PDA

View Full Version : [PES2012] Gameplay tool : version 5.00 released (1/4) by Jenkey1002



bokirivaldo
01-05-2012, 15:08
[PES2012] Gameplay tool - New version 5.0.0 full (1/5)

PES2012 Gameplay tool version 5.00 released (1/5)

http://1.bp.blogspot.com/-VpMJX3RDxHI/TwVsVnArhbI/AAAAAAAAAXE/Px2GapcG3ZA/s1600/1.png
http://3.bp.blogspot.com/-Fm8ubjPNnWs/TwVsWkovgSI/AAAAAAAAAXI/95JrWz94q0E/s1600/2.png
Change log & New features in 5.00 :
Realtime AI mode : New mode allow COM can learn from match & change tactic, formation realtime
Animation boost : slide for allows to change motion's speed and help you play with better response
Added Xbox360 Controller Vibration mod : vibrate gamepad when make foul, penalty, goal (current it supports Xbox360 controller & Xbox360 emulator only)
Small change with config file : now there's seperate folder for config file, all configuration will be move to folder name : "Gameplay tool\" (please see the install tutorial picture here)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YbaN8TM8vls

New Gameplay mode changelog :
Improve game's physic
Adjustment : speed, AI active, Player movement...
Gameplay tool features :
Unlock all leagues in UEFA CL & COPA LIBERTADORES
Unlock all leagues selection in CUP mode
Change match time
Freeside selection
On/off replay logo
Use more replay data
Multi-scoreboard - ingame switchable (requirement addtion scoreboard)
StadiumServer : add more stadium without replace
Referee kit selection in game (Press F5 to select - before start match)
Replay disable (optionable)
Blurry disable : sharpen graphic
Work with anypatch & non-patch
Comtiable with Kitserver also no-kitserver
Leagueserver module included (optionable)
Slider for ball physic, ball speed
Change game physic
Change shot power
AI balance : remove AI cheating script
Realistic dribble

Keymap (default) :
F1/F2 : Show/hide menu ingame
F3/F4 : Switch scoreboard, name will be shown in top-left
F5 : Switch referee kits
F6 : Snow turf mode (requirement : Full pack HD turf for all stadium)
Part 1 : http://adf.ly/4KUfU
Part 2 : http://adf.ly/4KUfV
Part 3 : http://adf.ly/4KUfW
Part 4 : http://adf.ly/4KUfX
Part 5 : http://adf.ly/4KUfY
How to use :
Extract with Winrar
Copy all folders (dt07, dt08) to your : ..\kitserver\.. example root ..\img\
Example :
C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2012\kitserver\pesedit\img
F7 : Switch Realtime AI tactic mode
F8 : Show/Hide AI status bar

Version 5.00 : http://adf.ly/4YVn4

Addon 24 in 1 scoreboard : http://adf.ly/3hPVd
Addon Snowturf (if dont wanna download Turf pack ) : http://adf.ly/4LL0i

How to install & play :
Play game with "PES2012 - Gameplay run"
Alway run it as Administrator & disable antivirus (or add to exception list) if have false alarm
http://img695.imageshack.us/img695/6454/howtouse.png
How to use addition scoreboard :
Extract & move to "dt06.img" in kitserver folder
Exam root :
C:\Program Files (x86)\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2012\kitserver\pesedit-scoreboards\img\dt06.img\
http://img695.imageshack.us/img695/6454/howtouse.png
Credits : Juce, Komu, Yair, Barcafan, Tunizizou
Special thanks to scoreboards makers : Stranxk, KO, Taxk, Hickville

Enjoy & leave your comments below !

Discussion about gameplay tool : http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=65411
visit forum also you can read more great reviews & feedbacks

Evo dodacu i linkove za xbox360 gamepad i druge da vibrira gamepad kad postignete gol !!!
[PES2012] Gamepad vibration mod verion 1.00

Support :
PES2012 v1.00, 1.01, 1.02, 1.03
Xbox360 Controller (normal,wireless)
Xbox360 Controller Emulator (can use any gamepad with emulation): http://code.google.com/p/x360ce/downloads/list (ovo je za druge gamepad koji nisu xbox360)
Description:
Vibrate gamepad when start match, foul, goal, offside
Download : http://adf.ly/4URVy ( ovo je za xbox360 gamepad).
How to use :
Copy to same folder with "pes2012.exe"
Play game via tool or run "pes2012.exe" -> Alt + Tab -> run tool

bokirivaldo
01-05-2012, 17:05
Nisam siguran sta bi ovo konkretno trebalo da radi F7 ukljucio sam ,to je kao cpu menja taktiku realnije nego dosada protiv tebe :wacko: (ako je tako onda bi trebalo da se dobije
drugacija jacina cpu zavisno kako kada)?

Elleven 05
01-06-2012, 00:04
Sta je ovo kad hocu da raspakujem govori mi da ima Virus..a cemu mu sluzi ovaj animation boost ? kuda ga treba pomjeriti lijevo il desno ovaj slider..? ajd kad neko isproba nek napise kako to funkcionise...

bokirivaldo
01-06-2012, 14:18
Sta je ovo kad hocu da raspakujem govori mi da ima Virus..a cemu mu sluzi ovaj animation boost ? kuda ga treba pomjeriti lijevo il desno ovaj slider..? ajd kad neko isproba nek napise kako to funkcionise...
Naravno da nema virus( ja imam avast on ne pokaze te kao viruse kod igrica), ja nisam probao pomerati taj animation bost , odigrao sam 2 tekme da ukljucim u igri F7 taj novi realtime AI tactic mode i
ne znam sta konkretno radi i da li uspeva nisam siguran ..

bokirivaldo
01-06-2012, 16:52
Imam gamepad pc chilstream koji izgleda kao xbox360 i nemogu da namestim ovu vibraciju kad se da gol( stiklirao sam u yenkey tool vibraciju) :ahah:
skinuo sam i za xbox360 i ovaj emulator i njega pokrenem i tu ima puno toga za namestanje pokaze mi moj gamepad i
sad od kud znam sta sve treba da namestim da mi vibracija radi ,ako neko provali please objasnjenje ....

icemama
01-06-2012, 18:16
Jel moze ovo nekako da radi na PSD v3 ?

bokirivaldo
01-06-2012, 18:21
Jel moze ovo nekako da radi na PSD v3 ?
Trebalo bi da moze u gameplay conf.izaberes exe. od PSDV3 i to je to.

Elleven 05
01-06-2012, 20:36
probao sam ono animation boost primjetio sam da uspori malo animacije i da je malo realnije ponasanje igraca prilikom nekog okreta ili promjene pravca opet sve zavisi kako ko voli da igra brze il sporije..ja sam stavio na -1 animation boost..

Totti
01-06-2012, 21:24
16633
Neka mi neko objasni zasto mi izbacuje ovu gresku kad namestim podesavanja za ovaj gameplay patch...konfiguracija na Lap topu mi je vrhunska, tamo u specifikacijama mi stoji da je sve good, na obicnom PC radi sve lepo ali na laptopu nece...Naravno kad kliknem ignor udje u igricu ali je rezolucija zeznuta...Na patchu 4.30 sve je radilo lepo...Hvala Unapred ;)

opijat
01-06-2012, 22:11
jel ovo ide samo sa PES Editom? ne moze na suv PES pa da se podesi igra?

Totti
01-06-2012, 22:19
moze na bilo koji patch i na suv pas.... ;)
Zna li ko odgovor na moje pitanje?

bokirivaldo
01-06-2012, 22:22
jel ovo ide samo sa PES Editom? ne moze na suv PES pa da se podesi igra?
ide sa bilo kojim patchom pa ide I na suv pes ,samo stavi exe.od tog suvog pesa I uzivaj .Podesi kako se tebi svida gameplay namestanja I to je to .

bokirivaldo
01-06-2012, 23:24
moze na bilo koji patch i na suv pas.... ;)
Zna li ko odgovor na moje pitanje?
128mb ako ima graficka je malo za danasnje igre,ali ti kazes da ti je vrhunska konf.tako da nemam pojma ,nesto ti jeste pobrkano
samo sta ,jesi gledao u control panel ono device da ti se nije stvarno nesto sa grafickom desilo..

Totti
01-06-2012, 23:44
sta bre 128mb imam 1Gb graficku....

bokirivaldo
01-07-2012, 00:16
sta bre 128mb imam 1Gb graficku....
Tako sam i mislio vidim na onoj slici sto si okacio da pise kao da imas128mb .
Ne pada mi nista na pamet nemas neki virus ..

NikolaJgd
01-07-2012, 00:34
Piše lepo da ti je grafička 128mb ;)

Totti
01-07-2012, 14:56
a kad igram sa ovim 4.31 jankijevim patchom, uopste mi ne pise ta greska, nego radi normalno...;)
Jbg, mora n meni stalno da se zalomi...

TJ GRESKA: na pes editd patchu mi fenomenalno radi PES, samo kad ubacim ove jankijeve patcheve za game play prikaze mi ovu gresku i ne mogu da igram :(.

Shockey
01-07-2012, 20:04
Probaj sa iskljucenim antivirusom i startuj jenkey kao admin (desi klik pa runas admin).

Totti
01-08-2012, 00:35
Hvala na predlogu ali probao sam...Jako cudno ;)...jbg,izgleda da nema resenja, necu vise da vas smaram...

Ghost Rider
01-08-2012, 03:08
jel ima neko malo bolje objasnjenje za ovo jer bas nekontam "Animation boost : slide for allows to change motion's speed and help you play with better responseAnimation boost : slide for allows to change motion's speed and help you play with better response"

clapton
01-08-2012, 08:13
imam 3.1 verziju. kako da je izbrisem da bih instalirao ovu novu verziju?

bokirivaldo
01-08-2012, 10:46
imam 3.1 verziju. kako da je izbrisem da bih instalirao ovu novu verziju?
Ni ne moras izbrisati samo ekstraktuj ovu u folder igre i samo ce se automatski zameniti sa ovim .I onda ono vec uzmes
da podesavas..

bokirivaldo
01-08-2012, 10:49
jel ima neko malo bolje objasnjenje za ovo jer bas nekontam "Animation boost : slide for allows to change motion's speed and help you play with better responseAnimation boost : slide for allows to change motion's speed and help you play with better response"
To ti je ako stavis na +1 brze su animacije lepsi odziv komandi ali za moj ukus prebrzo i vratio sam default.
Ja jos nisam siguran u ono F7 kad se ukljuci ,ukljucim u svakom mecu protiv cpu i sad to bi valjda trebalo da radi u korist
kompjutera da on u realnom vremenu menja taktike .

filip991
01-08-2012, 11:57
Moze neko da mi objasni cemu ovo sluzi i sta dobijam ovim sem otvaranja svih ekipa u svim modovima?

bokirivaldo
01-08-2012, 12:27
Moze neko da mi objasni cemu ovo sluzi i sta dobijam ovim sem otvaranja svih ekipa u svim modovima?
Koje cemu sluzi ? mislis uopste ovaj tool..

originals lll
01-14-2012, 14:47
16633
Neka mi neko objasni zasto mi izbacuje ovu gresku kad namestim podesavanja za ovaj gameplay patch...konfiguracija na Lap topu mi je vrhunska, tamo u specifikacijama mi stoji da je sve good, na obicnom PC radi sve lepo ali na laptopu nece...Naravno kad kliknem ignor udje u igricu ali je rezolucija zeznuta...Na patchu 4.30 sve je radilo lepo...Hvala Unapred ;)

takodjer, a iman 2gb graficku :O

jel ima kakvo rjesenje ili se nemoze koristit ovaj gameplay na psd v3 patchu?

bokirivaldo
01-14-2012, 15:20
takodjer, a iman 2gb graficku :O

jel ima kakvo rjesenje ili se nemoze koristit ovaj gameplay na psd v3 patchu?
Izgleda da ovaj tool 5.00. nesto zeza ,do sada i ja nisam imao problema a sada stavim psdv3finalyair i mogu igrati ligu sampiona i ligu evrope a
ostalo me izbaci iz igre game stop working ..

Dusan1983
01-19-2012, 19:49
F7 je glupost,ja sam probao i on sluzi da brljavi po mojoj taktici a kompjuter je isti kao i pre...tako je kod mene a vi vidite,pa ako neko nesto sazna neka javi ovde.

bokirivaldo
01-19-2012, 20:16
F7 je glupost,ja sam probao i on sluzi da brljavi po mojoj taktici a kompjuter je isti kao i pre...tako je kod mene a vi vidite,pa ako neko nesto sazna neka javi ovde.
Ma nista da to je sve nista ja sam odustao od tool.lepo ovaj novi yair (od 18.1.)za psdv3 i to je nesto najbolje sto moze do sada biti sto se tice gameplaya za pes2012.

EMIL
01-22-2012, 21:29
Sta bi ovo AI mode tj. F7 ili F8 ?

taliban
01-25-2012, 23:56
Ljudi jel moguce da ovaj gameplay radi samo na utakmice koje se igraju u exhibition modu ili se ja nesto lose 3pujem?
Igram protiv ortaka sve ekstra,priviknem se taman,kasnije palim ml i nekako mi skroz drugaciji gameplay bude

frenkyto
01-26-2012, 02:40
ko moze da mi kaze koja podesavanja da stavim na jenkey-u a da pokrecem yair gamepaly,da napravim neku igru finu :)

Shockey
01-26-2012, 06:50
Otvoris jenkey config i u prvom tabu umesto default pes2012.exe odaberes yair.exe, isto kao sto kacis i kitserver. Ides na save i startujes preko jenkey run.