke probleme, i kako ti ide igrica? Koju konfiguraciju imas - jel guras na max?

d_king
11-03-2007, 14:37
pa ovako... Na visti ova narodna verzija pesa ide losije nego na xpu. Mislim i na xp koci ko lud ali u visti koci i na low. Stvarno neznam. Treba da nabavim original da vidim kako ce onda pa cu javiti ako imam problema...

i da... zaboravio sam konfu...imam amd 2800+ 512 gb rama i grafu asus a9550 ge 256mb... ali razmisljam o novoj konfi..cim dobijem kintu kupicu drugu. Owu sam uzeo pre godinu dana...

podolski
11-03-2007, 14:43
ne pisi dva posta za redom,edituj post sledeci put.pozz

demokrata82
11-03-2007, 14:46
Ja igram na Visti bez problema konfa je
Athlon 64 X2 4400+
2x1GB DDR2 @ 800Mhz
Radeon X1950pro

@d_king (http://www.pesoholichari.com/vb/member.php?u=17208) nedostaje ti ram-a za vistu,1 GB je minimum za iole normalan rad,a i to je malo

filipos
11-03-2007, 15:55
Takodje bez problema (vista x64)

c2d e6700 @ 3.5Ghz
4gb ram
7600gs

u 1680x1050 medium

tale
11-03-2007, 16:12
ccc... sve go burzuj do burzuja

i znaci treba minimum 1GB rama za vistu?? u jeeeee

мирегробар
11-03-2007, 16:29
Ja sam probao na visti al brate koci i njesra je zesce.Sama vista guta 360 rama kad nista ne radis a kamoli kad igras pes.Tako da vistu ne koristim za igrice.

d_king
11-03-2007, 18:05
znam ja da je 1gb minimum za vistu zato i kazem da cu promeniti konfu. Inace imam i vistu i xp. vistu ni ne koristim toliko. Xp radi besprekorno...

zalizani
11-05-2007, 03:14
pucam na visti trenutno jako dobro na high 1024x768 na 1280x1024 zna da cjepne pa mi ide na racku sto posto dobro przi na eax 1650 ati radeon sa najnovijim driverima i directx-om

Yamakasi
11-12-2007, 14:40
Kod mene isto sljaka high 1280x1024

Vista x64
Athlon 64 X2 5200+
2x1GB DDR2 @ 800Mhz
8600GT Gainward 256MB GDDR3 GS.GLS

shoninho111
11-12-2007, 16:09
Takodje bez problema (vista x64)

c2d e6700 @ 3.5Ghz
4gb ram
7600gs

u 1680x1050 medium
probaj da zamenis graficku onda ce ti ici brze ovako na toj kanti nemozes da poteras na high
:biggrin::biggrin::biggrin:

FXGT
11-12-2007, 16:35
Kod mene isto sljaka high 1280x1024

Vista x64
Athlon 64 X2 5200+
2x1GB DDR2 @ 800Mhz
8600GT Gainward 256MB GDDR3 GS.GLS

probaj 1600*1200 high

VAPA89
11-12-2007, 21:06
Radi lepo na visti ako se imaju novi drajveri...
Provereno kod mene radi na high 1280x1024 a imam 7600gt (clocked),samo da se ubace novi drajveri....

purger
11-13-2007, 20:30
I ja sam na Visti i nemam problema!

bane_bj
11-13-2007, 20:41
Takodje bez problema (vista x64)

c2d e6700 @ 3.5Ghz
4gb ram
7600gs

u 1680x1050 medium

Kako si namestio na takvu rezoluciju i moj monitor podrzhava tu rezoluciju ali ja nemogu da je namestim

filipos
11-14-2007, 00:47
pogledaj po forumu ima settings fajl koji podrzava rezoluciju, a mozda i sa lodmixerom mozes da dodajes rezoluciju

laki!!!
12-02-2007, 23:49
Na XP radio bez problema 1680x1050 High
a na Visti ne mogu ni na Medium znaci samo Low :blink:

x1950GT 512 MB DDR3
Athlon 64 X2 4000+
2x1GB DDR2 @ 800Mhz

javolimsamosebe
12-03-2007, 22:27
ti bi treo na max sa ovom konfom da igras i na visti jbt... ja iam

dual core 2, 13 Ghz

1gb ram ddr2

ati x1650 pro

i igram na 1024x768 rezoluciji na high


sve radi lijepo , al kad povecam rezoluciju pocne cimat... moram rama nabavit

laki!!!
12-04-2007, 01:44
ti bi treo na max sa ovom konfom da igras i na visti jbt... ja iam

dual core 2, 13 Ghz

1gb ram ddr2

ati x1650 pro

i igram na 1024x768 rezoluciji na high


sve radi lijepo , al kad povecam rezoluciju pocne cimat... moram rama nabavit



Znam da bi trebao na max ali bar na medium na 1680x1050 ali jednostavno nesto ne stima. Call of Duty 4 - Modern Warfare radi sa nesto manje frejmova nego na XP ali i dalje sve na full. Jednostavno na high i medium ide usporeno cak i na manjim rezolucijama :wall::wall::wall:

d_king
01-28-2008, 12:13
ewo ja nabavio original i mogu reci da stvarno dobro ide, znaci mnooooogoooo bolje od narodne verzije i u visti i u xpu. Trenutno igram na medium sa a9550 ge overklokovana i novi drajveri

bratislavr
02-07-2008, 06:59
Ne mogu da igram zato sto glupaci iz konamija nisu predvideli da ce neko da ima 4GB rama :cursing:

FXGT
02-07-2008, 08:19
pa izvadi koju plocicu i resio si problem

dandreski
02-18-2008, 15:06
INTEL D820 Core2Duo 2,8
2x1GB DDR2 @ 800Mhz
Radeon X1600pro

Na 1027x768 i minimum detalja,
Radi BEZ PROBLEMA!!!

Mihajlodc
02-19-2008, 15:28
Ja imam 4 GB rama na mom racuanru i nemam problema sa PES-om .Inace imam :
AMD Athlon 4400+ AM2
4 GB DDR2 /800 MHz
8600GT/OC
Naravno sve se igra na high i na rezoluciji 1280x1024.:yes: OS = Vista

superandrea
02-20-2008, 18:10
A sada jedno mozda glupo pitanje:
Jel bolja grafika , na visti ili XP, jerbo radim Dual boot pa chu da imam i XP i Vistu...(da da, znam da je Vista na directX10, ali ima i patch za XP za directX10)

I da li ste primetili neke razlike?
'Fala!


Ne mogu da igram zato sto glupaci iz konamija nisu predvideli da ce neko da ima 4GB rama :cursing:

Sta mislis pod time da nisu mislili, i sto ne meres da se igras?


pa izvadi koju plocicu i resio si problem

Malo bi bilo glupo da vadim jednu plocicu od 2gb SLI memorije:tt2:, onda mi ostane samo 2gb...

demokrata82
02-20-2008, 23:30
Vizualno je potpuno isto na oba OS PES 2008 je directX 9

superandrea
02-26-2008, 21:54
Evo mene opet. Instalirao na Vistu Ultimate 64bit, i kaze j*bote:

"vas sistem ne podrzava minimum, mozete da imate problema"
Ja uso u settings za PES, kaze samo low i daje mi rezoluciju 800x600 i jos neku bezveze 720xnesto???

A kao imam q6600, 4gb sli rama na 800mhz, 8800GT SuperClocked, i naravno instalirane drajvere??? Aj pomagajte!

Ah da, i imam original, naravno!

EDIT:

Mislim da sam resio, kazu Konami patch 1.20 ce da resi problem. Odoh da probam...

EDIT:

Radi, j**e kevu :player:

Johnny
02-28-2008, 20:09
High, 1680x1050, Vista. 60fps zakucano

palit 8600gt sonic/OC
core 2 duo 2160 ~ 2.9ghz :sweatdrop:
2gb 850mhz...

milosboss
02-29-2008, 03:03
Meni na visti na maximumu 1280/1024 sljaka super.. ono malo nazovimo seckanje, tj oni frejmovi sto prelaze preko ekrana(u fazonu kao tv) to svi imaju koliko znam tako da to ne spada u sporiji rad
konfiguracija mi je
core2duo 2.2ghz
2giga rama
8600gt

superandrea
02-29-2008, 15:41
Instalirao sam PES na novi comp - Vistu i sve sljaka ok. Prekopirao sam sa starog (XP)ceo PES folder zajedno sa Kitserverom da ne bih morao da patchujem sve ponovo. Mislim da mi sve radi, samo nece navijacke zastave koje sam ubacio u Kitserver... Jel neko zna mozda zasto i jel imao nesto slicno sa Vistom?


High, 1680x1050, Vista. 60fps zakucano

palit 8600gt sonic/OC
core 2 duo 2160 ~ 2.9ghz :sweatdrop:
2gb 850mhz...

Off topic pitanje:

kako meris FPS, koji program?

Johnny
02-29-2008, 21:38
Instalirao sam PES na novi comp - Vistu i sve sljaka ok. Prekopirao sam sa starog (XP)ceo PES folder zajedno sa Kitserverom da ne bih morao da patchujem sve ponovo. Mislim da mi sve radi, samo nece navijacke zastave koje sam ubacio u Kitserver... Jel neko zna mozda zasto i jel imao nesto slicno sa Vistom?



Off topic pitanje:

kako meris FPS, koji program?
frapsom, najlakse...

Zajcev
03-03-2008, 08:07
Ja sam od Viste davno odustao, ispocetka mi je sve trzalo iako nije smjelo, imam dobru konfiguraciju. Poslije kako su dosli patchevi 1.1 i 1.2 + novi driveri za grafu stvari su skroz se poboljsale, međutim u to vrijeme sam imao 1gb rama pa sam kupio jos jedan i onda PROBLEM!!??, igra je normalno ucitavala na 1280*1024, no igracima nisam mogao upravljati-ne igrivo na tastaturu, a u meniu kad bih koristio strelice ubrzavalo mi je nenormalno i preskakalo opcije+afs nijedan nije radio+kitserver nije radio. Jel imao netko slicne probleme?

Laza77
03-04-2008, 23:46
Igram bez ikakvih problema na Visti
Konfa: Core2Duo E6750 2.66GHz
Gigabyte 8800GT 512MB
Gail 2x2GB Black Dragon dual channel
............................................

Valek
03-06-2008, 15:18
Ja imam Vistu na Core2Quad 2.4GHZ 8MB L2, 4GB GEIL 1066MHz, LEADTEK 8800 GTS 512MB i nemam nikakvih problema, stucanja ili bilo sta slicno sa PES-om 2008:tt2:

nenad111
03-07-2008, 12:20
Ma na visti na HIGH i na najvecoj rezoluciji Nvidia 8600 Twin Turbo X2,2x1gb ram!

Filip_94
03-07-2008, 19:03
Ja sam od Viste davno odustao, ispocetka mi je sve trzalo iako nije smjelo, imam dobru konfiguraciju. Poslije kako su dosli patchevi 1.1 i 1.2 + novi driveri za grafu stvari su skroz se poboljsale, međutim u to vrijeme sam imao 1gb rama pa sam kupio jos jedan i onda PROBLEM!!??, igra je normalno ucitavala na 1280*1024, no igracima nisam mogao upravljati-ne igrivo na tastaturu, a u meniu kad bih koristio strelice ubrzavalo mi je nenormalno i preskakalo opcije+afs nijedan nije radio+kitserver nije radio. Jel imao netko slicne probleme?


Da li mozda nemas AMD-ov procesor ?

Zajcev
03-10-2008, 11:08
Da li mozda nemas AMD-ov procesor ?

Ma imam, AMD Athlon dual core 64x2 3600+

MetallicA
04-25-2008, 00:55
Ja igram na Windows pa se pitam da li bi seckalo da je Vista na ovoj konfiguraciji
4 Gb RAM
Get Force 8600 GT 512
Intel Quadro (4 jezgra po 2.4GHz)
???

FXGT
04-25-2008, 11:06
ne bi trebalo da secka i samo jedna ispravka nije Quadro nego Quad
i klocni malo taj cpu bar na 3ghz i sve ce da leti

stefanACM
04-25-2008, 11:22
Ja igram na Windows pa se pitam da li bi seckalo da je Vista na ovoj konfiguraciji
4 Gb RAM
Get Force 8600 GT 512
Intel Quadro (4 jezgra po 2.4GHz)
???

MoĂ…Âľda i bi ja sam kod druga igrao ide na HIGH 1440X900 ali u replay-u trza pomalo

MetallicA
04-28-2008, 14:30
ne bi trebalo da secka i samo jedna ispravka nije Quadro nego Quad
i klocni malo taj cpu bar na 3ghz i sve ce da leti

Probacu...tnx

phil.milmax
04-30-2008, 19:12
Kupio sam laptop toshiba turion64 2.0mhz 2gb rama grafika ati mobility radeon hd 2600 (512).igra se ucitava na maksimumu bez problema ali se u toku igre desava da se igraci ne vide jasno tj.desava se neko prelivanje boja.pogotovo kada je neka brza lopta:)ima li neko resenje?

MetallicA
05-01-2008, 08:36
Kupio sam laptop toshiba turion64 2.0mhz 2gb rama grafika ati mobility radeon hd 2600 (512).igra se ucitava na maksimumu bez problema ali se u toku igre desava da se igraci ne vide jasno tj.desava se neko prelivanje boja.pogotovo kada je neka brza lopta:)ima li neko resenje?

Na kojoj rezoluciji igras???

phil.milmax
05-02-2008, 02:04
u kojoj god da igram.

jevic989
08-24-2008, 23:06
Evo i ja da se ubacim u pricu igram na svom laptopu PES2008 na Visti i na sve maximum radi ko sat mada sam imao problema posle nekog patch-a ali sve se resi...

cdjole
08-25-2008, 10:01
Imam ja jedan (dva) problem(a), mozda neko zna o cemu se radi. Naime, instalirao sam vec poodavno Vistu 64 i nemam problema sto se tice seckanja, ide sve lepo, ne secka, medjutim javljala su mi se druga dva problema. U toku igre mi se pojavljivao onaj plavi ekran i komp se restartovao, a nekad se igrica zakuca sama od sebe. Za ovaj prvi problem sam pomislio da je problem zvuk, tj. da integrisana zvucna pravi problem, pa sam je disable-ovao kad igram fudbal tako da mi se od tada ne pojavljuje plavi ekran i ne resetuje se komp (iako mi je malo glupo bez zvuka), ali mi se i dalje desava da igrica prestane da radi, tj. nestane slike i zakuca se. Ne znam sta bi to moglo biti, ako neko ima neku ideju bio bih mu zahvalan na pomoci.