PDA

View Full Version : [TUTORIAL] ~ Snimanje golova frapsom



maremas
03-22-2007, 19:24
1. Fraps

Prvo što Vam treba je ovaj program, skinite ga ovde - Download (http://www.fraps.com/download.php)
Podešavanja su jednostavna..
Imate opciju da birate destinaciju gde če vam iči snimljeni video, na koje dugme če vam početi i završiti se snimanje, opciju da stavite koliki če vam biti fps (preporuka 30).

Isključite opciju RECORD SOUND jer Vam ne treba.
Moja preporuka je i da štiklirate opcije NO CURSOR i NO SYNC jer je meni snimljeni video kočio (ali to zavisi od konfiguracije vašeg kompjutera)!
To je sve, sada samo treba da snimite replay (nemojte da vas plaši što če vam fajl biti preveliki to rešava windows movie maker)!!!

http://img133.imageshack.us/img133/4528/frapsyh2.th.jpg (http://img133.imageshack.us/my.php?image=frapsyh2.jpg)

2. Windows Movie Maker (uz WINDOWS XP SP2 najbolje)

Kada snimite repaly preko Fraps-a sledeča stvar je postavljanje replay-a u WINDOWS MOVIE MAKER.
Sa leve strane imate opciju IMPORT VIDEO, tako ubacite vas replay, onda na njega kliknete desnim dugmetom miša i birate ADD TO TIMELINE, onda če vam video ubaciti dole, i tako isti postupak za ostale ako hočete da slazete replay-e.
Levo imate i opcije IMPORT PICTURES i AUDIO OR MUSIC, preko toga ubacujete muziku i slike istim principom kao gore, to ako hočete da stavite još muziku ili sliku u video klip.

Takodje, sa leve strane imate i EDIT MOVIE, ako hočete da ubacijete efekte za slike i video, da ubacite neki tekst i tome slično!
Kada žavršite sa editovanjem onda idite na:

FILE ---->SAVE MOVIE FILE i tu imate opciju (preporučujem) BEST FIT TO FILE SIZE, i sami odredite kolika če Vam biti veličina fajla, što veča to bolji kvalitet slike.

http://img133.imageshack.us/img133/6448/moviemakerke9.th.jpg (http://img133.imageshack.us/my.php?image=moviemakerke9.jpg)

Ko želi nešto ozbiljnije od WMM neka pogleda link dole:
http://i11.tinypic.com/2z7rbyu.gif
SONY VEGAS (http://www.pesoholichari.com/vb/showthread.php?t=4915)


3. YouTube

http://img402.imageshack.us/img402/3260/youtubeua4.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=youtubeua4.jpg)

I na kraju upload-ujte video na internet tako što odete na www.youtube.com (http://www.youtube.com), prvo morate da se registrujete što je brzo i jednostavno.
Kada napravite Vaš ACCOUNT onda možete da upload-ujte Vaš video.
Imate opciju gore levo UPLOAD VIDEOS, na kraju kad završi sa postavljanjem idjite u svoj account gore i kod vašeg videa če pisati njegov link.

Pogledajte slike:

http://img402.imageshack.us/img402/972/youtube1wd8.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=youtube1wd8.jpg) http://img64.imageshack.us/img64/1036/youtube2qg8.th.jpg (http://img64.imageshack.us/my.php?image=youtube2qg8.jpg) http://img402.imageshack.us/img402/84/youtube3ln4.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=youtube3ln4.jpg)

telacc
03-22-2007, 19:29
maremas odlicno svaka cast

Johnny
03-22-2007, 19:30
Bravo Maremas, dajte odma 100 novaca ovom coveku!!!

Johnny
03-22-2007, 19:31
I ja sam ti dao 100, da imas za titulu, :smile:

maremas
03-22-2007, 19:32
I ja sam ti dao 100, da imas za titulu, :smile:
Hvala, to mi je bas trebalo!!!
Napravio sam ovaj tut iako vec ima nesto slicno, sada ce konfucije da ga zalepi!!!

Dr.Sale
03-22-2007, 21:51
Bolji ti je program "Auto GK" za smanjivanje fajlova, jer movie maker dosta osteti slike, ali preko njega mozete da dodate "credits", tako da se zna ciji je replay.

maremas
03-22-2007, 23:02
Bolji ti je program "Auto GK" za smanjivanje fajlova, jer movie maker dosta osteti slike, ali preko njega mozete da dodate "credits", tako da se zna ciji je replay.

nisam koristio auto gk,
ovaj tutorijal sam uradio da ljudi sto jednostavnije mogu da snime replay i naprave video, mozes ti i preko ADOBE PREMIERE PRO da sredjujes video ali za njega ti treba malo vise znanja!!!
Mozda movie maker malo osteti sliku (ne primeti se) ali ne dosta kao sto ti kazes, ne znam sta si ti radio, a i vec ga imas uz WINDOWS-u!!!

Trebas ici samo na "best fit to size" kada cuvas video i video ce biti ok!!!

maremas
03-31-2007, 22:02
Zna li neko jos neki program za editovanje VIDEA kao sto su Winproducer, Adobe Premiere Pre, Windows Movie Maker?

tarantula
03-31-2007, 22:07
Postoji dosta programa, manje komlikovanih (sa manje mogucnosti) i malo vise komplikovanih (sa mnogo mogucnosti), poluprofesionalnih i profesionalnih.

Ja koristim Premiere i zadovoljan sam. Lako se uci, vezbanjem, a ima ogroman broj mogucnosti.

g0ran
04-01-2007, 21:16
Kako da upload-ujem video na YOUTUBE!?
Meni stigne mail da potvrdim, ali kad potvrdim ponovo odem na Youtube i tamo sam obavesten da mi je mail potvrdjen, ali ne znma sta dalje da radim?

g0ran
04-01-2007, 21:20
Kako da upload-ujem viddeo na Youtube!?

Registrovan sam user i uporno pokusavam da upload-ujem video na youtube.Psto kliknem na upload link u gornjem desnom uglu izbazi mi prozor za potvrdu maila.Posto dobijem mail od Youtube-a treba da potvrdim moj mail sto ja i ucinim, ali tada mi izbazi novi prozor Youtube-a gde pise da mi je mail potvrdjen, ali ne znam sta dalje da radim.
Molim za pomoc

maremas
04-01-2007, 21:21
Kako da upload-ujem viddeo na Youtube!?

Registrovan sam user i uporno pokusavam da upload-ujem video na youtube.Psto kliknem na upload link u gornjem desnom uglu izbazi mi prozor za potvrdu maila.Posto dobijem mail od Youtube-a treba da potvrdim moj mail sto ja i ucinim, ali tada mi izbazi novi prozor Youtube-a gde pise da mi je mail potvrdjen, ali ne znam sta dalje da radim.
Molim za pomoc

http://img402.imageshack.us/img402/3260/youtubeua4.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=youtubeua4.jpg)

dole desno imas upload videos ispod search

g0ran
04-01-2007, 21:23
Da, ali mi opet trazi potvrdjivanje maila :((

maremas
04-01-2007, 21:24
Da, ali mi opet trazi potvrdjivanje maila :((

pa ako si se registrovao onda se uloguj, ako nece onda ti nije potvrdio mail i nisi registrovan!!!

g0ran
04-01-2007, 21:25
Uspeo sam nekako hvala u svakom slucaju :)

Laki
04-07-2007, 01:31
Zna li neko jos neki program za editovanje VIDEA kao sto su Winproducer, Adobe Premiere Pre, Windows Movie Maker?

ja koristim cyberlink power director i super mi sluzi..probaj mozda je i bolji od tih tvojih navedenih:thumbup:

marconi
04-30-2007, 23:12
meni koci ljudi kad snimim video video sav koci?? Sta da radim??

sky_spy
05-01-2007, 09:16
bravo maremas, hvala na pomoci
jedno pitanje kako da postavim video a da se direktno pusta sa topica a ne da se ide na LINK???

Paun
05-20-2007, 21:02
Bolji ti je program "Auto GK" za smanjivanje fajlova, jer movie maker dosta osteti slike, ali preko njega mozete da dodate "credits", tako da se zna ciji je replay.

Preko auto gk ili windows movie maker

Paun
05-20-2007, 21:04
bravo maremas, hvala na pomoci
jedno pitanje kako da postavim video a da se direktno pusta sa topica a ne da se ide na LINK???

http://www.pesoholichari.com/vb/showthread.php?t=4734

shoninho111
06-30-2007, 09:33
jel ima neki program koji nema ogranicenje za duzinu snimanja kao fraps meni je ograniceno na 30 sekundi ???

NoWiCaPES
08-07-2007, 11:03
Sorry, the file you requested is not available.

Possible reasons include:

- File date limit has expired.
- File was not successfully uploaded.

Ne mogu da skinem taj program FRAPS

Johnny
08-07-2007, 21:56
Jel postoji jos neki dobar program pored FRAPSA?

Da mogu da snimam video, i da radim screenshotove.

fraps mi se s****, mnogo koci, ali samo u pesu, sve ostale igre rade skroz normalno, na GTA radi odlicno, i to na velikoj rezoluciji. Ne znam sta mu je.

fenix
08-07-2007, 22:04
ja sam prije frapsa koristio neki program mislim da se zove taxi ... slično kao i fraps mada mi je fraps bolji

maremas
08-07-2007, 22:04
Jel postoji jos neki dobar program pored FRAPSA?

Da mogu da snimam video, i da radim screenshotove.

fraps mi se s****, mnogo koci, ali samo u pesu, sve ostale igre rade skroz normalno, na GTA radi odlicno, i to na velikoj rezoluciji. Ne znam sta mu je.

Imas gamecam!


Sorry, the file you requested is not available.

Possible reasons include:

- File date limit has expired.
- File was not successfully uploaded.

Ne mogu da skinem taj program FRAPS
Popravio sam link u prvom postu, sada radi!

Gagili_wau
08-10-2007, 02:35
Maremas swaka cast na objashnjenju , program radi savrsheno i bez problema :triprsta:

Gagili_wau
08-10-2007, 02:53
E Maremase samo jedno pitanje,zashto kada odradim premo WMM klip pushta samo preko Winampa,jel to moj komp neshto ... ili shta ? :triprsta:

NoWiCaPES
08-10-2007, 10:25
Ipak pushta i WMP :)

maremas
08-10-2007, 10:27
Sta pricate gluposti, otvori ga preko bsplayera ili bilo kojeg drugog radice klip!

Gagili_wau
08-10-2007, 12:49
Izwini brate,radi neshto meni komp bio .... opushteno samo :triprsta:

Johnny
08-10-2007, 14:06
Zanima me koliko je dobar konvertor ovaj "auto gk"? Da ne skidam dzabe 9 mb.

Zanima me jos, koje sve formate mogu da uploudujem na youtube? Da konvertujem video u neki sto manji format zbog dial-upa.

maremas
08-10-2007, 14:25
mislim da moze i 3gp ali pod uslovom da je slika extra...

мирегробар
08-23-2007, 16:43
jbm ti ovaj fraps.Vec hiljaditi put snimam gol i uvek mi secka i slika ima snega i vertikalnih linija.A probao sam sve moguce varijante snimanja.

Liverpoolovac
08-23-2007, 16:45
jbm ti ovaj fraps.Vec hiljaditi put snimam gol i uvek mi secka i slika ima snega i vertikalnih linija.A probao sam sve moguce varijante snimanja.

Isto je i meni ne znam do cega sve sam probao

Ra1deN
08-23-2007, 23:13
Meni je seckalo ali kada sam ono FPS dosta povecao ponekad malo secne.

Makevija
08-24-2007, 00:19
Meni stoji na 100fps i lepo snima

мирегробар
08-24-2007, 11:17
Skinuo sam FastCap pro sa serijskim i radi mi extra.100x je bolji od frapsa.

saleR9
10-13-2007, 01:21
Bolji je ovaj FastCap pro ali nisam nasao odgovarajuci reg.code, ako mozes posalji mi.

hvala

McFika
10-29-2007, 22:21
meni ovaj Fraps ne radi... evo udaram ovaj f12 koji sam stavio za hotkey ali nista... :P
sad cu da probam ovaj FastCap pro...

Gaucho
11-02-2007, 13:57
:mellow:Moze jedno pitanje?
Kako da pustim fraps da snima???

maremas
11-02-2007, 22:14
:mellow:Moze jedno pitanje?
Kako da pustim fraps da snima???:scared:
Stavi za Video Capture Hotkey koje dugme oces da ti bude za snimanje
http://img133.imageshack.us/img133/4528/frapsyh2.jpg

shoninho111
11-05-2007, 14:08
maremas aj pomoc daj mi neki drugio program za snimanje golova, fraps kad pustim igra mi padne na 20 frejmova a inace ima 60 sve se uspori

maremas
11-05-2007, 14:11
i ja imam problem isto sa snimanjem replaya iz PES 2008, secka mi video ma kako god podesio fraps, probaj sa skines FastCapPro, nisam ga korstio jos ali cu izgleda morati!

sharlin
11-24-2007, 13:37
Samo da pitam nesto...Kada snimim klip,normalno je sve i pustim taj klip sto sam snimio preko GOM Playera(pokusao sam sa svim playerima i sa WMP,i sa Winampom itd.)sve bude ljubicasto i zeleno,jel to do kodeka ili...

set
11-24-2007, 18:29
Trebalo bi da je do codeca.
Probaj VLC playerom pusti to što si snimio.

sharlin
11-24-2007, 19:53
Nazalost opet je isto...jel moze neko da mi da jos neki predlog,ili da mi da link od jednog recordera da je full...

Lacky
12-01-2007, 11:40
sem replaya koji odlicno ispadne pokusao sam da snimim i
deo meca u pes 2008 ali kada ukljucim fraps igra se neverovatno
ubrza, igraci brze trce i sve ostalo.
dali je to do nekog podesavanja u frapsu ili do neceg drugog ? :sad:

Sergio_Aguero
12-05-2007, 22:27
Mogu li da snimam golove preko nekog drugog programa a ne frapsa posto kad god ga upalim racunar ispusta dusu, treba mu dva minuta da udje u neki folder, nekad i totalno zablokira, a jos mi je snimljeni fajl corupted i ne mogu nikako da ga pustim ni da ga importujem u windows movie maker?

maremas
12-05-2007, 22:29
To ti se ne desava zbog frapsa nego zbog kompa, nesto niej uredui a probaj da nadjes gamecam, inace fraps je najbolji!

sharlin
12-06-2007, 21:23
hvala puno...

Iso_miki_111
12-10-2007, 18:16
ja sam nasnimo ovaj fast cap pro ali ga mogu koristit samo 10 dana.ali meni je bolji od frapsa,uopče mi koči igra:iran:

DezurnaBudala
12-12-2007, 21:10
Meni sa frapsom ubistveno koci tako da ako neko ima da mi preporuci neki program i postavi link posto imam solidnih golova na uvid.




Izvinite sto ovo pisem ovde , ali ovaj gamecam uopste ne registruje da imam na kompu PES 2008:(

maremas
12-12-2007, 21:21
Ako oces da snimas frapskom dok igras pes a da ti ne secka potrebna ti je jaka konfiguracija!

DezurnaBudala
12-12-2007, 21:51
ma ja udjem na replay i pocnem da snimam al verovatno je to posto iako smanjim detalje isto. Uskoro bi trebalo da dobijem novi komp pa ce onda biti mojih golova (valjda) :D

cristiano
05-30-2008, 11:43
E, jel fraps besplatan?

cristiano
05-30-2008, 11:46
A jel ce mi biti ovo dobra konfiguracija da mi ne secka:
procesor AMD Athlon X2 5600+ 2.81 GHz
RAM memorja 2GB
Graficka nVidia 8800GT 512MB
HD 320GB

Ra1deN
05-30-2008, 12:02
Haha sad se pravi kako ima jak komp,pa naravno da ce biti i besplatan je fraps.

cristiano
05-30-2008, 16:07
e, maremas, kako to mislis da ce manje zauzimati u Windows movie makeru?

maremas
05-30-2008, 16:21
Pa biras koliko ce ti fajl biti tezak pre nego sto ga renderujes. JA sam pre renderovao u Vegasu dobio nekih 100MB tezak fajl i onda to stavio u movimaker i ponovo renderovao s'tim sto sam stavio da mi bude fajl nekih 50 mb tezak, malo bude losiji kvalitet slike ali nista strasno.

cristiano
05-30-2008, 17:16
zasto kad se idem registrovati na YouTube-u mi uvek napise "Sorry. Based on the information you have submitted to us, you are ineligible to register for YouTube.com."?

Ricardo Quaresma
06-01-2008, 20:53
Ljdu kada snimam u fraps-u video sve je odlicno ne koci nista samo se na snimku pojavljuju neke plave linije ?!

salex_015
06-02-2008, 11:06
Ljdu kada snimam u fraps-u video sve je odlicno ne koci nista samo se na snimku pojavljuju neke plave linije ?!

Meni isto, plave, zelene linije, sve je nesto pomesano, ne kapiram sta se desava?!
Ali kada snimam u GTA SA, sve je normalno!

P.S. Moj savet za editovanje videa je Adobe Premier Elements 5.0, mnogo ima funkcija, cak imate na netu da nadjete i dopune za Video Translation i Video Efect, super je stvar, jer ako imate mozda slabiji komp (512 mb RAM, itd itd), nece da zakuca kada pravite .avi fajl, kao sto se desava sa WMM.

Ako nekome treba kakva pomoc kako doci do tog programa neka mi se javi na MSN, jer znam da je reklama drugih sajtova zabranjena :crazy:

Ricardo Quaresma
06-02-2008, 19:13
Meni isto, plave, zelene linije, sve je nesto pomesano, ne kapiram sta se desava?!
Ali kada snimam u GTA SA, sve je normalno!

P.S. Moj savet za editovanje videa je Adobe Premier Elements 5.0, mnogo ima funkcija, cak imate na netu da nadjete i dopune za Video Translation i Video Efect, super je stvar, jer ako imate mozda slabiji komp (512 mb RAM, itd itd), nece da zakuca kada pravite .avi fajl, kao sto se desava sa WMM.

Ako nekome treba kakva pomoc kako doci do tog programa neka mi se javi na MSN, jer znam da je reklama drugih sajtova zabranjena :crazy:

E ja sam saznao ili trebas da smanjis rezoluziju u igrici ili da promenis frequency na 70Hz

Ra1deN
06-02-2008, 22:48
Ma sony vegas je naj naj!!!I adobe after effects ima dobre funkcije samo je zaeban mnogo.

Vlado_V
06-21-2008, 22:39
E a da li smem da ovaj tutorial stavim na moj sajt ??? ako smem ???

maremas
06-21-2008, 22:42
Stavi slobodno, samo stavi i ko ga je napisao!

Djokic9
08-25-2008, 23:34
snimio sam nekoliko golova u igrici , pa bih hteo da ih podelim sa ostatkom sveta , ali ne znam kako ? nisam do sada skidao nijedan program ...'

molim vas da mi odgovorite
hvala

maremas
08-25-2008, 23:42
Procitaj prvi post ove teme.

Djokic9
08-25-2008, 23:43
procitao sam sto puta
i nije mi jasno...

Ghost Rider
08-26-2008, 18:34
Pa ja neznam sta da ti kazem,nije ti jasno da treba da skines Fraps ono gde pise download,kad ga skines udjes u njega pise ti koje dugme da prtisnes kad hoces da pocnes da snimas i isto sa tim dugmetom zaustavljas snimanje mislim da je F9,kad snimis sastavis te snimke u WMM,ides na youtube registrujes se,ides nq opciju upload video,tu udjes i imas opciju browse i posle upload opciju i onda cekas do sutra da ti to uploduje zavisi kakav net imas:cowboy: izacice ti poruka da je zavrsio i to je to.Aj vozdra:tt2:

Reaper007
08-26-2008, 22:34
a brate kako on snima samo ga pokrenem i to je to??

maremas
08-26-2008, 22:39
Da.

Milan H.
08-27-2008, 01:52
Da.



maremas odlican tut ne znam sta moze da im bude nejasno ja sam danas napravio svoj prvi video i zato ti dajem 1000 novaca


jel ima neki program tipa windows movie maker samo da ima vise opcija za budzenje videa

Nikolaj
09-13-2008, 18:10
LJudi na koju se dirku snima na FastCapPro-u? POMAGAJTE

maremas
09-13-2008, 19:25
Vidi u HELPu, nisam nikad koristio program tako da ne znam, pogledaj i u settings jer sigurno tu imas da konfigurises dirku za pocetak i kraj snimanja.

Nikolaj
09-17-2008, 19:44
snadjoh se ae pozz!!

DezurnaBudala
09-24-2008, 22:50
Jedno pitanje, nema veze sa frapsom ali ima sa editingom:

Moze li u Vegasu, kao sto moze da se stavi tekst usred snimka, da se stavi i slika? Ja sam trazio to ali nisam nasao, pa ovde pitam da ne trazim bzvz ako ne moze.

maremas
09-24-2008, 22:56
Otovris samo novu traku i tu ubacis sliku, i onda mozes da je pozicioniras i zumiras kako oces, ovo sto sam zaokruzio sa zutim krugom.
http://www.imagesforme.com/out.php/t165323_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/165323_untitled.JPG)

DezurnaBudala
09-24-2008, 23:25
Hvala mare care :triprsta: :D

DezurnaBudala
10-03-2008, 14:41
Jos jedno pitanje vezano za vegas, znam da smaram al sam se popalio sad zbog PES-a. Zna li ko gde se u Vegasu nalaze, kao u windowsovom movie maker-u, oni efekti za kraj ili za pocetak, mislim na one kao sto su u wmm, npr. "fade out black", "fade out white" i to?

Misko
10-03-2008, 16:37
Jos jedno pitanje vezano za vegas, znam da smaram al sam se popalio sad zbog PES-a. Zna li ko gde se u Vegasu nalaze, kao u windowsovom movie maker-u, oni efekti za kraj ili za pocetak, mislim na one kao sto su u wmm, npr. "fade out black", "fade out white" i to?

http://img2.imagetitan.com/img2/small/16/16_upustvo.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=16_upustvo.jpg)

Cristiano23
10-08-2008, 20:26
Kako ubaciti tekst u video preko Windows Movie Maker-a?

maremas
10-11-2008, 07:42
http://www.imagesforme.com/out.php/t182623_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/182623_untitled.JPG)

°Longi°
10-13-2008, 12:55
Mene zanima je li ikako moguče da video što sam napravia kompilaciju a težak je 512 mb!
Nekako staviti ili smanjiti fajl jer neču ovako velik fajl uplodati!:helpsmilie::helpsmilie:

Chille_HR
10-13-2008, 13:09
otvori u Windows Movie Makeru taj filmic i dodaj na traku, te ga snimi pod drugim postavkama; za broadband, jednu od verzija....probaj, pa vidi sam kaj ti najbolje odgovara...

Andrej09
10-19-2008, 16:01
može mi neko reči kako da ubacim (u vegasu) neku sliku na sam snimak. recimo, da mi piči snimak, a u uglu stoji grb.
znam da nije tema za vegas, ima neka al u drugom pdf-u, stara, ne znam dal bi iko gledao...

nemus97
10-31-2008, 19:30
neznam pitaj nikmara

goran_pesmaster
10-31-2008, 19:30
kako podesiti fraps da ne koci snimak toliko?

BugA
10-31-2008, 19:39
kako podesiti fraps da ne koci snimak toliko?

Hm... Najbolje sto mozes je da iskljucis snimanje zvuka, stavis velicinu na half-size, a fps na 30. Ne znam da li se moze jos nesto namestati, ipak je potreban malo jaci kompjuter da gura igricu i da snima valjano.

мирегробар
10-31-2008, 19:53
ja imam problem sa frapsom.nece ton da mi snima.uvek snimi neke shumove al nikad ton,pa se snalazim i stavljam muziku na snimke golova.Al nekad npr kad mi treba ton iz igre jednostavno ne mogu da dobijem,a sve zivo sam pokusa.i podesavao zvucnu karticu na sve nacine i fraps i ne vredi :ne:

BugA
10-31-2008, 20:25
ja imam problem sa frapsom.nece ton da mi snima.uvek snimi neke shumove al nikad ton,pa se snalazim i stavljam muziku na snimke golova.Al nekad npr kad mi treba ton iz igre jednostavno ne mogu da dobijem,a sve zivo sam pokusa.i podesavao zvucnu karticu na sve nacine i fraps i ne vredi :ne:

Ja sam skoro vracao sistem iz mrtvih, kad posle vidim (cujem), FRAPS ne snima zvuk... Bas se bio zbunio, cak jurio da vidim nema li neke novije verzije, a kao sva podesavanja za karticu sam isprobao, kad ono... Glupost, sitna ali bitna.

Kod opcija "Sound Mixer"-a, isao na "Audio Input", kad ono kanal "Stereo Mix" cekiran na "mute". Skinem to, i sad sve lepo radi. Proveri da nije mozda slicno i kod tebe, da je neki od ulaznih kanala kartice postavljen na "mute", pa se zato i ne snima nista.

Obicno se ulaz koji FRAPS koristi zove "What U Hear", "Record Master" ili "Stereo Mixer" (kod mene je "Stereo Mix").

Sale_rhcp
11-24-2008, 23:28
Zanima me kako da ubacim gol na sajt pes-serbia, vezano za ovo naj gol?

zdravoumartini
01-01-2009, 19:01
Da li neko ima sledeci problem sa frapsom?

Slika ima zelene sare, kao da je antena lose namestena. Sto je najveci fazon u 2008 mi najnormalnije snima a u 2009 je tako... Snimio sam i poslednji fraps, nebitno je koja je verzija...

Kole994
01-05-2009, 08:25
Da li moze neko da postavi windows movie maker link ja ga nemam.

Kole994
01-05-2009, 08:45
Izvinjavam se nasao sam ga ali meni se lepse vidi kada gledam preko winampa nego windows movie makera.

Ajzakova Beba
01-05-2009, 16:08
Pa i gledaj preko winapma,ali movie maker mozes da iskoristis da smanjis klip na nekoliko megabajta u odnosu na nekoliko stotina megabajta koliko uzima klip kad ga samo snimim frapsom.

Turinski
02-21-2009, 21:44
brate meni snimak koci...sta god radio nepodnoshljivo koci...ima li neki drugi program za ovo ili samo fraps...jer sa ovim nemre

_ILKE_
04-20-2009, 02:47
A jel kad skinem fraps,one golove koje imam mogu da snimim,ili samo one koje dam od tada?

joco23
04-20-2009, 12:06
A jel kad skinem fraps,one golove koje imam mogu da snimim,ili samo one koje dam od tada?

mozes bilo koje, ti ga samo aktiviras onda kad zelis, naravno ako si sacuvao te golove

miljan91
05-03-2009, 13:58
jer ima neki program bolji od frapsa? kad snimam jako mi koci...

4evra
05-03-2009, 14:20
jer ima neki program bolji od frapsa? kad snimam jako mi koci...

koci ti zato sto ga nisi pravilno podesio....
cuje ti se muzika na onom klipu,garant si i mis prikazao itd
lepo procitaj uputstva za podesavanje frapsa pa ti nece kociti.....

miljan91
05-05-2009, 18:56
a jel ima to veze do procesora meni je procesor jako slab 1,47 ghz?

4evra
05-05-2009, 23:30
a jel ima to veze do procesora meni je procesor jako slab 1,47 ghz?

:da: i procesor igra bitnu ulogu u tome.
Ako ti je toliko slab,probaj da,pre nego sto igras,smanjis rezoluciju na minimum i detalje na low da bi dobio sto vise fps
I naravno,zvuk i show cursor opcije obavezno iskljucis

SRDJAN M.
05-23-2009, 11:54
Jel sa ovim frapsom mogu da se snimaju i druge igre ili samo PES?

4evra
05-23-2009, 13:59
Jel sa ovim frapsom mogu da se snimaju i druge igre ili samo PES?

mogu sve igre

Strale VNC
05-23-2009, 14:22
A zasto meni snima samo 29 sec. a imam jak COMP:mellow::mellow::mellow::mellow:

4evra
05-23-2009, 14:29
A zasto meni snima samo 29 sec. a imam jak COMP:mellow::mellow::mellow::mellow:

zato sto ti nije registrovana/full(puna) verzija,to ti je trial od 30 sekundi....
nadji "kompletan" program pa ces moci,nije mozda~ 2,5Mb

MarkoNG
06-26-2009, 21:05
I koji program je lak za koriscenje,a kvalitet je bar pristojan!post vidim da svi imaju problema sa frapsom,evo pokusacu ja da snimim nesto!Ako ne bude valjalo,onda cu da probam sa onim drugim!

4evra
06-26-2009, 21:09
I koji program je lak za koriscenje,a kvalitet je bar pristojan!post vidim da svi imaju problema sa frapsom,evo pokusacu ja da snimim nesto!Ako ne bude valjalo,onda cu da probam sa onim drugim!

Fraps ti snima u rezoluciji u kojoj ti je igra podesena,kvalitet je isti,znaci "sta vidis to i snimi"
Sto se tice komplikovanosti programa,dovoljno je reci da se klip snima i zaustavlja na 1 dugme.
Jedini mozda problem jeste sto za bolje rezolucije ti treba jaci racunar.

MarkoNG
06-26-2009, 23:18
Snimio sam i kvalitet je odlican,pitao sam jer su se mnogi zalili zbog linija,kao da je slika losa!

Lut@
07-01-2009, 09:52
ma meni swe shljaka i dobra je slika
samo me zanima da li je moguce ukloniti kod snimljenih golova
,,Replay,,i ono koliko traje sa kojom loptom shutiram i to znate na shta mislim jel je to moguce ???

4evra
07-01-2009, 10:07
ma meni swe shljaka i dobra je slika
samo me zanima da li je moguce ukloniti kod snimljenih golova
,,Replay,,i ono koliko traje sa kojom loptom shutiram i to znate na shta mislim jel je to moguce ???

Moguce je,pritisnes ili dugme Select na dzojstiku,ili slovo "B" na tastaturi(ili bilo koji drugi na koji ti je bindovana komanda za Select)

milosmilan
08-31-2009, 13:13
Ja sam snimio i sacuvao video,ali kad god ga pustim on je nekako previse taman...ali kad ga pustim kroz wmm on izgleda kako treba.Kako taj problem da redim?

4evra
08-31-2009, 17:31
Ja sam snimio i sacuvao video,ali kad god ga pustim on je nekako previse taman...ali kad ga pustim kroz wmm on izgleda kako treba.Kako taj problem da redim?

povecas brightness na monitoru :biggrin:


ubaci u vegas i stavi mu neki filter,da ga posvetli

hytekk
11-05-2009, 19:38
Ko želi nešto ozbiljnije od WMM neka pogleda link dole:
http://i11.tinypic.com/2z7rbyu.gif
SONY VEGAS (http://www.pesoholichari.com/vb/showthread.php?t=4915)



Pre neka pogleda na Adobe Premiere

Sve filmove sam radio sa njim i program je fenomenalan.

dimi96
11-15-2009, 10:30
bravo za tut