PDA

View Full Version : PES 2009 Pomoc , hitno je



PESman2009man
06-12-2009, 17:24
kupio sam novi komp i graficku HD4890 1GB DDR5 i samo na PES 2009
mi dok igram , vise dok ja dodajem i to se stvaraju crte nekakve
ko kad gledas kroz vatru pa ti je mutno onako

je imo ko takav problem??? plz help



EDIT

Probo sam sve rezolucije , grafiku na high low i medium , iskljucit one postavke dole i ukljucit ali isto
i ta crta stalno seta preko ekrana , ko na starim televizijama i kad idem uzet schreenshot tamo se nis ne vidi

THE DOCTOR
06-12-2009, 20:11
upali vsync

PESman2009man
06-12-2009, 21:15
waith for Vsync mi je ukljucen , i njega ni nemogu iskljucit jer je ona kockica u kojoj nemozes nis promjenit

Klang
06-15-2009, 11:16
Iskljuci u grafickoj.

Strippy
06-19-2009, 15:45
waith for Vsync mi je ukljucen , i njega ni nemogu iskljucit jer je ona kockica u kojoj nemozes nis promjenit

Pa onda ti Vsync NIJE ukljucen, ako je nemoguce podesavati u toj kockici. Ali to onda verovatno znaci da taj vsync na tvom monitoru nema nikakvog uticaja. Jer, Vsync utice samo na monitore kojima je podesen refresh rate 60hz. Mislim da su to uglavnom wide monitori, kojima je nativna rezolucija 1680x1050 i veca. Reci mi koji monitor imas, koju si rezoluciju stavio da ti bude na kompu (ne mislim na PES), i pogledaj koji je refresh rate podesen.
E sad, ti kazes da si kupio novu graficku, al nije jasno da li si i pre te nove graficke igrao PES2009? Ako si igrao i pre na istom monitoru, a problem se pojavio tek kad si kupio novu graficku, onda je do nekih podesavanja u grafickim driverima, logicno:)

Cristiano23
06-20-2009, 00:08
Ukljuci Catalyst Control Center,te idi U 3D i onda u All Settings onda ces dolje vidjeti Wait For vertical refresh i stavi Always On

vaske1986
07-24-2009, 11:56
Ljudi pomagajte!!!Kupio sam wide monitor i od tad mi PES secka i prelazi mi neka crta preko ekrana. Sta da radim?Imam graficku ATI Radeon HD 2600 pro, procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ radi na 2.21 Ghz i 1GB ram. Monitor je LG w1941S. POMAGAJTE!!!!!!

MarkoNG
07-24-2009, 13:39
jesi menjao rezoluciju igrice???Probaj da namestis pa onda javi!!!

kimica
07-24-2009, 15:15
U settings.exe gde ti je instaliran PES uključi Wait for Vsync i klikni ok.

vaske1986
07-24-2009, 23:52
menjao sam rezoluciju igrice,podesio sam na 1360x768 kao sto mi je i monitor,(to sam uradio preko smoke 1.6 patch-a).Sto se tice crte preko ekrana,nestala je kad sam ukljucio V-sync,ali mi jos uvek secka.Sta to moze da bude?

vaske1986
07-24-2009, 23:53
I zaboravio sam da napomenem da su problemi nastali kad sam stavio novi monitor!!!Ako neko zna nek pomaze,kriziram!!!

BugA
07-25-2009, 00:21
To što ti secka može samo da znači da kompjuter ne može da glatko izgura igru na toj rezoluciji, i to je to. Verovatno je i sam patch tome doprineo, obično sadrže dodatne fajlove koji (dodatno) opterečuju kompjuter.

vaske1986
07-25-2009, 00:25
pa sta da radim?Imas li neki lek za to?!?

BugA
07-25-2009, 09:52
pa sta da radim?Imas li neki lek za to?!?


Hm, sad pogledah koju konfiguraciju imaš, ne bi trebalo da secka... Ipak, ako iz nekog razloga stvarno ne može kompjuter da postigne da glatko reprodukuje igru, jedino što možeš da radiš jeste da smanjiš nivo detalja (stavi medium ili low) pa da probaš kako radi. Takođe, probaj da pre no što pokreneš igru isključiš antivirus koji koristiš, kako bi procesor imao manje posla.

vaske1986
07-25-2009, 10:23
Hvala na savetima, ali sve sam to probao i opet secka. Nazalost, odustajem od PES-a na neko vreme. Hvala jos jednom.

TrueBlue
07-25-2009, 17:04
Momak je dobio odgovor na sta je trebao ova tema ide pod

LOCK