PDA

View Full Version : Pomoć-kako da napravim rezoluciju 1680x1050



MiloshDjordjevic
03-11-2010, 13:08
Ovako,ja imam wide screen (1680x1050).Pre nekoliko dana sam promenuo grafičku karticu sa Geforce 8600 na GT220.Nosio sam u servis pošto se ja oko drajvera ne razumem :).Pre sam imao u settings-u rezoluciju 1680x1050 da izaberem,a od kada sam nosio u servis,više nema da se odabere ta rezolucija (ima i 1600x1200,1240x1050...,samo one željene nema).Video sam da i Turinski i _Dante_ imaju tu rezoluciju u settings-u,pa sam zaključio da je problem do mene._Dante_ mi je poslao i njegov settings,i opet isto.Da li neko zna kako da rešim ovaj problem?

Hitno je :)

Slyz
03-11-2010, 13:21
da razjasnimo malo :)

Ti si 1680x1050 rezoluciju imao kad si imao staru grafiku , a ona je nestala kada si uzeo novu?
Ispao si noob jer si nosio u servis da ti ugrade i instaliraju drajvere :D ,ali nema veze,razumem ..ljudi se nerazumeju.

Mislim da bi trebalo da nadjes bolje drajvere za tu novu graficku i da instaliras sam, verovatno ces tad imati zeljenu rezoluciju.
Display settings zavisi iskljucivo od graficke , komp uvek ima ponudjene opcije u zavisnosti od drajvera/grafike... tako da ako nova grafika moze da ima tu rezoluciju koju ti zelis,onda je problem do tih serviserskih drajvera :)

maremas
03-11-2010, 13:27
Nema veze to do drajvera, ja sam pre na n7600gs tacnje starom kompu koliko se secam mogao da stavim rezoluciju 1680x1050, a sad na novom na Ati HD3850 nemam tu rezoluciju i igram pardon igrao sam tako u 1600x1200 :(

Slyz
03-11-2010, 15:52
Da ali , grafika/drajveri za grafiku ... sve mu to dodje jedna stvar.
Ako imas grafiku , a nemas drajvere za nju , normalno je da ne mozes da stavis bolju rezoluciju ,
a sa druge strane mozda bas ta grafika nova , ne podrzava tu rezoluciju koju on zeli...



Display settings zavisi iskljucivo od graficke , komp uvek ima ponudjene opcije u zavisnosti od drajvera/grafike... tako da ako nova grafika moze da ima tu rezoluciju koju ti zelis,onda je problem do tih serviserskih drajvera :)

maremas
03-11-2010, 16:00
Ja tu rezoluciju mogu da imam u svim ostalim igrama, samo u PES6 nisam mogao a sve zivo sam pokusao... tako da i dalje nisam odgonetnuo taj problem :S

_Dante_
03-11-2010, 18:17
Probaj isntaliraj najnovije drivere za graficku, a meni kad iskljucim kitserver igraci djeluju nekako debeli tj nerealni :) Al kad stavim kitserver sa full opremom sve je ok...

maremas
03-11-2010, 18:20
I scooby. ima isti problem, sad sam bio do njega :)

MiloshDjordjevic
03-11-2010, 18:36
Probaj isntaliraj najnovije drivere za graficku, a meni kad iskljucim kitserver igraci djeluju nekako debeli tj nerealni :) Al kad stavim kitserver sa full opremom sve je ok...

Ali neznam ja oko drajvera ništa,ni odakle da skinem,ni kako da instaliram....

Annaconda
03-13-2010, 23:44
Probaj da uđeš u kitserver pa onda otvori kload.cfg i dole pri dnu prepravi da ti bude ovako:
#dx.fullscreen.width = 1680
#dx.fullscreen.height = 1050
i obavezno obriši tarabu (#) inače ti neće ništa promeniti. Znači na kraju mora ovako da ti bude:


# DirectX options
dx.force-SW-TnL = 0
dx.emulate-HW-TnL = 0
dx.fullscreen.width = 1680
dx.fullscreen.height = 1050


#############################
# End of loader configuration

dowla1
03-03-2011, 22:03
Kod mene u kitserveru nema tog fajla kload.cfg? Ima samo kload.dll