PDA

View Full Version : problem sa sjeckanjem pred golom



maximumfix
10-06-2010, 14:19
Pozdrav svima relativno sam nov ovdje pa ako mi mozete pomoci bio bih veoma zahvalan ,e ovako >>>Imam veliki problem sa sjeckabjem igre ispred gola mog ili protivnickog svejedno e sad bilo sta da promijenim u rezoluciji ili detaljima isto se desava cak mi je sjeckanje manje kada igram na full detaljima i rezoluciji ,inace imam AMD Athlon 3200+ koji radi na 2.18ghz nvidia gforce gt240 512mb 2giga ram memorije M2N-x maticnu plocu,znaci sta god da uradim ili smanjim sjecka mi ispred gola isto, to netraje dugo po nekoliko sekundi ali ipak ubija mi igru dosta inace koristim gamebooster i pogasim sve zive programe koji bi mi mogli usporavati gameplay ali dzaba sjece ponovo, pa ako neko ima neki predlog za resjenje bio bih veoma zahvalan ,pozdrav i hvala unaprijed :)

JUG GROBARI
10-06-2010, 17:03
Ja dok sam imao taj gamebooster svaka igrica je kocila pa cak i neka koja zahteva po 256mb ram,neka starija sve dok ga nisam izbrisao iz kompa.Probaj promeniti rezoluciju ili reinstalirati igricu a mozda je nesto do kompa ako ima neki virus ili nesto slicno.

pivonroll
10-06-2010, 17:19
Mani se game buster-a i slicnih jer od njih ima vise stete nego koristi.
Jos jedan savet u vezi grafe ako primetis da ti i dalje sporo radi iskljuci Antialiasing i Anistropic filtering jer oni jedu slabije graficke procesore.

nattydread
10-06-2010, 17:49
..ma kakve slabije gpu-ove covek ima sasvim solidnu graficku. Predpostavljam da je do procesora, idi u pes settings pa u Specifications tabu vidi sta ti kaze za procesor,.. malo je 2Ghz. To sto ti koci pred golom je zato sto se u takvim situacijama iscrtava (nalazi) najvise igraca na terenu.

FXGT
10-06-2010, 18:13
da i plus ima single core cpu da je dual core pa ajde
i taj gt 240 iskreno nije nis posebno

maximumfix
10-06-2010, 18:29
Hvala svima na odgovorima ,na specifications pise mi za procesor bad a za ostalo good i ok ,tako da je vjerovatno procesor u pitanju ,neznam nesto cu probati dok nekupim novi procesor :(>>>ali mi nije jasno zasto se nista nepromijeni kad stavim na low i pogasim sve i stavim rezoluciju na 1024_768,inace igram na 1240_1024,to me malo buni jer bi smanjejnem rezolucije i detalja valjda trebalo da bude bolje a ne jos gore :(


A sto se tice ovog ANTIALIASING I ANISTROPIC FILTERING ja cak i nemam tu opciju u setingsu da promijenim pa ako mi mozete reci dje se to podesava mozda i to da probam pa da vidim sta ce biti ,

hvala svima na pomoci do sada

FXGT
10-06-2010, 18:34
klokni ti taj cpu :)

maximumfix
10-06-2010, 19:05
sad sam poslao FXGT poruku oko klokovanja ako neko ima predlog sta se jos moze clocovati na mojoj masini pm me evo masine >>>>Maticna>M2N-x>procesor>AMD Athlon 3200+ 2.16ghz>graficka>gforceGT240 512mb>RAM>2giga>win 7,trenutno sto sam uspio je klokovanje procesora sa 2.0 na 2.16ghz i to je najvise sto sam izvukao da radi kako treba mislim da bude stabilno ,ako ima jos nesto sto se moze uraditi slobodno me posavjetujte :)

pivonroll
10-06-2010, 19:22
NVidia control panel -> U toolbar-u ti verovatno stoji standard settings, promeni na Advanced settings -> Manage 3D settings -> Global settings kartica. Tu iskljuci anistropic filtering i antialiasing.

Ja igram na high detaljima 1024x768 (znam nije neka rezolucija) sa dual core e2160 na 1.8Ghz i GeForce 8400 gs i 2Gb RAM-a i to bez seckanja bilo gde.

Edit: e da, isto mozes da stavis Texture Filtering Quality na High Performance, to podesavas isto tamo gde si iskljucio AF i AA.
Aj sa srecom :)

maximumfix
10-06-2010, 19:24
hehe hvala pivonroll pozdrav za tebe :)

pivonroll
10-06-2010, 19:43
Nema na cemu :)

maximumfix
10-07-2010, 20:46
Uspio sam da provalim neke stvari i skinem neke alatke sa neta za klokovanje graficke pa sam sad relativno rijesio problem malo sam klokno graficku malo procesor i sad na medium igram sa svim upaljenim i nesjecka skoro nimalo,hehe hvala svima na pomoci i predlozima,pozdrav iz Budve :)

GrobarPFC
10-07-2010, 20:51
ja imam ati radeon HD 5570, 2.00 GB Ram,Dual-Core,2.51.Ghz i ekran od 22 inca,maticna ploca foxconn i radi mi bez problema

maximumfix
10-07-2010, 21:51
pa dobro ti imas jacu konfiguraciju od mene ja imam samo dobru graficku>''mislim dobru''solidnu jbg ima sad i mnogo jacih GT240 GDDR5 ostalo sve mi je relativno lose osim 2 giga rama a i to se mora dodavati brzo uglavnom na medium je ok sve jace nemoze bez seckanja

matijevicCZV
10-11-2010, 10:55
koje alatke si nasko za klokovanje graficke????