PDA

View Full Version : Pomoc za online....



bata bogdan
10-12-2010, 12:10
E ovako kupio sam original pes2011 i da li neko moze da mi objasni uputsvo za registraciju i igranje online? Nisam do sada nikada igrao online pa mi je to sve nepoznato....da i koji patch treba da ubacim sto je za online igranje? Znaci da mi objasni ceo postupak....HVALA

Orthodox
10-12-2010, 12:45
Instaliraš igru,ubaciš oficijelni patch 1.01 ,registruješ se,KONAMI ID,GAME ID,ukucas registracion code koji ti je na poledjini sveščice koju si dobio unutar originala i ideš da se igraš:)

bata bogdan
10-12-2010, 12:58
instalirao igru ubacio oficijelni patch 1.01 napravio KONAMI ID sta treba da upisem u GAME ID?

bata bogdan
10-12-2010, 13:19
vec pocinjem da pizdim sta god da ukucam u konami id nece da primi sta da radim???

maremas
10-12-2010, 13:23
Ne mozes sta god, idi na registration tamo pre login, i onda kreiraj Konami ID!

bata bogdan
10-12-2010, 13:29
uspeo sam registraciju da uradim i potvrdjena na mail-u ali sad kada hocu da igram online izbaci mi nesto u fazonu da pes nije kompatibilan!!! sta da radim???

maremas
10-12-2010, 13:31
Instaliraj konami patch 1.01, cim ti to pokazuje znaci da ga nisi instalirao a jos te i baca na sajt odakle da ga skines!

bata bogdan
10-12-2010, 13:32
evo upravo sam pokrenuo instalaciju patcha 1.01! madam se da ce biti sad sve ok.......

bata bogdan
10-12-2010, 13:44
proradilo konacno radi sve ok! e a u cemu je fora da se namesti da igram ML mod online....sto to nemoze?

maremas
10-12-2010, 17:04
Koji ruter imas i ko ti je provajder?

Inace ovaj problem sad ima mnogo ljudi, to sam primetio, raspali KONAMI!

bata bogdan
10-12-2010, 17:14
Koji ruter imas i ko ti je provajder?

Inace ovaj problem sad ima mnogo ljudi, to sam primetio, raspali KONAMI!

druze slabo ti se ja razumem u te konekcije itd uglavnom odigrao sam jednu tekmu i sve je funcionisalo kako treba u toku tekme! e sad ja imam ovaj TELENOR internet na USB ! imali li kakvog resenja da se igra MLO . COMMUNITY a ne samo qiuck match!

maremas
10-12-2010, 17:17
Aj idi na www.speedtest.net i www.pingtest.net i okaci ovde rezultate testova. Izaberi Beograd server.

bata bogdan
10-12-2010, 17:24
posto neznam kako da slikam to od speed testa evo napisacu ti ovako sta mi je izbacilo DOWNLOAD 0.77Mb/s UPLOAD 0.08Mb/s PING 205ms

maremas
10-12-2010, 17:28
Taj telenor internet nije predvidjen za online igranje, on ti je vise nuzno zlo, za surf i tako to... on pogotovo nije za PES! Veza nije stavilna i pung je uvek veliki tako da je nemoguce igrati PES online. A ni ta brzina sto si okacio nije dovoljna za online igranje.

bata bogdan
10-12-2010, 17:30
sad sam probao vise puta da uradim test i svaki put drugachije pokazuje to jest veci download i veci upload i manji ping!

maremas
10-12-2010, 17:37
Idi na www.pingtest.net, odradi test pa klikni na FORUM LINK(vidi u attach) i iskopiraj to na forum, paste sa CTRL+ V, i dobices ovo dole.
http://www.pingtest.net/result/25907168.png (http://www.pingtest.net)

bata bogdan
10-12-2010, 17:53
auuu druze hvala tebi sto pokusavas da mi pomognes uradim test i kliknem na forum link i pise da je copyed ali nekontam sta dalje? taj atach? jbg nerazumem se bas oko toga.....

geniuspro
10-12-2010, 17:55
I mene zanima to za master ligu zasto nece u cemu je fora?? i zasto mi se konektuje oko 10 min???

bata bogdan
10-12-2010, 17:58
ma meni se brzo konektuje quick match i radi super ali nemogu da igram MLO.....sano quick match izgleda da je do njesra internet...

geniuspro
10-12-2010, 18:04
Ma meni je net extra imam 2MB/196 ali nece master liga?

geniuspro
10-12-2010, 18:17
Treba mi samo na kojim portovima je PES ML
to su mi trazili u telekomo?

maremas
10-12-2010, 18:20
5739, taj port treba da se otvori, ja sam otvorio preko rutera i pise da je otvoren ali i dalje ne mogu da igram. Mozda oni kod njih treba da otvore port, neam pojma.

Ovaj ruter imam: JetSpeed IAD-wp2


Aj javi posle sta si uradio. Treba da se i UPnP stavi na enable i da iskljucis firewall na ruteru.

Evo ti ovaj fajl u attach da vidis sta sve treba da se cacka, moze da ti bude od koristi.

geniuspro
10-12-2010, 18:22
Koji su portovi za Pes 2011 ...to su mi trezili .....da bi namesti modem.....

maremas
10-12-2010, 18:23
Koji ruter imas?


PC version
**********************
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443
**********************

PS3 version
**********************
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3658
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443
**********************

geniuspro
10-12-2010, 18:25
Mt882 telekom huaewi tako nesto

bata bogdan
10-12-2010, 18:25
znachi maremas ja definitivno moram menjati internet? jer ovaj telenor nema nista od od online igranja.....da evo ti i sa pingtesta sta mi pise....PING187ms JITTER14ms LINE QUALITY C* unable to test packet loss....neznam sliku da ubacim pa evo ovako....

maremas
10-12-2010, 18:26
Aj javi sta si uradio, moracu i ja da ih zovem. Mada ja sam na ruteru namestio sve sto treba i opet ne radi...

@bata bogdan
Da! Uzmi ADSL ili ako imas nekog kablovskog operatera. Najlakse i najbrze ti je ADSL ako imas mogucnosti.

bata bogdan
10-12-2010, 18:33
ma imam mogucnosti sad sam vec zvao sa novi internet nije ADSL vec nesto jos bolje uglavnom u petak ce biti reseno.....HVALA TI na pomoci i na odgovorima.....

circulation
10-12-2010, 19:18
ljudi zakucao sam se kod game ID, sta tu treba da se unese?

dacke021
10-12-2010, 20:50
moze pomoc oko online neko ?koju drzavu da stavim ? dobio sam na mail i kada udjem tu da nastavim s registrovanjem trazi Requires GAME ID:
PRO EVOLUTION SOCCER 2010
nigde nepise za 2011 to mozda posto nema u nasoj drzavi da stavim drugu neku drzavu ?

tonny
10-12-2010, 21:45
Ma meni je net extra imam 2MB/196 ali nece master liga?


i ja istoo nece master samo 1 na 1

makki22
10-14-2010, 15:11
e resio problem sa ruterom sad cu okaciti print skrinove sta sve gde treba da se odradi i to je za telekomov JetSpeed IAD-wp2 i naravno moze se samo odratiti ako imate fabricku administrativnu sifru od modema

maremas
10-14-2010, 15:27
e resio problem sa ruterom sad cu okaciti print skrinove sta sve gde treba da se odradi i to je za telekomov JetSpeed IAD-wp2 i naravno moze se samo odratiti ako imate fabricku administrativnu sifru od modema

:ave:
Daj odma!!!

Imam tu sifru!

makki22
10-14-2010, 15:28
evo sve sta treba da se uradi i da kad uckljucite advance opcije za firewall ponovo morate pokrenuti setup modema da se restartuje

http://hotfile.com/dl/75967982/31701c6/podesavanje_rutera_telekomovog_jet_speed.rar.html

makki22
10-14-2010, 15:45
e buraz aj mi reci samo broj porta za ps3 ta jos to namestim na ruteru :D

maremas
10-14-2010, 15:52
Znaci brate hvala do neba :ave:
Sad mi napokon pise [O] Playable ;)
http://img84.imageshack.us/img84/4504/ruter.th.jpg (http://img84.imageshack.us/i/ruter.jpg/)

Evo za portove, to je lik dobio od Konamia kad im se obratio ;)



PC version
**********************
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443
**********************

PS3 version
**********************
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3658
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443
**********************

savic4430
10-30-2010, 14:00
Druze imam isti problem, daj MOLIM te objasni kako to da resim!