PDA

View Full Version : [ERROR] You can only play 1vs1 in Quick Match(Ranked Match)!!!



maremas
10-13-2010, 01:05
http://img535.imageshack.us/img535/1567/pes20112010100313353842.th.jpg (http://img535.imageshack.us/i/pes20112010100313353842.jpg/)

Ukoliko vam se javi ova greska pri logovanju i mozete igrati samo 1vs1 Quick Match(Ranked Match) uradite sledece:

*Ugasite firewall u windowsu
*Mozda imate vise mreza, idite u Network Connections i pogasite nepotrebne, tipa hamachi i tunngle...

*Ugasiti firewall na ruteru(opciono)
*Ako je vas ruter UPnP kompatabilan, ukljucite tu opciju, mozda budete mogli da igrate na ovaj nacin
*Onemoguciti UPnP i zatim rucno otvoriti UDP port 5739(mozete ovo uraditi koristeci port forwarding funkciju na ruteru)


Za detalje kako podesiti vas ruter pogledajte u manual ili idite na stranicu portforward.com (http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm) i pronadjite svoj ruter, sve vam je do detalja objasnjeno.

*Ako nista od ovoga ne pali pozovite vaseg internet provajdera da vam otvore port 5739 ako su ga oni blokirali, ili da cacnu sta vec treba.

U attachmentu imate detaljnije uputstvo na engleskom, a evo i PortChkPES2011EUPC.zip (http://www.konami.jp/we/online/2011/_tool/eu/PortChkPES2011EUPC.zip).

НемањаВЦЗ
10-13-2010, 20:06
Маре ЦАРЕ!Како сам угасио Фајервол, тако ми је прорадило :ave:

Klang
10-13-2010, 23:42
Meni se poceo javljati ovaj problem ali niti koristim ruter niti mi je port zatvoren, niti koristim Windows firewall :D

maremas
10-14-2010, 17:06
Ko ima ovaj problem evo podesavanje za ruter JetSpeed IAD-wp2 ko je kod telekoma, hvala clanu makki22 za podesavanje.

puki
10-15-2010, 19:08
kako da vidim koji ruter koristim posto koristim speedtouch ali mi izbaci 10ak njih kad podjem na portforward.com pa mozes li mi objasnit?

maremas
10-15-2010, 19:17
Probaj negde da vidis da li pise na ruteru, ako ne pise loguj se na ruter preko brovsera, uglavnom ide 192.168.1.1, sifra admin admin, pa pogledaj na portforward koji od datih rutera lici na tvoj sto se tih podesavanja tice.

gigoloars
10-18-2010, 09:04
Mene drnda nevidjeno moram da zovem Telekom da mi vide imam Smart AX Mt882 Huawei naravno, prijavljuje mi onu gresku standardnu za online!Mada sam ja to smece Huawei uboo u tp link wireles ruter pa sa mreznim kablom poveyao sa racunarom!Posto huawei ima jedan mrezni port, i naravno da bi imao wireles kuci!

gigoloars
10-18-2010, 13:38
Sve moguce varijante probao zvao telekom i nista i dalje! KAcio sam samo ruter bez wairelesa i sve podesavao ponovo ali nista! Ko ima ovaj ruter nek se javi pa nek mi pojasni sta je podesavao ja jednostavno nemam pojma!Skinuo sam i port forward ko zna kako tu i sta DA UKUCAM KOJI SU PORTOVI NEK POMOGNE, DOBRO CE DOCI POMOC, TO MI JE REKAO LIK IZ TELEKOMA DA SNIMIM I DA CE TAKO DA RADI!

dejan1471
10-18-2010, 22:36
može li tko da mi pojasni kako da namjestim BILLION BiPAC 5200GR4 router za on line igranje

[HuGo]
10-26-2010, 01:33
Koja glupa igra i kakve komplikacije sve da bi igro online

nemoguce !!!!

Konami u šumu !!

4 SATA U KOMADU SAM ISPROBAVO SVE VARIJANTE I BEZ USPJEHA ... ISPIZDIH

gigoloars
10-26-2010, 09:51
Ja sam resio problem dobio novi ruter ;)

ALEKSTER
10-29-2010, 10:36
Pozdrav,takodje imam problema sa MLO,mogu samo da igram 1vs1.Ja imam problem sa MODEMOM ime modema: Conexant USB ADSL WAN modem download speed 2048 kbps i upload limit 192 kbps.Ugasim windows firewall ali nista,ne mogu da nadjem ovo UPnP i UDP.Bio bih zahvalan ako mi neko pomogne ,zivi bili ! evo malo pre sam zvao Orion telekom i rekli su da nemaju nikakve veze sa tim,da su svi portovi ukljuceni....dal ima neko neku ideju ?

Strippy
10-29-2010, 16:20
Da li si odradio ovo što je Maremas napomenuo u prvom postu?



Za detalje kako podesiti vas ruter pogledajte u manual ili idite na stranicu portforward.com (http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm) i pronadjite svoj ruter, sve vam je do detalja objasnjeno.

U attachmentu imate detaljnije uputstvo na engleskom, a evo i PortChkPES2011EUPC.zip (http://www.konami.jp/we/online/2011/_tool/eu/PortChkPES2011EUPC.zip).

savic4430
10-30-2010, 11:45
Ja imam ruter JetSpeed IAD-wp2, ali ide mi preko njega i IPTV, pa me interesuje dali kod njega ova podesavanja koja je mare postavio na slikama pomazu i resavaju problem i dali slucajno nece da mi napravi neko *****e oko iptv?

ALEKSTER
11-01-2010, 07:38
Da li si odradio ovo što je Maremas napomenuo u prvom postu?

jesam ...samo ne mogu da nadjem upnp i udp posto koristim MODEM a ne ruter....razume li se ovde neko u modeme ??

maremas
11-03-2010, 17:04
Ja imam ruter JetSpeed IAD-wp2, ali ide mi preko njega i IPTV, pa me interesuje dali kod njega ova podesavanja koja je mare postavio na slikama pomazu i resavaju problem i dali slucajno nece da mi napravi neko *****e oko iptv?

Ovo sto cackas nema veze sa IPTV, nego jesi resio problem?

savic4430
11-04-2010, 17:21
Ma nisam uspeo, poslao sam ti poruku preko fudbala. Pronasa sam user i pass za ovar ruter.Usao sam u podesavanja i uradio sve sto je na ovim slikama ali i dalje mi Port Checker javlja "While some game functions may be restricted, you can play the game.' I u igri takodje ne mogu da udjem u master ligu.Hteo sad da te pitam dali trebam posle ukucavanja ovih podesavanja da uradim jos nesto. Posto sam negde video da je neko pominja pokretanje onog setup_a.Ajde ako te ne mrzi napisi mi neko uputstvo sta, kako i kojim redosledom da odradim.Pa ako bas nece odo u telekom da ubijem nekog :D.

ALEKSTER
11-08-2010, 12:31
Pozdrav,takodje imam problema sa MLO,mogu samo da igram 1vs1.Ja imam problem sa MODEMOM ime modema: Conexant USB ADSL WAN modem download speed 2048 kbps i upload limit 192 kbps.Ugasim windows firewall ali nista,ne mogu da nadjem ovo UPnP i UDP.Bio bih zahvalan ako mi neko pomogne ,zivi bili ! evo malo pre sam zvao Orion telekom i rekli su da nemaju nikakve veze sa tim,da su svi portovi ukljuceni....dal ima neko neku ideju ?

Bilo ko ???????????

Klang
11-08-2010, 13:40
Bilo ko ???????????

Imam ja ideju posto imam isti modem i povremeno mi se desava ista stvar kao i tebi.
Rekonektujes se i to je to.

operativac
11-08-2010, 16:10
ja ne znam kako da namestim ruter pa da mogu MLO da igram i iz kancelarije.
stavio sam na manual u settingsu da bude port 5739, forvardovao ga na modemu,
namesito na moj ip da bude DMZ, ugasio firewall na modemu i na kompu,
ugasio kasperski i i dalje nece.

dada1985
11-12-2010, 23:04
kolege,
imam modem thompson st780 i originalni dvd pes2011,
pokusao sam sve gore iz priloga i nista imam i nod 32 antivirus,
molim vas pomoc ako mi tko moze pomoci zarko zelim zaigrati online
hvala,

maremas
11-12-2010, 23:49
Koju gresku ti tacno pokazuje?

dada1985
11-13-2010, 09:35
http://http://img573.imageshack.us/i/32562003.jpg/

dada1985
11-13-2010, 09:36
http://yfrog.com/fx32562003j
u prilogu je link slike

savic4430
11-17-2010, 10:31
Mare sta bi za podesavanja za JetSpeed IAD-wp2 modem. Sta jos trebam da uradim osim ovog sto je na ovim slikama?

tareThepro
11-19-2010, 20:33
kako dobiti ovaj id + pass :D :hammer: :haha:

maremas
11-19-2010, 20:36
Mare sta bi za podesavanja za JetSpeed IAD-wp2 modem. Sta jos trebam da uradim osim ovog sto je na ovim slikama?

To je sve sto treba, jos ugasi firewall u windowsu ili na antivirusu ako imas.

tareThepro
11-19-2010, 20:45
pesoholičar mozel pomoc? :D

Kuruza
11-20-2010, 13:10
Imam thomson speedtouch 780 i imam isti problem kao i maremas u prvom postu. Probao sam sve sto je napisao da napravim ali i dalje mi se ista greska javlja. Ima li itko ideju kako da to rijesim? Samo da jos kazem, da sam u pocetku jedno vrijeme normalno igrao i onda mi se odjednom pojavio ovaj problem. Molim pomoc. Hvala

tareThepro
11-21-2010, 21:44
e ljudi kako da ukinem ovaj lag sa igrice :S (ne online nego regular match) :S

koca013
12-01-2010, 18:01
mare javi mi se na msn,treba mi tvoja pomoc,nadam se da ces moci da mi pomognes

nikolaSC96
12-26-2010, 16:03
aaa jer ovo samo za pes ili i za ostale igre????

circulation
01-26-2011, 23:09
http://yfrog.com/fx32562003j
u prilogu je link slike

dado da li si resio prob? moj drug ima isti problem modem je u pitanju Thomson TCM 420, provajder AVCOM.

rešio sam prob, firewall je smarao.

Cipiripi090
01-29-2011, 16:23
Ja u opcijama za podesavanje rutera u kartici firewall nemam opciju DMZ da bih mogao da je aktiviram a to mi trazi u pes-u. neki predlog?

MrDekki
01-30-2011, 14:27
ljudi,mozda nisam pogodio pravo mesto za pitanje ali molim za brz odgovor...koja je najmanja brzina potrebna za igranje pes-a 2011 online ,posto nameravam da kupim original igricu...ja imam upload oko 0,18 mb/s download 1.5 mb/s da li moze nesto da se uradi sa tim,hvala unapred!?

dr.Forlan
05-04-2011, 16:44
Maremas imam JetSpeed IAD-wp2,ali kad udjem u podesavanje rutera,nemam 2. i 5. korak sa tvojih slika...tj DMZ opciju i Special application.
sta da radim ?
molim za pomoc, Hvala unapred.

maremas
05-04-2011, 17:38
Uloguje se u ruter kao
admin
tzlkisonpk

a ne
telekom
telekom

dr.Forlan
05-04-2011, 17:53
druze, sad radi to i sve sam uradio kako si rekao, ali opet nece, iskljucio sam firewall i antivirus i nece.... sta da radim .... :1r1::1r1::1r1::confused1:
tj. nece ni quick match... sada ne pise isto kao sto je pisalo, al nece nista da radi,,,,

maremas
05-04-2011, 17:56
Nemam pojma, ja sam odradio ovo iz posta #4, ne sećam se da li sam još nešto čačkao. Ovo iz posta 4 treba da je sve što treba.

Edit:
Šta ti piše?

dr.Forlan
05-04-2011, 18:01
unable to connect to conectio test server. The server is may be too busy or taked down for maintenace work. Comunication may also be restricted by your firewall softver or Router.

molim vas pomagajte, da ne bude da sam za dzabe kupio igricu orig. -.-
molim vas!!!

maremas
05-04-2011, 18:08
Skini ovaj čeker PortChkPES2011EUPC.zip iz prvog posta i vidi šta ti kaže?
Imaš i readme file tu pa pogledaj sigurno ima rešenje, ja sam i zaboravio šta sve može da bude problem, nisam se bakćo sa tim pola godine.

dr.Forlan
05-04-2011, 18:58
evo sta mi kaze na port checker :
"[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
Auto Setup Mode: [X] UDP connection blocked.
Manual Setup Mode: [O] Playable

* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall."

sta da radim ?

maremas
05-04-2011, 19:05
Ugasi firewall na antivirusu ako ga ima pa ga onda tek isključi, ja koristim COMODO i ako ga ugasim firewall mi je i dalje aktiviran.

dr.Forlan
05-04-2011, 19:16
ja koristim microsoft security esentials . ali i kad ugasim skorz antivirus, nece da radi.
sta da radim, aaaaaa ubicu se.... :S
pomagajte svi
molim vas

dr.Forlan
05-04-2011, 19:59
e ljudi uspeo sam ..stavio sam da mi je port 5730,da li je to problem...pozdrav

sprajo
05-28-2011, 18:40
Tko ima problema s thompson ruterima samo nek ga resetira tj Reset to factory setting to je opcija u ruteru, nakon reseta radi sve normalno!

destroyer4b
10-19-2011, 21:01
@maremas

sve sam uradio i dalje nece...i dalje mogu samo quick match . Stvarno ne znam sta je problem? :(

shoocsy
11-11-2011, 22:28
ufffff prvi put uzimam pes original(ne racunam ps1 :D ) zbog online i nmg da igram bez quick match...sve sam zivo isprobao al nikako da sredim...imam pirellijev router ako ko moze da pomogne stv bih bio zahvalan...

shoocsy
11-11-2011, 22:59
samo da javim da sam namjestio...

Valentino Antunović
01-11-2012, 20:44
Unable to connect to Connection Test Server.
The server may be too busy or teken down for maintenace work.
Communications may be restricted by your Firewall software or Router. To mi izbacuje uvjek, nemogu da se spojim, znali neko rješenje za ovaj problem. Imam router Billion model:BiPAC 5210S RC firewoll sam isključio na ruteru. ma sve sam pogasio samo nisam avast ugasio. Koristim W7-64bit.... molim pomoč sve sam uradio što sam našo na forumu i dalje ništa. A ovo mi piše u Port checker We recommend you to use a setup which is indicated with a ""O"".
UPnP enabled.
Auto Setup Mode: [X] UDP connection blocked.
Manual Setup Mode: [X] UDP connection blocked.

* You may get better results by adjusting the firewall settings.
* You may get better results by updating the firmware of your router or modem.
* There may be problems with your connection or the connection checker server may be down.
* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall. HVALA SVIMA UNAPRIJED!!!!!

javicuse
01-13-2012, 00:50
Ja sam imao ovih problema, ali samo kad imam konekciju preko rutera. Direktno preko modema nema problema. Probaj da otvoriš UDP portove, da uradiš enable UpNP i na kompu i na ruteru, a probaj i ovo http://support.microsoft.com/kb/308127

Ako ništa ne pomaže probaj da pozajmiš od nekoga ruter drugog proizvođača, ili probaš kod nekog drugog sa svojim kompom, pa da bar vidiš u kom delu je problem

dspee
01-16-2012, 15:23
[ATTACH=CONFIG]16709[/ATT

Svi portovi otvoreni ali i dalje nece nista osim 1on1, ne znam vise sta da radim sve sam pokusao. Jel ima neko slican problem? Ne znam sta bi jos moglo da blokira.

Aladdin986
02-13-2012, 15:32
[ATTACH=CONFIG]16709[/ATT

Svi portovi otvoreni ali i dalje nece nista osim 1on1, ne znam vise sta da radim sve sam pokusao. Jel ima neko slican problem? Ne znam sta bi jos moglo da blokira.

Koji modem imas??

Zorzinjo
02-15-2012, 10:37
Isto kod mene...
Jel ima netko rešenje za NETGEAR WGR...? UpPN da (na modemu) - port fwd isto sve od 5370 do 5379.... TCP/UDP - probao sva uputsvta, ali ništa...

pomoc! :rulet:

gorantz
06-25-2012, 20:00
imam ovaj problem igram na ps3 i modem mi je pirelli iskljucio sam firewall i ukljucio dmz i dodao ip adresu od one koje sam podesio na soniju
resetovao modem resetova soni nista problem uvijek isti
ima li neko jos neki prijedlog

hvala unaprijed


problem rijesen podesio sam portove ali mi je na ps3 trazio update sistema sto sam i uradio pa tako ne znam do cega je bilo jer poslije odradjenog update sve radi ok

vita
09-21-2012, 17:26
imam isti problem a koristim Huawei SmartAX MT882,moze pomoc?