PDA

View Full Version : FIVESERVER - Instalacija i koriscenje



Admin SPML
07-29-2014, 10:08
Svaki clan SPML treba da proba da napravi svoj server posto javnih servera vise nema ili su nepouzdani ili laguju.

Uputstvo za kreiranje servera (by Lapi) :

CREDITS: JUICE, REDDWARF, BIG THANKS. Hvala im do neba. Moram da napomenem i ssoonneta koji je ovo pronasao na Googlu, kao i mog prijatelja, Admira Herica za veliku pomoc.


Nakon sto smo se uverili, da su uslovi za igru na ovom serveru idealni, mnogo bolji, od javnih online servera, gde ima laga, kasnjenja komandi, bagova itd, krecemo sa pravljenjem nasih malih privatnih servera.

Obzirom da je nemoguce skupiti pare za hosting ovo je najbolji nacin.


Ovde se nalazi sve sto vam treba za instalaciju i pokretanje, ali preporucujem da ipak skinete odavde, jer sam ja to instalirao i provereno radi: https://www.sendspace.com/file/ik9a9m

https://sites.google.com/site/fiveservercom/home

Dakle skinuli smo SERVER tu imamo dva fajla: MySQL, preporucujem ovu verziju sto sam vam ja bacio 5.5.9. i fiveserver 0.4.8

Prvi korak: Instalacija MSQL


http://www.dodaj.rs/f/35/11f/2fioWUzz/msql-win7.png

Idete samo next, next, i da jako je vazno da stiklirate opciju Include Bin Directory path in Windows PATH. Koliko se secam trazice vam da stavite neku sifru, pa je zapamtite, trebace vam u sledecem koraku.
Mala video pomoc oko instalacije MySQL

https://www.youtube.com/watch?v=YNiiyMvnamw

Jedina razlika u nasem slucaju, ostavite prvu opciju stikliranu. tj. Detailed configuration kao na na 3:57 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YNiiyMvnamw#t=237

Slusajte mene :sailor: a ne ovog lika.

Drugi korak: Instalacija FIVESERVERA

Otpakujte datoteku fiveserver-0.4.8.exe u C:\MyStuff

Treci korak (za njega zasluzujem doktorat za COPY/PASTE) kreiranje databaze fiveservera:

Idete na : Start button, Run... : cmd.

Kucate ili samo kopirate( sto preporucujem) cd C:\MyStuff\fiveserver-0.4.8\doc\sql , pa pritisnite enter.
Otvorice vam se sledeca linija u nju ukucate samo dir i enter pritisnite.

Sledeca linija kopirate ovo : mysql -u root --password=123 pasvord je vasa sifra koju ste napisali priilikom instalacije msql-a.

dalje nastavljate redom da kopirate sve sto iza znaka > redom do kraja. Kao u objasnjenju na stranici https://sites.google.com/site/fiveservercom/win32-howto

Kad to zavrsite idete u C:MySttuf/ fiveserver 0.4.8 i kliknete na ikonicu launch6.bat . Preporucujem da napravite shortcut na desktopu jer vam ona sluzi za pokretanje servera.


Sledeca stavka : https://sites.google.com/site/fiveservercom/configure-and-play

Obavezno, ali pod obavezno otvorite sledece portove: For PES6/WE2007 (all TCP):
8190, 8191, 10881, 20200, 20201, 20202, 20203, 20104, a one za PES5 ne morate jer to necemo ni koristiti. Ovde se nalazi tutorijal za otvaranje portova: http://www.pes-serbia.com/threads/11117-Tutorijal-za-forwardovanje-portova

Nadjite na Googlu programcic PFPortCheker, koji vam sluzi da proverite dali ste ovaj korak propisno odradili.

Korak Administracija. Kucate u vasem pretrazivacu:

https://localhost:8191 (https://localhost:8191/)

Dobicete kao na slici,

http://www.dodaj.rs/f/f/12B/fNoPnlD/screenshot2.png

To vam je vazno jer tu mozete da vidite IP vaseg servera, koji ce vam trebati prilikom konfiguracije host fajla. Mozete videti ko je online na vasem serveru, mozete banovati Shollyma i Pelemasku:D

Registracija: Setili smo se kako da ovo pojednostavimo: Primer IP vaseg servera je 70.237.103.105. Jednostavno prosledite ljudima taj IP + TJ. : 8190 ovako 70.237.103.105:8190, zatim korisnik treba da to ukuca u svom pretrazivacu kako bi se registrovao na vasem serveru.

Registracija isto kao na originalnom FIVESERVERU CD key , nebitno je dal su crtice izmedju. Username pa sifra. Gledajte da kad se registrujete na vise servera , da vam bude isti CD key, username i sifra, kako bismo kasnije menjali samo
host fajl.

POSLEDNJI KORAK: KONFIGURACIJA HOST FAJLA:

Obicno je na lokaciji C:\Windows\System32\drivers\etc otvarate ga notpedom. I jedino sto menjate je Ip servera. Dole oznacen crvenom bojom : Nemorate cak ceo host fajl da prosledjujete, vec samo taj broj, kako bi protivnik imao isti, da bi jelte mogli da se povezete.


127.0.0.1 localhost
178.221.108.185 pes6gate-ec.winning-eleven.net # evo-league Sixserver
212.227.67.195 we9stun.winning-eleven.net # Stunserver

# alternate stunservers
# 217.10.68.152 we9stun.winning-eleven.net # sipgate
# 107.23.150.92 we9stun.winning-eleven.net # stun.stunprotocol.org

Primer host fajla. : https://www.sendspace.com/file/6iai2a

TOPLA PREPORUKA: Obzirom da vecina nas, cenim ima dinamicke IP , dakle menja vam se IP adresa kad udjete na net, upalite komp itd, da to tako objasnim a imacemo i vise servera, napravite shortcut do host fajla. Kad menjate SERVER bilo ove nase male ili SIX, Otvarate ga notpedom, pa samo prekopirate Server IP. i naravno sacuvate ga.

Dakle kad zavrsimo ovo cimanje jedino sto nam preostaje je promena IP SERVERA u host fajlu.

Uzivajte u igri bez laga, kasnjenja komandi i ostalih...

Bejn 93
07-29-2014, 11:47
mysql koji si okacio ne podrzava moj komp, gde mogu da skinem tridesetdvobitni? Ja sam skinuo neki, ali nije kao ovaj iz uputstva.

EDIT: nasao mysql 32bit, ali mi zabode kod poslednjeg koraka za start service

DortmundeR
07-29-2014, 16:23
I kod mene isto, ja skin'o sa 32 al onda nema instalacije samo neki fajlovi..

Lapi
07-29-2014, 22:04
https://downloads.skysql.com/archive/index/p/mysql/v/5.5.9 Evo 32 -bitni treba vam msi instalacija,

a ovi zipovani fajlovi ne znam i nisam siguran cemu sluze, ne znam dali su uopste potrebni, ali ja sam ih bacio na C:\MySQL folder za svaki slucaj.

Bejn 93
07-30-2014, 18:02
skinuo sam juce odavde, to je to sto kazem, zabode mi instalacija kad dodje do tacke start service

imam xp sp3

Lapi
07-30-2014, 22:26
Morate skinuti MSQL koji odgovara vasem windowsu, dali je 32 ili 64 bita, nisam vam ja ginekolog, samo volim da pogledam. Ajte verujem ja da jos neko moze a skapira ovo, nisam ja toliko pametan. Ima ovde i lepsih i pametnijih ljudi.

Malo vaseg loseg engleskog, malo mog loseg prevoda, malo dobre volje, i eto nama jos kojeg servera.

Prince94
07-31-2014, 02:42
Korak Administracija. Kucate u vasem pretrazivacu:

https://localhost:8191

Dobicete kao na slici,

http://www.dodaj.rs/f/f/12B/fNoPnlD/screenshot2.png

Ukucam "https://localhost:8191" i izbaci mi da se registrujem. Ukucam Username i Pasword,pritisnem enter i izbaci mi ovo:

http://www.dodaj.rs/f/16/11L/llMVCKP/untitled.jpg

Ne mozes namjestiti i BOG! :D

Bejn 93
07-31-2014, 08:17
Lapinjo, znas da nisam od onih sto cekaju na gotovo, probao sam 14 puta :D 64-bit ne moze ni da se pokrene, pa sam zato uzeo 32-bit da instaliram, ali doterao sam samo do ovde:

http://www.dodaj.rs/f/1y/qp/6APxObR/untitled.png

Ako imas ovo uputstvo na engleskom posalji mi, znam ja engleski kad stavim naocare :D

Lapi
07-31-2014, 09:55
Imamo jos jedan server, bravo za Saleta018. :ave::ave:



@prince

Jako si blizu.

Imao sam isti problem, umesto localhost, kucaj brojeve : 127.0.0.1. Ako ti opet tako javi idi restart OPERE i servera. Ako menjas sifru, stavlja samo slova.

@Bane

Ne bih znako konkretno resenje, ne znam o cemu se radi, ali probaj prvo da otpakujes ZIP verziju na C disk.

Prince94
07-31-2014, 11:51
@Bane

Ne bih znako konkretno resenje, ne znam o cemu se radi, ali probaj prvo da otpakujes ZIP verziju na C disk.

Evo skini odavde..I kod mene je sp3 i sve sam fino instalirao kad je ovo u pitanju.. http://www.filehippo.com/download_mysql/9268/

Bejn 93
07-31-2014, 22:50
Zahvaljujuci velikom Saletu, imam i ja server :)

Nasao je stariju verziju mysql koja odgovara za win xp, iako pise u uputstvu mysql 5.1 or newer, ovaj 5.0 radi odlicno, pa evo linka:

https://downloads.skysql.com/archives/mysql-5.0/mysql-5.0.45-win32.zip

Sale :ave::ave::ave::ave:

Prince94
08-01-2014, 00:48
A ja? :sweatdrop: A ja varao i krao,sve za server dao,i za vasu srecu pao,kaz'te jel vam zao :detective:

EDIT: Radi i ovaj moj caroban server samo sto ja ne mogu na njemu da igram -.- Bobi i Medicinar su sinoc igrali,kazu da je sve bilo oke.

ssoonnee
08-02-2014, 18:47
Napravio sam i ja, cekam nekog da proba ali imam problem kao Princ kad probam da se konektujem izbaci mi "conection to server lost"

Doktor90
09-22-2014, 21:06
Ja sam sve uradio kako pise ali niko ne moze da otvori moju adresu za registraciju na server a ni ja ne mogu da otvorim
https://localhost:8191 :/ Pomoc? Javlja se kao kod Princa "not authorized"

Doktor90
10-15-2014, 02:29
Moram da vam se pohvalim da sam nocas posle malo mucenja uspeo da napravim svoj server :daa Rade volje cu ga ustupati na koriscenje, samo ako u narednim danima prodje probu i bude zadovoljio korisnike :clap:

Lapi
10-26-2014, 07:17
Mala pomoc: uputstvo za instaliranje MSQL-a.


https://www.youtube.com/watch?v=YNiiyMvnamw

Jedina razlika, ostavite prvu opciju stikliranu. tj. Detailed configuration kao na na 3:57 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YNiiyMvnamw#t=237

Slusajte mene:sailor: a ne ovog lika.

Ubaceno u prvi post.

DortmundeR
11-08-2014, 21:29
Korak Administracija. Kucate u vasem pretrazivacu:

https://localhost:8191

OVO NEĆE DA SI PITA. Šta je problem ? :(

Bejn 93
11-21-2014, 10:27
Mene mozete izbrisati sa liste onih koji imaju server, jer sam ga obrisao, bilo je problema sa lagom da li zbog malog up-a, ili zato sto je mysql verzija bila starija nego gore navedena, jer ona gore nije htela da radi. Pre ce biti ovo prvo, ali svakako nemam server.

Gaucho92
12-01-2014, 13:18
Ja imam problem sa korakom administracija, nece uopste da otvori localhost:8181, cak sam menjao i stavio one brojeve iz prethodnih postova, ali i dalje ''the page is not available''

mr bean
12-03-2014, 11:57
http://www.dodaj.rs/f/F/13e/1wEafqy6/server.jpg

dodjem dovde i to je kraj

mr bean
12-04-2014, 17:40
napravljen je jos jedan server ali isti problem ko princ ne mogu ja uci ali makar drugi mogu da igraju :D
sve pohvale za princa sve je on odradio

mr bean
12-04-2014, 18:18
jos jedan server pusten u rad

offline

Dovla
12-04-2014, 21:07
I ja sam takodje napravio server.

Offline

Doktor90
12-05-2014, 01:14
Napredujemo sa serverima :clap: Steta samo sto mnogi imaju taj problem da udju na svoj server...

Prince94
12-07-2014, 23:02
Jos jedan server pusten u rad! NikolaReal..

Probali smo jednu utakmicu i sve je bilo odlicno.. Nikola za razliku od nas nekoliko moze da igra na svom serveru..
Malo sam se mucio da otvorim portove posto je T home ali sam uspjeo.. Dakle,mi sto ne mozemo da igramo na svojim serverima 99% imamo problema sa portovima vjerujem..Moracu ponovo svoje da podesim pa mozda bude moglo onda..

Gaucho92
12-08-2014, 11:51
Ljudi sve sam probao i ne ide. I ja mislim da imam problem sa portovima, ali vise puta sam proveravao i oni su otvoreni, tako mozda postoji problem u firewall-u ili nesto drugo je u pitanju.Kad god udjen u PES>Network, nemam poruku dobrodoslice Fiveserver/Sixserver vec me odmah prebaci na kucanje sifre a drugi igraci isto tako ne mogu da pristupe mom sajtu za registraciju. Kad neko ko uspe da provali o cemu se radi, neka kaze ili neka mi se javi na gareni pa preko TeamViewer-a da pokusa da mi namesti. :)

Prince94
12-08-2014, 16:46
PRAVDA ZA FIREWALL! :D Sve mu,ne znam sta je u pitanju.. Bar drugi mogu da igraju kod tebe na serveru :) Cekamo Lapija :D

Filkaja
12-09-2014, 12:20
i ja nekako stigoh dovde


http://www.dodaj.rs/f/F/13e/1wEafqy6/server.jpg

dodjem dovde i to je kraj

i dalje nzm kako da dodjem do linka za registraciju,pokusavao po upustvu ali nece

bobicr7
12-09-2014, 19:31
Atenzione! Atenzione!

Evo dosao je i taj dan, imam svoj server na koj mogu da i ja igram a i sve ostale, IP adresu mi je promenliva, kome treba server samo nek pise na garenu, ja cu da mu izadjem u susret.

Sve pohvale ode kod Princ :ave: svaka ti cast!

Admin SPML
12-10-2014, 10:26
Vise ne delite ovde javno IP adrese / hosts file od servera i linkove za registraciju, kad napravite svoj server posaljite to u privatnoj poruci na ovaj nalog pa ce svim ucesnicima lige biti podeljeno na gareni. (jer necemo da pravimo javne servere gde bi dolazili indijanci)

U prvom postu je spisak onih koji su napravili server, pa nek posalju PM sa linkom za registraciju i hosts fajlom (naznacite da li vam je IP fiksna ili ce morati da se hosts menja kad vam se promeni IP).

Sadasnji broj podignutih servera ispunjava minimum da pocne Davis cup i sezona 15, nastavite i dalje da pravite servere, cak i ako napravite server na kome jedino vi ne mozete da igrate - nema veze, igrace svi ostali, a vi cete na necijem.

jyga81
12-11-2014, 14:52
i JUGA 81 napravio server :D :D ali kao i vecinu ostalih nemoze da igra na njemu :( :(

Admin SPML
12-11-2014, 16:25
hosts fajlovi od privatnih servera ce biti podeljeni samo ucesnicima lige, a novi clanovi (kandidati) nece dobijati link za registraciju na nase servere, vec ce nam slati username-password i pes6key da ih mi registrujemo, da bismo izbegli da nam se privaljuju na servere. Ko bude hteo da igra morace da postane clan SPML. Ako primetimo da neko igra druge meceve na nasim serverima - banovacemo ih sa servera.

Gaucho92
12-12-2014, 14:54
Koliko je bitno da se prilikom davanja servera na upotrebu ne koristi internet ili cak ceo komp?

Admin SPML
12-12-2014, 15:11
najbolje testiraj pa ces videti, verovatno zavisi od tvog uploada, jacine kompa..

iv1989
12-13-2014, 18:51
Zahvaljujuci majstoru Princu i ja imam svoj server :ziveli::pesoholichari:

YNWA Pes
12-14-2014, 22:48
Jos jedan server je napravljen. Problem sam resio tako sto sam se preko wireless-a nakacio na komsijin modem i otvorio mu portove :D i usao na server bez ikakvih problema i odigrali smo 1 utakmicu ja i Doktor. Jeste da je signal bio slabiji kad sam se nakacio al je server radio bez problema sto moze i Doktor da potvrdi. Uglavnom on ima drugaciji modem i lakse je za otvaranje portova od mene i to pravi najveci problem kod mnogih sto ne mogu da igraju na svoj serveru kad otvore portove. Tako da onaj ko misli da igra na svom serveru a do sad nije mogao morace da promeni modem.
To pravi problem i ja sam se uverio u to!

Bejn 93
12-24-2014, 18:01
Svako ko zeli server, moze da me cimne, napravicu mu. Jedino sto morate, to je da otvorite portove, ostalo ja zavrsavam :)

brankos
12-25-2014, 18:58
Ja sam sve uradio kako pise ali niko ne moze da otvori moju adresu za registraciju na server a ni ja ne mogu da otvorim
https://localhost:8191 :/ Pomoc? Javlja se kao kod Princa "not authorized"

I kod mene prikaze ovo not authorized. Sta si uradio da ovo prevazidjes?

Shollym
01-03-2015, 16:37
Uspeo sam i ja da podignem server za 1 sat truda, hvala YNWA Banetu za pomoc, kaze da je kvalitetan server (upload mi je bas jak verovatno zato :D http://www.speedtest.net/my-result/4030725332 )

Prince94
01-04-2015, 13:27
I kod mene prikaze ovo not authorized. Sta si uradio da ovo prevazidjes?

Probaj da otvoris pomocu 127.0.0.1:8191.. Ako ni to nece onda pokusaj 127.0.0.1:8192.. Meni je tako otvorilo,nemam pojma ni ja kako :D Bzvz pokusao :D Ako otvaras preko opere stikliraj u podesavanjima "Use for local server proxy" tako nesto pise.. Takodje probaj i da u control panel/internet options/security smanjis sve na low one zastiste :)

brankos
01-04-2015, 19:20
Ovo mi otvori na 127.0.0.1:8192

http://www.dodaj.rs/t/3l/1N/1U63eO6A/bandicam-2015-01-04-20-1.jpg (http://www.dodaj.rs/?3l/1N/1U63eO6A/bandicam-2015-01-04-20-1.jpg)

Ovo nesta malo prema onoj slici! Sta dalje?

Prince94
01-04-2015, 22:08
Ovo mi otvori na 127.0.0.1:8192

http://www.dodaj.rs/t/3l/1N/1U63eO6A/bandicam-2015-01-04-20-1.jpg (http://www.dodaj.rs/?3l/1N/1U63eO6A/bandicam-2015-01-04-20-1.jpg)

Ovo nesta malo prema onoj slici! Sta dalje?

I meni isto ovako prikaze :) Pa nista,to je to..Na ovu ip adresu dodas 8190 i registrujes se..ubacis adresu u host i onda probaj da udjes na server..

Bejn 93
01-04-2015, 22:39
I meni isto ovako prikaze :) Pa nista,to je to..Na ovu ip adresu dodas 8190 i registrujes se..ubacis adresu u host i onda probaj da udjes na server..

ili 8192... :)

Bejn 93
01-11-2015, 09:30
Na svaki privatni server registrujte se samo jednom! Kada se menja ip, odnosno host, nevazno je, vi ulazite na server sa username i password-om sa kojim ste i prvi put bili registrovani. Ovako kada se registrujete iznova, pravite duple acount-e.

Bejn 93
01-15-2015, 15:55
* Drugi mec smo igrali isto na Pendulin host, nije htelo na moj. Isti problem je bio juce, samo sto tad Juga nije mogao biti domacin, ali ja sam mogao. Problem je sto izadje '' unable to connect with other players '' i vrati nas u sobu, uprkos 3 crte.

Zna li ko zasto?

Hugoo1999
05-20-2015, 14:30
Ja sam napravio server,ali trenutno nmg da udjem na njega,zbog toga sto mi portovi nisu otvoreni,ako neko moze da pomogne,nek se javi,zaista bih volio da ima uvek jedan server online :D

Prince94
05-21-2015, 00:43
Ja sam napravio server,ali trenutno nmg da udjem na njega,zbog toga sto mi portovi nisu otvoreni,ako neko moze da pomogne,nek se javi,zaista bih volio da ima uvek jedan server online :D

Ne radi server,dok ne otvoris portove ne mozemo ni mi igrati na tvom serveru.. Nazovi tamo operatera i reci da ti otvori port 5730 i valjda bi trebalo da ce moci onda.. Angazujte se malo,nece se sami napraviti :)

Arsene_Wenger14
05-21-2015, 12:26
Hugo1999 poseti sajt http://portforward.com/ pronadji svoj modem i tamo imas detaljno upustvo (sa slikama :D ) kako se otvara port

Prince94
05-21-2015, 13:23
Hugo1999 poseti sajt http://portforward.com/ pronadji svoj modem i tamo imas detaljno upustvo (sa slikama :D ) kako se otvara port

Pronasao sam mu ja to,ali kad se ulogujes imas samo neke druge opcije,nema ono oko portova..To valjda moraju oni..

spalda
05-21-2015, 13:41
Msm da preko onog admin:user pass: user dobijaš samo neke privilegije medju kojima nije otvaranje portova. Treba da nadje pravi user i pass sa svim privilegijama...

Prince94
05-22-2015, 00:02
Msm da preko onog admin:user pass: user dobijaš samo neke privilegije medju kojima nije otvaranje portova. Treba da nadje pravi user i pass sa svim privilegijama...

Zavisi do telekoma,kod ostalih moze ali kod bh telekoma izgleda nije isti slucaj.. Nesto su to oni zamrsili vrv :D

Arsene_Wenger14
05-22-2015, 17:55
meni je sve preko sajta radilo normalno
uglavnom se ulazi u modem preko 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 i uglavno je login admin-admin ili admin-password
dok je kod telekoma ADSL admin-ztonpk ili admin-tzlkisonpk
a za otvaranje portovo lako se nadje upustvo na onom sajtu
najbitnije je da udjete u podesavanja modema tj da znate lozinku
ako neko ne moze da se snadje a ima volju neka mi se obrati na https://www.facebook.com/rakse93
pozz

JoeVlad78
05-22-2015, 19:40
i dobra je varijanta kada sve podesite da nađete opciju back-up i snimite negde ta podešavanja (jedan mali fajl). Meni su ovi iz Telekoma resetovali ruter daljinskim putem tako da sam uštedeo mnogo vremena ne ukucavajući ponovo portove ;). Naravno, to nije uobičajeno, ja sam menjao vlasnika telefona, pa mislim da je to bio razlog ;)

JoeVlad78
08-19-2015, 10:47
Ljudi, uspeo sam da na ruteru nabodem setovanja da igram i ja a ne samo ostali :D.
U CMD ukucajte ipconfig i podledajte koja je IP adresa pod IPv4. Ta adresa se menja kada se resetuje ruter i onda morate ponovo tu novu da ukucate pored svakog porta koji ste otvorili inače portovi ostaju zatvoreni. Meni je pre bila adresa od gatewaya jer se ne menja i mogao sam sve da igram osim na svom serveru :D. Nisam 100% siguran da li je ovo rešenje za svakoga ali nije mi radio server odavno i to sam povezao sa instaliranjem nekog malware programa koji sam instalirao čini mi se kod Dadozd jer mu je komp bio potpuno mrtav, i rešio mu sve probleme. Probao sam i kod sebe bezveze da vidim kako radi i čini mi se da je tada obrisao neke fajlove koji su možda uticali na rad SQL baze i servera. A možda se samo promenila ta adresa i ja više nisam mogao da podignem server :D. A opet, posle apgrejda na Win 10, možda su se vratili neki fajlovi koji su bili pobrisani i sada kada sam sve uradio kako treba, sve radi kako treba :D. Ako nekome nešto nije jasno, neka me cimne pa ćemo da probamo zajedno, preko Garene :D

Prince94
08-19-2015, 11:47
Ljudi, uspeo sam da na ruteru nabodem setovanja da igram i ja a ne samo ostali :D.
U CMD ukucajte ipconfig i podledajte koja je IP adresa pod IPv4. Ta adresa se menja kada se resetuje ruter i onda morate ponovo tu novu da ukucate pored svakog porta koji ste otvorili inače portovi ostaju zatvoreni.

Ovo i ja radim uvijek cim vidim da sporo ucitava online na pesu znam da nisu portovi otvoreni.
Provjerim u cmd adresu i upisem za svaki port,tako sam i Nikoli rekao jer se kod njega promjeni cesto pa nece server da radi.

Ja sam siguran da je kod mene do rutera nesto,ne moze fino da se iskljuci firewall,mada je na low.

mr bean
08-19-2015, 13:36
imam problem neznam zasto mi se ipv4 svaki dan menja jer neko zna u cemu je problem?

Lapi
08-19-2015, 18:00
Mislim da ste propustili jedan vazan deo. Probajte ovo. Obavezno procitajte ovu temu.

http://www.pes-serbia.com/threads/17525-Dodatak-tutorijalu-za-forwardovanje-portova-koji-ce-pomoci-u-velikoj-meri

nego da portove forwardujete preko lokalne ip adrese koja je tipa 192.168.1.(3 do 255). E sad, fora je sto se ta lokalna ip adresa menja svaki put kada restartujete komp/ruter. Da bi ste postavili stalnu lokalnu ip adresu potrebno je da uradite sledece:

A posle, po dva piva za Culeta i mene.

Prince94
08-19-2015, 19:01
Gledao je Princ i ovo,pravio ovako i opet nece :)

JoeVlad78
08-19-2015, 19:31
Mislim da ste propustili jedan vazan deo. Probajte ovo. Obavezno procitajte ovu temu.

http://www.pes-serbia.com/threads/17525-Dodatak-tutorijalu-za-forwardovanje-portova-koji-ce-pomoci-u-velikoj-meri

nego da portove forwardujete preko lokalne ip adrese koja je tipa 192.168.1.(3 do 255). E sad, fora je sto se ta lokalna ip adresa menja svaki put kada restartujete komp/ruter. Da bi ste postavili stalnu lokalnu ip adresu potrebno je da uradite sledece:

A posle, po dva piva za Culeta i mene.

Pročitao sam ovo ali tek pošto sam napravio "na moj način", pa sam probao i ovako ;). A za pivo nije problem :D

edit...

Danas mi nestala struja i IPv4 adresa se nije promenila... Stvarno se ne razumem u detalje i ne znam zašto se kod nekoga menja kada se resetuje ruter/komp...

johnson
08-20-2015, 01:30
If you are behind a modem-router (or just a router), then you have 2 different IPs.*

Private IP for your intranet (your local network).
Public IP for internet.

Your private IP can be set to static via control panel / connections / right click your connection -> properties -> ipv4 settings etc.
Don't forget to also clone the other settings (Default gateway, DNS servers, subnet mask)

Your public IP is controlled by your ISP. Most ISP provide by default dynamic IP addresses. This means that for every reconnect (router restart or router resync or just simple reconnection) will have as a result your Public IP to be renewed. You may ask your ISP for a static IP address but it may cost you money, at least in Greece static public IP is not for free.

To sum up, the local ip can be set to static. Your public IP most probably is dynamic, which means that every time you want other player to connect to your private server, you have to provide them with an updated hosts file, but i guess you all know that! I hope i helped a bit. If you have any questions feel free to ask.


* there is a rare case when DMZ is enabled and assigned to your computer, then you only have 1 IP (the public one which is assigned directly to you) but this mode is disabled by default.

JoeVlad78
09-15-2015, 18:01
Server je opet prestao da radi... Sam od sebe, izgleda kao i prošli put... Voleo bih da mi neko ukaže na nešto što očigledno radim ili je to neka sistemska greška... Podešeni su portovi (uvek ih proverim sa portchecker programom pre nego pokrenem launch6.bat), reinstalirao sam MySQL i fiveserver ponovo (obrisao sve "repove" MySQL-a iz ProgramData foldera) i opet neće... Pokrenem launch6.bat, ukucam https://localhost:8191, ukucam IP adresu:8190 i to je to... Neće da otvori stranicu za registraciju... Tako mi je bilo i prošlog puta kada sam mislio da je antimalwer program obrisao neke fajlove ali očigledno da nije to što sam mislio... Kada sam reinstalirao Win čini se da je sve proradilo... Da li neko zna šta se to događa i zašto prestane da radi...

edit.

PONOVO RADI BIOSKOP :D :D :D. Ne znam šta je od ovoga rešilo problem ali vratio sam sistem na vreme pre poslednjeg apdejta (13.9.) i resetovao ruter na fabrička setovanja pa podesio sve ponovo. Probaću ponovo da apdejtujem pa da vidim da li je to ili ruter vremenom pobrljavi... Uglavnom, igrajte se :D

edit2...

Očigledno je ruter pravio probleme jer sam upravo apdejtovao komp i sve radi ;). Čisto pišem kao neko uputstvo za sve koji će možda imati isti problem ;).

Dovla
10-23-2015, 09:32
Uspeo sam ponovo da napravim server. Portove otvorio i otvaralo mi je onu stranicu localhost:8191 ali je bio problem u tome sto ljudi nisu mogli da udju i registruju se. Nakon sto sam ugasio firewall proradilo je. Sada mi ostaje jos samo da probam da namestim da i ja mogu da se registrujem posto trenutno ne mogu.

Lapi
03-12-2016, 19:01
DoSaNP Server (https://fs10n2.sendspace.com/dl/3663beca3ad53c961a46b7ff47190775/56e458ba07660ce6/hr4r43/hosts%20dosanp.rar) - 178.223.117.82:8190 STATUS: Online

Trudit cu se da svakih pola sata updatujem post.

Ne ovde. Na gareni imas klan za servere.

DoSaNP
03-12-2016, 19:54
Niste mi poslali zahtev..

Dovla
06-14-2016, 12:46
Pokusao sam opet napraviti sve kao i prvi put. Uradio postupno koracima i dosao do toga da se ljudi mogu registrovati ali ih izbaci nakon logovanja. Nasao sam neki problem gde mi za IP ispisuje "None" da li neko zna do cega je to?
http://s31.postimg.org/k8okfu3sr/Problem_Server.jpg (http://postimage.org/)

Prince94
06-14-2016, 20:02
I ja sam pokusao i sve mi je isto kao kod tebe.Nesto ne moze izgleda da prepozna IP adresu. Visa sila,i prije se desavalo tako ali mozda posle sedam dana proradi a ovo sada izgleda nece vise od mjesec dana. Ostaje nam samo da cekamo da samo proradi a do tada da se slepamo na arapima :)

Admin SPML
06-14-2016, 21:23
mozda ima veze sa novijim verzijama windowsa?

Prince94
06-14-2016, 22:02
Kod mene je xp i dzabe opet. :)

Poslato sa HUAWEI Y330-U01 uz pomoć Tapatoka

JoeVlad78
06-15-2016, 09:21
mozda ima veze sa novijim verzijama windowsa?

Nema veze

Lapi
06-15-2016, 16:29
Pitanje je z..no do jj... Mozda bi Juice licno sam jedini mogao da nam da odgovor. Ali posle ocajnog izdanja cete Leonide Slutckog, tesko da ce biti raspolozen.

Fali mu samo Bambi 'Tosic, Musa i Dumbija. Golovin na klupi, pa bogati ja ga nisam jos ni promovisao. Za Glusakova ponuda za transfer...

Jbg, utisci, rodjaci. Plasim se da jedino sto sad mozemo da ucinimo je da Pesu prilagodimo grafiku na svom kompu, iskljicimo sve aplikacije koje vuku pes, AV takodje da iskljucimo dok igramo.

Mozemo samo da se opustimo, uzivamo i prestanemo da nalazimo uzroke tamo gde ih nema. Govorim iz iskustva.

Ps. Nije Slutcki trebao da zove ove iz Lokosa.:D