PDA

View Full Version : PES5 za pocetnike!



Konfucije
01-24-2006, 10:51
Dakle posto ima ljudi koji su jos pocetnici u editovanju otvaram ovaj topic na kojem ce se moci ISKLJUCIVO postavljati tutorijali za editovanje.
Posto ja sad zurim u skolu :evil: postavicu par tutorijala cim se vratim, a ako neko takodje zna i zeli da pomogne neka to ucini ovde.

Veliki_Brat
01-24-2006, 11:32
uf severac svi smo mi pochetnici :D

darkado
01-24-2006, 18:22
da svi sem kantara

imported_toda
01-24-2006, 19:01
u svakom slucaju ideja je dobra

imported_toda
01-24-2006, 19:44
evo mog prvog pitanja:kako da ubacim zvezdine i partizanove dresove u pes,ako su mi czv i par pes united i we united?

kantar
01-24-2006, 20:46
ja ču da ti objasnim ali 1.treba da znam jer imaš instaliran "kitserver"ako ne skini ga ovde u "downloads"i instaliraj ga 1 . u konami/pes5 folder.i skini folder" KDB"komplet sve dresove.i stavi ga u kitserver-folder (isto ovde u downloads,ja mislim da se zove kits by marius banu)
__________________________________________________ ____________

Molim vas da pitanja u vezi Editinga pitate u topiku za tu temu.Da bi svako ko traĂ…Âľi neki tutorial itd,odmah našao to što traĂ…Âľi u topiku sa određenom temom.
Naprimer:
ako neko ima pitanje u vezi navijackih Zastava nekpostavi pitanje :arrow: u Topiku " BALKAN SUPPORTER FLAGGS".
pitanja u vezi Adboarda/Reklama(Banera u stadionima)
:arrow: u topiku " SERBIA ADBOARD PACK"
(ime topika će da bude promenjeno u "ADBOARDS/REKLAME u stadionima")
a za pitanja u vezi Dresova u
:arrow: topiku:"DRESEVI....edit mesto V,Brata"
(moraću mu reći da zatvori jedan topik pošto ima 2 za dresove)
za instaliranja faca pitanja u :arrow: topiku: "SERBIA BIG FACE PACK"
ZA PITANJA U VEZI Grbova /BedĂ…Âľeva/Zastava klubova u topiku:
:arrow: " BEDŽEVI "
.....i tako dalje.......

imported_toda
01-24-2006, 21:11
ok to sam sve uradio

darkado
01-24-2006, 21:18
napravis folder 08576 za ekipu koja ce da zameni pes utd. i folder 08596 za ekipu koja menja we utd.
08576 treba da bude ime fajla za prvi gk dres ekipe koja je umesto pes utd.-a
08581 gk2
08586 domaci
08591 gostujuci

primeni isti sistem i za drugu ekipu

Konfucije
01-24-2006, 21:19
i sta ti sad nije jasno?

imported_toda
01-24-2006, 21:35
nije mi jasno to da mi posle toga pes puca.vec pola sata pokusavam ali nista

imported_toda
01-24-2006, 21:36
partizan je ok(we united),samo pes united(czv) ne valja

darkado
01-24-2006, 22:37
koje dresove zvezde si stavio?

imported_kefalo
01-24-2006, 23:04
ja jesam pocetnik ali nisam znao da sam ovoliki idiot da mi nista od ovoga sto pricate nije jasno... oce li mi ko rec kako da ubacim zvezdu i partizan ovdje? step by step ako nije problem, hvala

imported_toda
01-24-2006, 23:07
stavio sam zvezdine dresove koje je izbacio veliki brat.problem ide ovako:
dresove sam ubacio u kitserveru,ali kad hocu da ih pogledam i udjem u edit/team/crvena zvezda,igrica pukne.ubacio sam i sve dresove,a isto radi i na lionu i mainzu,pa sam ih obrisao iz kitservera

imported_toda
01-24-2006, 23:41
nista resio sam problem tako sto sam ubacio dresove od wee-a.hvala na pomoci :wink:
drugo pitanje:
kako da ubacim face iz kantarovog facepacka(imam gg studio,ako je preko njega)?

podolski
01-31-2006, 21:34
imam problem sa ubacivanjem zastava u PES5.Skinuo sam onaj program koji treba ali ne umem da ga koristim

imported_bubi1982
02-01-2006, 21:46
e moĂ…Âľda je smiješno ali kako se u photoshopu nacrta krivulja? meni crta samo ravnu crtu, a ne kuĂ…Âľim kak da stavim zaobljenu crtu

podolski
02-05-2006, 14:48
kako da promenim podlogu na stadionima?

podolski
02-06-2006, 12:40
da li je moguce dodati zvezdu i partizan ako imam superpatch 2.0 i kako?

Konfucije
02-11-2006, 16:01
1.ne razumem kako mislis da menjas podlogu stadiona?
probaj skinuti indoor patch ima jedna tema vec o njemu

2. ne znam da li si do sada video ali imas 101 nacin dodati cz i pfc.
probaj skinuti bp ili of sa ovog sajta...

Pro_Evolution_Montenegro
02-11-2006, 17:21
Da vas pitam..meni je prijatelj ucinio veliq uslugu i on je varavar i ja bih mu sada vratio tu uslugu..TJ..shta ja vama treba da dam da biste napravili dresove Buducnosti iz Podgorice...Xwala na razumjevanju...

Konfucije
02-11-2006, 18:52
mogu ja uraditi buducnost of + zastave + navijacke pesme ali dresove ne znam...

Pro_Evolution_Montenegro
02-11-2006, 21:31
Pa izvini..ali kako cemo onda ocu li ja google trazit slike dresa..ili kako cemo...mnogo xwala na saradnji..mozesh li mi dati twoj mail..ako mije problem..pa cemo se dogoworiti mada mozemo i owdje...

Konfucije
02-11-2006, 22:04
moj mejl je pes5@pesoholichari.com

imported_drincca83
02-28-2006, 01:43
Aj da ne otvaram novi topic....imam isto problem kao Toda na prethodnoj strani,dakle kada sam probao preko kitservera da ubacim zvezdine dresove u PES prilikom ulaska u options-edit team-pa kad hocu da selektujem Zvezdu iskace iz igre. Siguran sam da sam sve uradio kako treba i kako je napisano ovde u nekim tutorijalima...evo smaram se vec sat vremena i ne mogu da provalim u cemu je problem...ako moze pomoc?

darkado
02-28-2006, 11:09
to se desava kada ti slike dresova nisu osmobitne

darkado
02-28-2006, 11:10
e nisam znao gde drugde da pitam, interesuje me gde mogu da skinem novu javu

tarantula
02-28-2006, 12:16
http://java.sun.com/

imported_drincca83
02-28-2006, 13:31
Sada sam prebacio da dresovi budu osmobitni,ali opet nisam uspeo jer se sad dresovi provide,sta da radim,gde sam pogresio?

Pro_Evolution_Montenegro
02-28-2006, 14:17
Ljudi ja imam skoro isti problem kao i on...Ja naime ubacim dres u igru preko kitservera..i on nece da radi..nego ili mi igrica puca..ili su igraci bez dresowa..Znaci ja swe lijepo zamijenim fajl koji mijenjam u timu(npr.liverpool-0646 fajl zamijenim dresom vozdovaca,a prije toga promijenim ime dresa(vozdovac2qn u 0646?)Ne znam dje je problem..moze li mi neko oko toga pomoci??

imported_vule
03-02-2006, 13:32
Instalirao sam BP, skinut iz downloads-a i instalirao ga, ali sam tek onda primetio da pise da treba imati instaliran super patch i sada kao posledicu toga nemam dresove za timove iz Engleske, Francuske...lige(tj. timove koji u originalu nemaju prave dresove, imena, grbove)! Sada imam sve to, sem dresova, koji su skroz crni!

Jel moze neko da mi kaze sta da uradim?Gde mogu da nadjem super patch?

Konfucije
03-02-2006, 17:54
superpatch2.0 ti zauzima oko 1gb.
pogledaj imas linkove za njega, ja ti mogu dati torrent od 954 mb

imported_vule
03-03-2006, 10:10
superpatch2.0 ti zauzima oko 1gb.
pogledaj imas linkove za njega, ja ti mogu dati torrent od 954 mb

Hvala na pomoci!

TOTTI
03-04-2006, 16:12
Hteo sam nesto pitati ali da ne ispadnem glup :oops:


Da li bi meni bilo isto kao i vama (stadioni,lopte,kopacke,transferi...) kada bi mi neko izbacio neki dobar OPTION FILE :lol: ?

Konfucije
03-06-2006, 10:19
ne bi bilo isto ako ti sam ne ubacis te iste dreseve, kopacke, lope...

imported_Oki
03-17-2006, 00:11
Nisam nashao prikladniji topik od ovog za moj problem...
Naime, skinuo sam Partizan_Zvezda-Navijacke_Patch__by_Kantar , i nije mi se bas svidelo, kad sam hteo da vratim kao sto je bilo, nisam uspeo.
E sad pretpostavljam da moze da se izbrise samo taj deo, ali nema teorije da provalim koji je to tacno file i pod kojim rednim brojem...
Pomoc?
PS
Gde mogu da skinem Kitserver 5.06?

Pro_Evolution_Montenegro
03-17-2006, 15:07
Da was pitam neshto...Shta swe treba da uradim da bi naprawio sliku koja bi mi bila u MENIJU??Koje karakteristike slike treba da ima??Preko kojeg fajla da ga zamijenim??I swe o tome...Molim was...Izwinite na smetnji...:))

Konfucije
03-17-2006, 20:36
Nisam nashao prikladniji topik od ovog za moj problem...
Naime, skinuo sam Partizan_Zvezda-Navijacke_Patch__by_Kantar , i nije mi se bas svidelo, kad sam hteo da vratim kao sto je bilo, nisam uspeo.
E sad pretpostavljam da moze da se izbrise samo taj deo, ali nema teorije da provalim koji je to tacno file i pod kojim rednim brojem...
Pomoc?
PS
Gde mogu da skinem Kitserver 5.06?

mozes da vratis prvobitno samo ako si uradio backup podataka a za Kitserver ne znam al potrazicu veceras i okacicu na nas download...

imported_Oki
03-17-2006, 23:12
Ma ja sam kao uradio backup, medjutim na neki nacin su i u njega dospele navijacke...
Onda mi ne preostaje nista drugo, nego ponovno instaliranje PES5.

Pro_Evolution_Montenegro
03-18-2006, 16:30
Da was pitam neshto...Shta swe treba da uradim da bi naprawio sliku koja bi mi bila u MENIJU??Koje karakteristike slike treba da ima??Preko kojeg fajla da ga zamijenim??I swe o tome...Molim was...Izwinite na smetnji... :) :D

vlada92_sd
03-29-2006, 13:25
Skinuo sam OF odavde i kada ga iskopiram u my documents konami pes5 on nece da radi i automatski mmi pravi novi OF kao kada prvi put igramo igru.Sta da radim????!!?!?!?!!?!?!?!?! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

imported_napred_zvezdo
03-30-2006, 10:02
moze li neko da izbaci neki dobar patch, ali da je jednostavan za instaliranje :)

Hvala.

Konfucije
03-31-2006, 21:03
Skinuo sam OF odavde i kada ga iskopiram u my documents konami pes5 on nece da radi i automatski mmi pravi novi OF kao kada prvi put igramo igru.Sta da radim????!!?!?!?!!?!?!?!?! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ne kopiras ga onda dobro, mora da radi jbt

Goran
04-08-2006, 22:51
Imam i ja jedan problem sa loptom kad ubacim model lopte(ono sto je konvertirano iz FIFE).Naime udjem u igru i kad hocu da igram sa tom loptom koju sam ubacio IZBACI NA DESKTOP sa Prozorom na kome pise neka greska.Inace loptu sam ubacio sa DKZ i GGS.

Verovatno je problem u modelu ali kako da ga resim?

zdenisa
04-23-2006, 10:50
Ljudi ja imam skoro isti problem kao i on...Ja naime ubacim dres u igru preko kitservera..i on nece da radi..nego ili mi igrica puca..ili su igraci bez dresowa..Znaci ja swe lijepo zamijenim fajl koji mijenjam u timu(npr.liverpool-0646 fajl zamijenim dresom vozdovaca,a prije toga promijenim ime dresa(vozdovac2qn u 0646?)Ne znam dje je problem..moze li mi neko oko toga pomoci??



i ja imam isti takav problem! kad ubacim svoje dresove koji su u 8bpp dresovi su prozirni u igri! zna li neko kako se to da ispraviti?

tarantula
04-23-2006, 11:48
Koristi novi kitserver 5.1.2 i trebalo bi da bude sve ok.

Pro_Evolution_Montenegro
04-23-2006, 12:17
Ja sam imao taj prroblem sa dresowima koje je rpawio predsednik.Ali na kraju sam ja to poslao mreku on je malo obradio...i ubacim ih u igru i dres je bio nerawan..tj..grb na ramenu itd.. :angry: I onda sam ja lijepo ubaaco atribb.cfg fajl od 200 bajti kod onog starog kitservera koj ije doshao kada sam insatll BP(ubacio sam umjesto postojećeg atrrib.cfg fajla)..I onda sam dobio uigrici prawiizgled dresa :)
Evoi ti taj atribb.cfg fajl(znash na shta mislim)
http://rapidshare.de/files/16901070/attrib.cfg.html

zdenisa
04-23-2006, 14:44
uspio sam! hvala
vi ste :angel:

Pro_Evolution_Montenegro
04-23-2006, 14:49
Nishat i sledeći put..Pa owo nije bez weze najbolji sajt shto se tiče PES-a najbolji :MrGreen:
Mi owdje swe radimo kako bismo nekom pomogli :)
Kao shto sam i ja dosad dobijao swe wrste pomoci od swih..tako cu i ja swakome :angel:

zdenisa
04-23-2006, 17:32
eh! imam jos jedno pitanje!
uspio sam slozit dresove, ali kad idem igrati utakmicu, tamo gdi se odabiru dresovi ja svoje uopce ne vidim! moze li se to editirati pa da ja vidim te dresove?

TOTTI
04-23-2006, 18:26
Mislim da ti trebaju 2d dresevi :azn: :azn:

zdenisa
04-23-2006, 18:29
a di da ih importam?

Goran
05-01-2006, 00:58
Cekaj, preko cega si ubacivao dresove? Ako si ih ubacivao sa Kitserverom nema potrebe nista da "importas"
A ako si sa GGS, ne znam kako bih ti mogao pomoci.

imported_savodj
07-17-2006, 18:54
ljudi treba mi pomoc sa ubacivanjem dresova u pes 5.

zanima me kako mogu da ubacim dresove koje sam skinuo preko wevolutiona.

nesto mi je pricao tarantula al mislim da nisam skapirao.

evo sad cu vam reci sta sam tacno radio od pocetka do kraja.


instalirao sam pes5
zatim sam instalirao kitserver 5.2.2 (cinimise)


molio bih da napisete step by step (molba sa slikama)


kako da ubacim te dresove i kako da upotrebim neki map.txt koji je tarantula pomenuo a nema ga nigde







Pozzzzzz

tarantula
07-17-2006, 19:21
Vec sam ti rekao da procackas po forumu i nadjes, postoji detaljno uputstvo vezano za map fajl.
Zaista mi je zao, ali ne mogu to ponovo da pisem.

delpiero #10
07-17-2006, 19:57
Ljudi jel zna neko da mi napise kako da tacno uba cim nove dresove preko ggs-a(,nije da se ne razumem, ali barcini su mi ispali providni i sareni :think: :think:) i shto mi stalno menja igracima face i u editu 1 faca zauzima po 150 mesta.Strashno :>((
Hvala :hail: :fume:

roxton
07-26-2006, 13:29
u kom programu pravite dresove?

Cantona
07-26-2006, 13:51
e ovako imam sledeci problem i to bi mogli da reshe neki ljudi koji su vec ubacivali dresove preko kitservera

imam tutorijal za pravljenje dresova u photoshopu i sve sam radio po tom tutorijalu i napravio sam dres. e sad jedan problem.

u igrici kad biram dresove za timove izaberem moj dres i lepo se vidi u minikits medjutim kad startujem igru kad krenem da igram dresovi su PROVIDNI ???

jel zna neko reshenje za ovaj problem ?

P.S. takodje mi je lazar rekao da treba da podesim opacity na 100 u ggs al ja dresove ubacujem preko kitservera. molio bih da mi neko objasni detaljno na shta je mislio.

Cantona
07-26-2006, 13:53
da li moze u photo paintu?


dresove pravish u adobe photoshopu a sad cu okaciti link za tutorijal (10mb) pa ces videti kako se to radi

roxton
07-26-2006, 13:55
fala Cantona

Cantona
07-26-2006, 14:21
evo linka za kit tutorial :

http://rapidshare.de/files/27081508/Kit_Tutorial_by_MuRaZoR.rar.html

Cantona
07-26-2006, 16:00
e ovako imam sledeci problem i to bi mogli da reshe neki ljudi koji su vec ubacivali dresove preko kitservera

imam tutorijal za pravljenje dresova u photoshopu i sve sam radio po tom tutorijalu i napravio sam dres. e sad jedan problem.

u igrici kad biram dresove za timove izaberem moj dres i lepo se vidi u minikits medjutim kad startujem igru kad krenem da igram dresovi su PROVIDNI ???

jel zna neko reshenje za ovaj problem ?

P.S. takodje mi je lazar rekao da treba da podesim opacity na 100 u ggs al ja dresove ubacujem preko kitservera. molio bih da mi neko objasni detaljno na shta je mislio.


ajde ljudi molim vas recite mi sta da radim. Pa valjda ste na ovom 4umu da pomognete.Ovim posebno mislim na ljude sa tim iskustvom. ajde molim vas pomozite

rodjo
07-26-2006, 18:36
-Otvori dres GGS-om
-klikni desnim misem na dres i posle idi na "Change Color Depth" i klikni na "Decrease to 8-bit (256 colors)"- ako nije vec
-onda sejvuj dres (File/ Save As...), p.s. Sejvuj u .png formatu, ikao moze i u .bmp
-e sad ubaci taj dres u kitserver i mora da sljaka

Cantona
07-26-2006, 18:38
ma ima u photoshopu da stavish u opciji u edit->mode->index color i stavim 256 boja znachi nije u tome problem verovatno...probacu u ggs

rodjo
07-26-2006, 19:05
al svejedno to uradi u ggs-u