PDA

View Full Version : PES 11 graficki problem



CharliePFC
10-06-2010, 13:48
Igrica radi kao macka. Odlicno bez bilo kakvog problema. Medjutim kada postignem pogodak ili recimo bilo koji replay da ide sve secka ... sve se muti ...
ostaju neki tragovi iza igraca koji su u pokretu etc.

Znaci za vreme igre sve radi besprekorno - replay UZAS!

3 kg rama
512 kg graficka nvidia 8500 GT
Dual core procesor (dovoljno dobar za bilo koju igru) ne znam koji nije ni vazno.
Wide monitor rezolucija 1920 X 1080

Kakav je ovo bag sta je ovo majko mila
:krsti

dravenSt0rM
10-06-2010, 14:11
to sto se muti to je tako i meni.

off: a sta je 3 kg rama ??

ПЛЕЈБоЈ
10-06-2010, 14:12
Aj lupi neki ScreenShot da vidimo kako izgleda...

Koju verziju igre koristis, ida li kosritis neki patch?

@dravenSt0rM, salio se lik misio je na 3GB


A sada kada si rekao da se i tebi muti skapirao sam sta je u pitanju :)

To je da se tako izrazim vizuelni efekat u novom pesu Motion Blur (http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_blur)

dravenSt0rM
10-06-2010, 14:16
znam ja da je to motion blur, to je normalno. i znam da je kg ustvari gb, al mi bilo smesno :D

CharliePFC
10-06-2010, 14:22
Pa da li nekako mogu da iskljucim taj uzasni efekat. (koja glupost) Pazi nisam siguran da je potreban screen shoot, nego da probam da objasnim ponovo kako krene replay posle pogotka igra secka jednostavno standardno seckanje manjak framea kako bih najbolje opisao. A dok igram mec sve radi vise nego savrseno.

milan45
10-06-2010, 14:23
Svima je tako..Motion blur..

CharliePFC
10-06-2010, 14:26
Svima tako secka ?:ohmy:

ПЛЕЈБоЈ
10-06-2010, 14:27
Pa da li nekako mogu da iskljucim taj uzasni efekat. (koja glupost) Pazi nisam siguran da je potreban screen shoot, nego da probam da objasnim ponovo kako krene replay posle pogotka igra secka jednostavno standardno seckanje manjak framea kako bih najbolje opisao. A dok igram mec sve radi vise nego savrseno.

Koliko ja znam to ne moze da se iskljuci, a tebi mozda izgleda ruzno jer ti malo secka pes na toj grafi u FULL HD rezoluciji pa kad se saberu seckanje i Motion Blur to ne ispadne bas najsjanije :)

P.S. Ne secka svima nego tebi grafika nije dovoljna za 1920x1080 - FULL HD

CharliePFC
10-06-2010, 14:31
Idem da probam manju rezoluciju ali bzvz im je to da je moja graficka dovoljna za 1920x1080 - FULL HD tokom cele igre sem za vreme replaya. :ohmy:

medvedic
10-06-2010, 14:34
Pa u replay-u grafika ima puno vise posla, a nisi napomenuo koji procesor (AMD, Intel), jer AMD dual core nije dovoljan za taj deo...

To sto u igri lepo radi, to je zato sto je KONAMI konacno optimizovao grafiku, ali kada predje u replay tada do izrazaja dolazi rendering, jer igraci moraju biti malo kvalitetnije prikazani, uz efekat MotionBlur-a

ПЛЕЈБоЈ
10-06-2010, 14:34
pa ne znam bas...koliki ti je minimalan FPS tokom igre? Zavisi sta za tebe znaci "dovoljno"

CharliePFC
10-06-2010, 14:38
Zavisi sta za tebe znaci "dovoljno"

Kako mislis sta, pa napisah u prvom postu - igra radi besprekorno bez ikakvog seckanja i kocenja 1920x1080 - FULL HD medjutim samo za vreme replaya sve poludi i radi ko kada ti je komp kanta.

CharliePFC
10-06-2010, 14:43
System Information
------------------
Time of this report: 9/6/2010, 15:31:09
Machine name: CHARLIE
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: GBT___
System Model: AWRDACPI
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz (2 CPUs)
Memory: 3072MB RAM
Page File: 874MB used, 4082MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Display Devices
------------------
Card name: NVIDIA GeForce 8500 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 8500 GT
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0421&SUBSYS_829F1043&REV_A1
Display Memory: 512.0 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)

Sound Devices
-------------
Description: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio

ПЛЕЈБоЈ
10-06-2010, 14:49
Ti napisa dual core - dovoljan za bilo koju igru ja kontao u glavi da imas C2D - Core2Duo sto je sasvim nesto drugo u odnosu na tvoj PENTIUM D koji je Dual Core

grafa i procesor su ti da kazem slaba tacka da bi pes igrao bez seckanja u full hd rezoluciji...

Kupi neki E3200/E3300 za 35e nov imas, i klokujes ga sa box kulerom na nekih 3.6GHz i imas duplo bolji CPU od tog tvog...

ЦЗВ
10-06-2010, 15:07
Nemozes sa tom grafom da igras PES 2011 a da ne secka bar u replay-u ja imam jacu pa i meni ide sporije u Replayu dok leti kad igram utakmicu to je taj zahtevni motion blur, a stavljena je da bi grafika bila mnogo lepsa, preglednija.

CharliePFC
10-06-2010, 15:08
Sve je to lepo i sve ja to znam ali ja igram pes bez seckanja u full hd rezoluciji.

Problem je samo glupi replay.

CharliePFC
10-06-2010, 15:10
Ti napisa dual core - dovoljan za bilo koju igru ja kontao u glavi da imas C2D - Core2Duo sto je sasvim nesto drugo u odnosu na tvoj PENTIUM D koji je Dual Core

Sve sto sam pokusao igrao sam bez problema sa tim procesorm. Ukljuceno sa najnovijim igrama.

Sve radi odlicno kao i PES 11 medjutim motion blur i replay = problem.

Nevidjena glupost konamija i stvar koja nije potrebna.

dravenSt0rM
10-06-2010, 15:19
pa ti onda igraj bez replaya, prekidaj ih.

CharliePFC
10-06-2010, 15:28
Ne, nesto mislim da ce sa nizom rezolucijom raditi kako treba. Nego da li se replay ukupno dosta sporije odvija nego u ranijim verzijama PESa ili mi se cini ?

ПЛЕЈБоЈ
10-06-2010, 16:10
To mozda kod tebe na racunaru...

ajde da ne pravimo romane od teme:

Problem je sledeci:
- grafika i procesor ti nisu dovoljni za full hd rezoluciju
- novi pes ima vizuelni efekat "motion blur" koji se ne moze iskljuciti
- Kao sto je receno na temi, replay je "krupan plan" gde se vidi mnogo vise detalja nego u igri pa je samim tim i zahtevniji a tebi je grafika na granici "iskorisecnosti" i posto je replay zahtevniji i ima motion blur tebi grafika stuca

Resenje:
- Probaj da malo klokujes grafiku(podignes radne taktove GPU-a i memorije), ali ne znam koliko ta grafika moze da se klokuje i sumnjam da bi performanse toliko bile poboljsane, ali vredi probati
- Da smanjis rezoluciju, ali po meni to nije najbolje resenje
- da smanjis "detalje" npr na medium
- da kupis novu grafiku

CharliePFC
10-06-2010, 16:42
Meni je ipak potreban odgovor na ovo pitanje pa ako neko moze?


Nego da li se replay ukupno dosta sporije odvija nego u ranijim verzijama PESa ili mi se cini ?

ЦЗВ
10-06-2010, 16:45
Replay je isti cini ti se sporiji ti je sad zbig motion blur-a

loopsy
10-08-2010, 12:25
Ovde nema nikakve misterije.Jednostavno procesor i graficka su ti slabi za rendering replay-a ... !!! Ja imam Inetel C2D 2.66Mhz i Nvidia 8800GT pa mi malo secka na replay-u...!!!

SerbCrazy
04-17-2011, 10:20
Vidite ovako ja imam problem instanliram pes i on nece da se pokrene izadje mi ono *****e(prozorcic) za graficku ima ignore i jos nesto... Pa me zanima koju graficku da uzmem da mi radi pes a i da ne bude toliko skupa :D ?
http://i53.tinypic.com/3130f36.png

kajafa
04-17-2011, 18:53
Ako planiras da menjas komp uskoro najbolje resenje bi ti bila recimo neka polovna nvidia 8600 ili 8800 sa 512RAMa, mislim da ne bi trebalo da bude skuplje od 50 jura. Mada i procesor bi mogao da se menja ili bar malo klokne.

Nightshadow
04-19-2011, 23:37
Šta to lupate ?
Čovek ima Intelov Dual Core 3.4GHz.I to nije dovoljno za PES ?Pfff.
Sve sami stručnjaci.

Ski85
04-20-2011, 00:27
Spas tvom problemu,najsveziji graficki drajveri,ne bi skodilo ni novi direct x modul,mozda i microsoft.net gramework novi,nesto od tih bi trebalo resiti tvoje zapucavanje na replayu.

kajafa
04-20-2011, 05:18
@Nightshadow Vide li ti sliku od serbcrazy-ja kome sam i odgovorio. Stvarno ne znam od kad se sempron zove dual core.

Nightshadow
04-20-2011, 23:44
Ko se tebi obraća uopšte ?
Pričam za ovog što je otvorio temu, i stručnjacima koji pričaju da dual 3.4ghz nije dovoljan za PES.

kajafa
04-28-2011, 15:46
Evo naleteo sam na jednu korisnu stvarcicu koja moze resiti problem sa motion blurom u replayu, jednostavno ga iskljuci, probaj, pa javi da li je pomoglo.
http://www.pes-patch.com/2011/04/pes-2011-replay-disabler-v1-2-beta-by-cabry.html

SerbCrazy
04-29-2011, 00:03
A brt gde bi mogao da nadjem tu polovnu graficku :S ? Ma meni samo da proguram nekako pes11 :D xD