PDA

View Full Version : "Pro Evolution Soccer 2011 has stopped working."



Nightshadow
10-24-2010, 18:21
Dakle, danas sam posle nekih problema sa instaliranjem glupog PESEdit pactha 0.3 morao da reinstaliram igricu.
Prvo sam izbrisao celu igricu, a zatim instalirao opet.
Instalacija je prosla bez problema, i onda sam pokrenuo igricu, i tu je takodje sve bilo u redu.
Medjutim, kad pokusam da igram utakmicu, kad udarim kick off, pocne da ucitava i izbaci me iz igrice.Sa greskom u naslovu teme.
Pokusao sam da reinstaliram igricu opet, i opet...i opet.
Medjutim, uvek je isto.
Ovo me izludjuje, do danas je sve radilo normalno.
Ne znam samo ko me terao da instaliram glupi patch.
Sad ne mogu da igram PES.

Inace, probao sam i da reinstaliram DirectX i ostale alate potrebne za pokretanje PES-a, medjutim to nije bio problem..

Potpuno sam izgubljen, nista mi vise ne pada na pamet.
Sa istom instalacijom, sve je radilo normalno do danas.

Koristim Windows 7 x64.
Svaka pomoc je dobrodosla.

P.S. - Probao sam i da izbrisem PES 11 iz registry baze, medjutim ni to nije nista promenilo.

Baby Jordan
10-24-2010, 18:41
jesi ubacio fix za pesedit 0.3 ??
bez toga nece da radi

Nightshadow
10-24-2010, 18:50
Ne.
Ali bez obzira, rekoh da sam instalirao PES ponovo, dakle bez patcha, i onda dolazi do problema..

Dve Leve
10-24-2010, 19:03
Dali si obrisao save filove iz My Documents?

Nightshadow
10-24-2010, 19:25
Da, obrisao sam i njih.

4evra
10-24-2010, 19:27
na drugu lokaciju instaliraj

Nightshadow
10-24-2010, 19:31
Ne verujem da će to išta da promeni, al 'ajde, pokušaću.

Nightshadow
10-24-2010, 20:22
Kao što sam i pretpostavio, instaliranje na drugu particiju nije rešilo problem.

Luditito
10-24-2010, 20:32
Instaliraj Clean Boot.Evo ovde (http://support.microsoft.com/kb/929135 ) upustvo kako se koristi.

Nightshadow
10-24-2010, 20:53
Da instaliram ?
To nije program.
I ne vidim kakve veze startup ima sa mojim problemom.

Luditito
10-24-2010, 20:58
Mozda dolaze neki programi u konflikt sa pesom.

Nightshadow
10-24-2010, 20:59
Ne, nije to.
Ionako u startup-u imam samo wlm.

4evra
10-24-2010, 22:35
pes default ti je uredno radio,pa si onda odlucio insalirati 0.3 edit,sto je poslo naopako.
I sad ti ne rade ni default i edit.
Logicno da je instalacija peca kriva za to.
Sad,mesto instaliranja nije,registar nije....
Probaj i temp obrisati,mada to sigurno nije,al' neka,ne fali nista.
Da li imas jos koju igru(sto noviju) na kompu,i da li ona radi normalno?
Mozda se grafa nesto poremetila,bas posle instalacije peca,pa sad mi mozgamo sta je pec uradio a tebi ustvari nista od novih igrica nece da prikaze.

Skoro sam siguran da si te silne instalacije/reinstalacije radio bez da si restartovao komp?
Inace i ne trebas,al' tebi uporno nesto ostaje od peca,iako sve obrises.Dakle obavezno brisanje igre,restart sistema,pa instalacija na drugi direktorij.

Nightshadow
10-25-2010, 14:18
PES(a i svaka druga igra) ne vuče ništa iz temp-a.
Nisam instalirao ni jednu igru u poslednja 2 meseca, osim PES-a 11.
PES10 i Mafia II rade normalno, tako da nije do grafe.
Jesam, restartovao sam komp pre jedne instalacije.

Btw, ima nešto čudno..
Posle instaliranja patcha, kada sam ušao da biram tim, ovako mi je bilo..
http://i53.tinypic.com/2vcet8k.jpg
(slika je sa fona, jbg, nije hteo da radi screenshot iz igre).
Ja sam mislio da je to zbog patcha, međutim sad kad instaliram igru normalno, dakle bez patcha, to i dalje stoji tamo.

4evra
10-25-2010, 14:30
znam da ne vuce,to su ocajnicki potezi samo da ti ne pisem "obori sistem".
Daj sliku,umesto linka kopirao si komentar u vezi tempa.

Nightshadow
10-25-2010, 14:31
Moja greška, stavio sam link do slike sad.

Stevan
10-25-2010, 14:37
pa to ti stoji zato sto ti nudi konamijev oficijalni updejt koji sadrzi tu loptu ili kopacke,ne znam tacno,nema veze da li koristis ili ne patch

Nightshadow
10-25-2010, 14:41
Aha, dakle problem nije u peču..

4evra
10-25-2010, 15:03
*****ano,*****anoo :)
Eliminisali smo prakticno sve stvari sto se tice samog pesa,instalacije,uopste svega vezanog za njega.

Da li si isprobao i ostale modove?tipa BaL?
Probaj uci u edit,i listati razne klubove i igrace(da ti prikaze njih u dresovima) pa javi kako prodje.

Nightshadow
10-25-2010, 15:22
Probao sam sad i BAL, izbaci me i tu, i u editu me uzbacio kad sam odabrao neku opciju...

Stevan
10-25-2010, 15:27
aj probaj ovako,lepo unnisntaliraj igru ,obrisi gde je save fajl(OF),resetuj racunar,pa probaj opet sa instalacijom,mozda je ostalo nesto od patcha,i obrisi posle unnistalacije Konami folder,lep sve pre reseta da bude obrisano

Baby Jordan
10-25-2010, 17:03
a u q. Ja juce pocnem da pisem reply, kad ono cela tema nestane :S
taman sam se bio zainteresovao.
nego, da probam sad da pomognem. po tvojoj prici, deluje da problem nastaje kad udjes u utakmicu (znaci, u trenutku kad igra treba da prikaze igrace)
s' obzirom da si sve zivo instalirao i uninstalirao(+ mafia i pes 2010 rade), jedino sto mi je jos uvek logicno da moze da pravi problem i sto moze biti vezano sa igrom je directx i neki problem koji ti igra ne registruje, ali joj itekako smeta.
Vidim da si napisao da si ga reinstalirao, ali jesi li koristio onaj sto se dobije uz pes ili si skidao sa neta ?
probaj da instaliras taj sto se dobija uz igru i obavezno vidi da li radi sa tvojim x64 sistemom.
Ako budes opet ubacivao patch, ne zaboravi fix. srecno :)

4evra
10-25-2010, 17:39
Mislim da su,zbog nekog nepoznatog razloga,u pitanju dresovi.
Rekli smo da ostale igre rade,tako da grafa nije.
Da fali neki program za pes,mislim da ga uopste ne bi moglo pokrenuti,pa bi javljao ono missing 3dxdll i slicno.
A mislim da je do dresova upravo jer kad udje u edit,i da vidi igrace,kad prikaze 3d igraca i na njemu dres,onda ga izbaci.
A zato ga i izbacuje kad ide kick off,jer treba da prikaze dresove.
Sad,tipujem na to jer sam ja u goallisimu,kad dobijem replay gola sa nekim timom kojeg ja nemam na svome defaultu,dobijao isti "stopped working" error kad bih pokusao ucitati replay sa tim dresovima.
Sad,zbunjujuce je to sto on reinstalira i opet zaglavi sa istim problemom.

I evo da punudim moguce resenje:
Preko tog default pesa instaliraj 0.2 pec.Ili bilo koji drugi pec,al' fora je sto ti treba sto kompletniji.
0.3 nemoj,posto je ocigledno da si problem i napravio onda kad si njega pokusao instalirati,sad da li je zbog samog peca ili toga sto si ti nesto zeznuo pri instalaciji,nije ni bitno.

Baby Jordan
10-25-2010, 18:40
e to i mene buni, po defu bi trebalo da radi.
Igra moze da se pokrene kad ti fali nesto od directx-a, ali problem nastaje kad mu zatreba taj dx file koga nema, tad najcesce izbaci iz igre(npr. kad startujes utakmicu).
Zato i kazem da mozda guta neku dx gresku, pa zato izbacuje kad treba da odradi 3d prikaz.

Nightshadow
10-25-2010, 22:30
Instalirao sam 0.2 patch, ali i dalje izbacuje sa istom greskom.
Instalirao sam DirectX koji je bio uz igricu, a da je problem do toga, ne bi radio ni PES10.

4evra
10-25-2010, 22:53
Ocigledno je da se razumes i to,da nisi neki 99' godiste.
Isplaniraj sebi sat,sat i po vremena i obori sistem?

Nightshadow
10-25-2010, 23:07
Nah.
Preveliko cimanje.Na dual boot-u sam, linux + windows 7.Kad bih ponovo instalirao win, po*ebao bi se bootloader, pa treba da se cimam i oko toga, pa onda svi programi, instalacije, podaci.
Mnogo posla zbog glupog PES-a.
Enivej, pokušaću nekako da rešim ovo, čačkaću još malo, ako uspem - kul, ako ne - razmisliću o obaranju sistema.
Hvala svima u svakom slučaju. =)

jeery
10-26-2010, 12:02
hajde i ja cu pokusati da ti pomognem...
Imam isti sistem i slican prob... mene izbaci iz igre kad pokusam da krenem BAL mod. Dok nisam ubacio pesedit 0.3 patch sve je bilo ok, cak sam i odigrao 3 utakmice... Nisam pokusao da resim prob, jer nisam neki ljubitelj tog moda. Ja cekam novi 0.4 patch, mozda oni isprave to, pa i tebi savetujem isto... Jesi li pokusavao da pokrenes trening i nesto slicno? Bilo sta sto ce te odvesti na teren? Potrazi neki directx za nas sistem i procackaj po reg bazi po deinstalaciji pesa.... Toliko od mene, nadam se da ces uspeti da resis prob! ;)
p.s. odradi defrag disk i one gluposti oko brisanja nepotrebnih fajlova po deinstalaciji igre, ko zna gde sve PES baca fajlove po hardu...

Nightshadow
10-26-2010, 15:16
A sta ako necu da igram sa njihovim patchom ?
Hocu da igram normalan, default PES 11.A ovo je moralo da mi se desi bas kad sam kupio novi dzojstik za PES.
Ne mogu da odem na teren nikako, uvek me izbaci.
DirectX je okej, kao sto rekoh, i PES10 i Mafia II koji mi rade bez problema zahtevaju directx, tako da je to okej.
Skinuo sam TuneUp, kaze da je popravio nekih 1010 stvari u registry bazi(how yes no) i sad radi defragment Hard Diska.To ce potrajati i do dva sata koliko vidim.Takodje, uradih neki apdejt za graficku, iako sam vec utvrdio da nije problem do grafe.
Kad zavrsi defragment, probacu restart pa javljam da l' se nesto promenilo..

4evra
10-26-2010, 15:19
jos nesto,kad vec proubavamo sve.
Bese neki program,pre sam ga imao,nesto your uninstaller,tako nesto,uglavnom,napredniji za brisanje od add or delete programs iz CPa.
Skenira sistem i nadje sve sto on vidi da je povezano sa instalacijom koju oces obrisati,ukljucuje i registar i jos neka cuda.
Skini,znam da si rekao da si brisao i ti iz registra,al' ako si rucno,mozda je nesto promaklo,ko ce ga znati.

Nightshadow
10-26-2010, 16:54
Evo, TuneUp je odradio svoje, medjutim opet me izbacuje sa istom greskom.
Inace, mogu da udjem na trening.

4evra
10-26-2010, 17:04
Evo, TuneUp je odradio svoje, medjutim opet me izbacuje sa istom greskom.
Inace, mogu da udjem na trening.

Sto potvrdjuje ono sto sam pricao,a to je da imas problem sa dresovima.

Nego,onda kad si instalirao na drugu particiju,jesi samo C promenio u D,ili si menjao celu putanju?
Kontam da si samo slovo to promenuo.
Ae probaj da instaliras igru na D:/FUDBAL bez program filesa i svega

Nightshadow
10-26-2010, 17:32
Stvar koja je resila problem jeste Clean Boot.
Podesio sam komp da bootuju samo najpotrebnije stvari, i tako PES radi bez problema.
Dakle, bio je konflikt sa nekom third party aplikacijom verovatno.
Pokusacu da otkrijem o kojoj aplikaciji je rec..

Baby Jordan
10-26-2010, 18:47
amin!:angel:

canon13
10-28-2010, 15:01
Stvar koja je resila problem jeste Clean Boot.
Podesio sam komp da bootuju samo najpotrebnije stvari, i tako PES radi bez problema.
Dakle, bio je konflikt sa nekom third party aplikacijom verovatno.
Pokusacu da otkrijem o kojoj aplikaciji je rec..

E bas mi je drago... Samo pls reci ako otkrijes koja aplikacija je u pitanju... Mada meni na win7 radi savrseno, na xpu mi izbacuje takvu gresku... pa me bas zanima

vladimirjeger
04-05-2011, 17:45
ima li neko resenje za to kada igra zakove kada treba da ucita glavni meni i pise PES 2011 not responding a prethodnih mesec dana je radila savrseno??????

Nightshadow
04-06-2011, 09:57
Google -> Clean Boot