PDA

View Full Version : PES 2016 - Pomoć i pitanja



gustavo_fring
09-18-2015, 12:25
NEOPHODAN JE ORIGINAL DA BI IGRAO ONLINE PES 2016
ko pita da li je potreban original da bi igrao online, dobija ban na 10 dana,
ne postoji patch ili lek koji će omogućiti online igranje bez cd-keya


REDOVNO VREME ODRŽAVANJA PES2016 SERVERA
Svaki treći utorak u mesecu i svaki četvrtak.

LINK ZA PROVERAVANJE SERVERA (http://www.konami.jp/we/2016/online/top/index.php5?title=2016&platform=steam&region=europe&lang=en-gb)
ako tu piše da je server DOWN, ili UNDER MAINTAINCE
nema potrebe pitati ovde šta se dešava, niko od nas ne radi na Konamijevom serveru.

U ovoj temi pitajte šta vas zanima i opišite svoj problem. :)

Milos011
09-22-2015, 11:31
Mene zanima da li je u planu online liga za PC sa manual setovanjem.

Možda da pustimo thread da vidimo ima li zainteresovanih.

Dejan013
09-22-2015, 15:49
Cao,treba mi pomoc. Instalirao sam pes,povezao se na steam sve to funkcionise i kad krenem da udjem u igru posti onaj video,dodje do dela da pritisnem enter da udje u glavni meni,krene da ocitava i izbaci me iz igrice. Pes mi radi ako je port 0 ali mi to nista ne znaci jer u tom slucaju ne mogu da igram preko neta a kad oznacim auto port desava se ovaj problem,zna li neko resenje? Hvala

gustavo_fring
09-22-2015, 16:45
Mene zanima da li je u planu online liga za PC sa manual setovanjem.

Možda da pustimo thread da vidimo ima li zainteresovanih.

Nažalost nije u planu, već smo pričali o tome koliko bi bilo teško to pratiti da li ljudi stvarno igraju na full manual ili igraju na full support a samo povremeno na L2 odrade manual pasove. Tako da za sad nema ništa od toga.

LanMi #6
09-22-2015, 17:50
Imam problem sa kontrolama tokom online igranja... Naime, kasne mi komande jedno 0.5 sekundi, internet 99% nije problem, jer mu je brzina iznad 10 Mb/s. Šta je problem, ako to nije?
P.S. To mi se dešava samo tokom online igranja, offline je druga priča.

gustavo_fring
09-22-2015, 17:59
Imam problem sa kontrolama tokom online igranja... Naime, kasne mi komande jedno 0.5 sekundi, internet 99% nije problem, jer mu je brzina iznad 10 Mb/s. Šta je problem, ako to nije?
P.S. To mi se dešava samo tokom online igranja, offline je druga priča.

To je nažalost problem sa PES-om, već godinama offline radi bez problema, dok je sa online igranjem druga priča. Pošto je konekcija P2P (peer to peer) ne zavisimo od servera nego jedan od drugog, pa ako jedan ima problem ili ukoliko igraš protiv nekog ko je dosta udaljen onda dolazi do laga ili delaya. Poenta je da prosto na to ne možeš da utičeš.

MakiBor
09-22-2015, 18:12
Gustavo je u pravu ali postoji jos jedna stvar. Cak i ako ti je brzina 10 mb/s to ne garantuje da ti je internet dobar. Za online igranje je bitniji kvalitet veze od brzine (posto vec sada svi imaju velike brzine). Kvalitet veze mozes da proveris na www.pingtest.net.

banex89
10-14-2015, 21:51
Kupio sam cd key igrao sam dve nedelje sve je bilo ok. Pre otprilike nedelju dana sam hteo da udjem na pes non stop mi izbacuje da nemoze da mi updejtuje live data. E sad kazite mi posto je taj sto mi je prodao key povezao preko vpna da li ja mogu preko bilo kog drugog servera da se konektujem ili non stop moram na taj sto me je on spojio. Pitam to jer sam isprobao sve moguce i uvek isto pa vas molim za pomoc.

darko_pfc
10-14-2015, 22:08
Ja sam preko vpn-a aktivirao, a onda ga ugasio i skidao sam igru preko svog neta i igram preko svog neta. Ne verujem da neko treba da se kaci preko vpn-a na neki server da bi igrao. Ali to sto kazem nije resenje tvog problema oko live update-a. Ne znam da je neko imao taj problem na PES-u 2016, kod 2015 smo imali isti cesto i brisali smo mount folder iz documents/konami, a u 2016 nema tog mount foldera.
I jesi li probao da pokrenes igru bez vpn-a?

banex89
10-15-2015, 16:20
Upravo sam i to probao medjutim imam isti problem da li postoji neko resenje? A sto se tice 15 isto sam imao kao sto si rekao i tako sam resavao a video sam da 16 to nema.

clansy
11-02-2015, 22:04
Kupio i uredno instalirao PES.
Sve je ok do trenutka kada treba da se povezem sa nekim online. Odem npr u quick match, a tamo ne mogu da "nadjem" nikoga.
To je valjda onaj problem sa portovima, pa ako neko zna gde je objasnjeno resenje?? Znam da se i ranije pisalo o tome...

Toja
11-02-2015, 22:49
Kako mislis ne mozes da nadjes nekoga?
Trazi protivnika, ali nikog ne nalazi, ili uopste ne krene da trazi? Ako ne krene, kakvu gresku ti izbacuje?

Ako ne moze protivnika da nadje, batali quick match, to niko i ne igra. Dodji kod na na chat (https://chat.mibbit.com/?channel=%23pesserbiacommunity&server=irc.mibbit.net) i pitaj tamo hoce li neko da igra prijateljsku utakmicu. Dogovoriš se sa protivnikom u kojoj sobi i na kom serveru se nadjete, i povežete se. Ako se uspeš povezati onda nemaš problema sa portovima. Ako i tad ne bude moglo, onda otvori port 5739 i u settingsu u tabu online skloni kvacicu sa auto i upisi 5739.

qwertimir
11-10-2015, 17:19
Da li postoji opcija da se igra 2vs2 online? Kad mi dodje drug da igramo dva na dva preko neta (kao sto je na pes 2013 bilo da se doda guest user i da se trazi 2vs2 match)?

gorantz
11-10-2015, 19:04
Da možeš online divisions 2v2

Bebiji
11-18-2015, 13:12
NEOPHODAN JE ORIGINAL DA BI IGRAO ONLINE PES 2016
ko pita da li je potreban original da bi igrao online, dobija ban na 10 dana,
ne postoji patch ili lek koji će omogućiti online igranje bez cd-keya


REDOVNO VREME ODRŽAVANJA PES2016 SERVERA
Svaki treći utorak u mesecu i svaki četvrtak.

LINK ZA PROVERAVANJE SERVERA (http://www.konami.jp/we/2016/online/top/index.php5?title=2016&platform=steam&region=europe&lang=en-gb)
ako tu piše da je server DOWN, ili UNDER MAINTAINCE
nema potrebe pitati ovde šta se dešava, niko od nas ne radi na Konamijevom serveru.

U ovoj temi pitajte šta vas zanima i opišite svoj problem. :)

Pomooooc

skorkovic
11-21-2015, 16:47
Jedan covek mi nudi 2016-icu original, ali kaze da ne moze normalno da se steam-uje, vec mora preko VPN-a. Sta je u pitanju? Mora li tako svaki original?

STUDIOX
11-26-2015, 15:00
POzz jedno pitanje da li se i vama desava da u myclub online matchmaking traje vecno ili da uopste nece da nadje protivnika?

JogaBonitoNS
01-07-2016, 21:52
Drugari, kupio sam PS4 i original igru. Posto sam amater sto se tice online igranja, zeleo bih da mi neko objasni na koji nacin mogu da igram online? Hvala unapred na odgovoru.

zokis
01-07-2016, 23:30
Prvo, je l imas uplacen PS+(pretplata za online igranje)? Ako imas, to je to. Samo startuj igru i u igri ce ti biti PSN ID podesen kao tvoj Konami Nick. Idi na modove koje zelis da igras i sve ti je samo podeseno.

JogaBonitoNS
01-08-2016, 05:13
Bez tog naloga ne postoji druga mogucnost? I na koji nacin otvaram taj PS+?

zokis
01-08-2016, 12:48
Ne mozes konzolu da aktiviras, ako nemas PSN nalog. Kada se registrujes, onda moras da imas PS+ uplatu za online igranje. To radis ili preko PSN storea, ili preko nekog sajta gde kupujes samo taj kod za PS+ pretplatu...

DuxDUCIs
01-12-2016, 21:22
Ne mozes konzolu da aktiviras, ako nemas PSN nalog. Kada se registrujes, onda moras da imas PS+ uplatu za online igranje. To radis ili preko PSN storea, ili preko nekog sajta gde kupujes samo taj kod za PS+ pretplatu...

Ja igram preko PC-ja ali planiram da uzmem PS4, jel to znaci da pored igre koja se podrazumeva moramo da uplatimo jos neku lovu da bi igrali online???
Ako je tako onda je to bas bezveze...

Bebiji
02-02-2016, 19:41
NEOPHODAN JE ORIGINAL DA BI IGRAO ONLINE PES 2016
ko pita da li je potreban original da bi igrao online, dobija ban na 10 dana,
ne postoji patch ili lek koji će omogućiti online igranje bez cd-keya


REDOVNO VREME ODRŽAVANJA PES2016 SERVERA
Svaki treći utorak u mesecu i svaki četvrtak.

LINK ZA PROVERAVANJE SERVERA (http://www.konami.jp/we/2016/online/top/index.php5?title=2016&platform=steam&region=europe&lang=en-gb)
ako tu piše da je server DOWN, ili UNDER MAINTAINCE
nema potrebe pitati ovde šta se dešava, niko od nas ne radi na Konamijevom serveru.

U ovoj temi pitajte šta vas zanima i opišite svoj problem. :)

dobro vece zeleo bih da se prijavim za online ligu..kao i za ls i le..a ne znam kako? Hvala vam unapred!

nesa24
02-02-2016, 21:00
dobro vece zeleo bih da se prijavim za online ligu..kao i za ls i le..a ne znam kako? Hvala vam unapred!

http://www.pes-serbia.com/threads/35817-Kupio-sam-PES-2016-original-%C5%A0ta-sad

Supermen30
02-10-2016, 23:44
Pozz drugari.Interesuje me zna li neko zbog cega na ps4 kada pokušam sa drugarom da igram friend match lobby,izbacuje gresku.Napominjem da je on iz Nemacke,pokusali smo igrati i na serveru za De,i u serveru Eu Any.Hvala svima unapred na pomoći.

shope
02-17-2016, 08:07
NAT problem


Prijatelji sporta, menjan mi je ruter, nakon toga imam problem da ne mogu da igram frendly meceve. Kad god pokusam da udjem u sobu ili napravim istu javi se natpis "unable to access due to NAT type restrictions".
Probali su ljudi koji se vise razumeju od mene da mi preko teamviewer-a rese problem, nisu uspeli, pa ako je neko voljan da pomogne bio bih vam zahvalan. :helpsmilie:

djar
03-06-2016, 13:33
NAT problem


Prijatelji sporta, menjan mi je ruter, nakon toga imam problem da ne mogu da igram frendly meceve. Kad god pokusam da udjem u sobu ili napravim istu javi se natpis "unable to access due to NAT type restrictions".
Probali su ljudi koji se vise razumeju od mene da mi preko teamviewer-a rese problem, nisu uspeli, pa ako je neko voljan da pomogne bio bih vam zahvalan. :helpsmilie:

Potpuna ista stvar mi se desila. Mjenjao sam ruter i isto uopće ne mogu napraviti sobu u my frendly lobiju. Mogu ući u sobu kad je netko drugi napravi, ali čim. npr ta osoba izađe, automatski me izbaci iz sobe i javlja mi se poruka "unable to access due to NAT type restrictions". :helpsmilie::helpsmilie:

djar
03-06-2016, 20:41
Potpuna ista stvar mi se desila. Mjenjao sam ruter i isto uopće ne mogu napraviti sobu u my frendly lobiju. Mogu ući u sobu kad je netko drugi napravi, ali čim. npr ta osoba izađe, automatski me izbaci iz sobe i javlja mi se poruka "unable to access due to NAT type restrictions". :helpsmilie::helpsmilie:
Zanemarite post, uspio sam nekako. ..

gorantz
03-07-2016, 08:03
Objasni nam kako si rijesio problem, mozda neko ima istih problema a mozda nas isto ceka u buducnosti :D

djar
03-07-2016, 19:16
Za otvaranje portova:

1.) Napravi statičku IP adresu:
https://www.youtube.com/watch?v=7p1kc9HnReg

Tu adresu ćeš kasnije koristit za port forwarding kao host ili server ip adresu.

2.) Nađeš svoj ruter na ovoj stranici i odabereš kasnije igru:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Otvoriš ove portove, zanemari one koji pišu:
PC:
TCP: 80, 44, 4000-4200
UDP: Auto mode: 3658, 5730-5739

Listu portova sam preuzeo od Konamija od prošlog PESa, jer još nisu službeno napisali koji su za ovaj, a nisu se mijenjali neko vrijeme, pa vjerujem da su ok, meni radi.
https://uk.secure.konami-europe.com/link/portal/30031/30044/Article/172/Why-can-t-I-connect-to-the-online-modes-in-Pro-Evolution-Soccer-on-PC

Otvorite my computer/network/ pod network infrastructure vam treba biti vaš router (ako nije izgasiti pa ponovo uplatiti router)/ desni klik pa properties/general/settings i tamo isto dodati port 3074 UDP. Napisati ime i ip adresu od uređaja za koji želite otvoriti port.
Takodjer napisati u my setings od igrice, tamo pod online, isti taj broj (3074). Ja sam napisao taj broj i proradilo je. Prije mi je bio onaj broj 5739 i tada mi nije radilo.

Normalno, mislim da bi bilo najbolje da izbjegavate ruter Thomson, jer on mi je i napravio te probleme. :D

djar
03-07-2016, 19:20
Otvorite my computer/network/ pod network infrastructure vam treba biti vaš router (ako nije izgasiti pa ponovo uplatiti router)/ desni klik pa properties/general/settings i tamo isto dodati port 3074 UDP. Napisati ime i ip adresu od uređaja za koji želite otvoriti port. Takodjer napisati u my setings od igrice, tamo pod online, isti taj broj (3074) -- Probajte prvo samo to napraviti, možda će odmah nakon toga proraditi....

real022
04-29-2016, 15:16
Imam problem sa "Unable To Implement Live Update Data."
Izbaci grešku CODE:SGJC390..

Probao sam sva rešenje sa googla: izbrisati save foldere (u Program Data i My Documents)..Resetovati ruter, resetovati winsocet preko cmd-a..

Reinstalirao igru..Ništa ne pomaže.

Drugar mi poslao sa free verzije fajl da ubacim, ali opet ne radi (ja imam full verziju).
Jel ima neko rešenje da nisam probao i ako može neko sa full verzijom kome radi update, da okači negde fajl iz Program Data/Konami/Pro Evolution Soccer 2016/Save/LIVE000000?

VajgadonnaDalabonna
04-29-2016, 15:21
ne brisati ceo folder samo ono u njima :ahah: ..livedata 000...taj fajl izbrisati..i ne iz my doc..nego kao sto si i napisao iz c: program data i c: program files!...to je uvek resilo taj problem..:gunsmilie:

real022
04-29-2016, 15:49
^ Pa da, ali reinstalirao sam igru i onda nema nikakvih fajlova? I opet neće. Znači sad nemam uopšte fajl livedata0000...

A ne znam šta iz C: Program Files brišem? Tamo nema ništa vezano za PES?

real022
04-30-2016, 13:37
Pa da sam sebi odgovorim...

Reinstalirao na C: particiju. I radi. Da budem siguran, ponovo instalirao na svoju default particiju koja je D: - i ne radi.

Čisto da proverim, ponovo instalirao na treću, (F) particiju i Live Update - radi.

Znači nekako je D: particija na kojoj je default Steam instalacioni folder, postala problem. Jbn Konami.

ugren89
06-09-2016, 08:27
Jedan covek mi nudi 2016-icu original, ali kaze da ne moze normalno da se steam-uje, vec mora preko VPN-a. Sta je u pitanju? Mora li tako svaki original?

To bi trebalo da je pes za rusko trziste koji je inace jeftiniji,zato mora preko vpn.

darko_pfc
06-09-2016, 09:46
Ne mora da znaci da je za rusko trziste. Recimo, nasa zemlja nije medju drzavama koje podrzava Konami u ovom serijalu. Neki korisnici iz nase zemlje su dobili globalni key i aktivirali su bez VPN-a, a neki su morali preko VPN-a, kao ja na primer, a nije key bio sa ruskog nego sa engleskog sajta, u to sam siguran.
Sto se tice procedure, nije tesko aktivirati (promeniti proxy, pa posle skidati sopstvenim netom), a ne znam ni da je neko stradao bas zbog PES-a. Ionako je divlja online verzija zazivela, a i sam Konami je pravio nesto free-to-play, MyClub ili sta vec.

Uh, sad vidim da odgovaram nekome ko je odgovorio drugom na pitanje iz novembra. Obrisati post ako nije bitno ili nije podoban, ali morao sam da objasnim, posto se iz iskustva bar malo vise razumem od onoga iznad koji je sturo i netacno odgovorio.

cevali
09-03-2016, 08:10
Od juce kad mi ovi iz MTS cackali modem iz centrale ne mogu da pravim sobu, a mogu drugomda udjem. Javlja mi poruku za NAT da mi ogranicava.Modem je ZXHN H168N V3.

https://s19.postimg.org/kxrvsyrn3/PES2016_2016_09_03_09_03_36_93.jpg (https://postimg.org/image/kxrvsyrn3/)

djar
09-15-2016, 14:36
Od juce kad mi ovi iz MTS cackali modem iz centrale ne mogu da pravim sobu, a mogu drugomda udjem. Javlja mi poruku za NAT da mi ogranicava.Modem je ZXHN H168N V3.

https://s19.postimg.org/kxrvsyrn3/PES2016_2016_09_03_09_03_36_93.jpg (https://postimg.org/image/kxrvsyrn3/)

Isto se i meni dogodilo... :no:

nikola9
01-31-2017, 16:53
28071
gde ovo da stavim jel moze pomoc radi se o pecu sto sam instalirao al nemam pojma gde da stavim ove fajlove