PDA

View Full Version : Stadium Changer [BETA] + Stadium Changer 2.1 fix



froginho
05-18-2009, 16:51
http://img33.imageshack.us/img33/5591/stadiumm.th.jpg (http://img33.imageshack.us/my.php?image=stadiumm.jpg)

-----------------------------------------
Program: Stadium Changer
Autor: Inas
Credits: Vallter, Denxho
www.pes-balkan.com (http://www.pes-balkan.com) / www.bosniansc.com (http://www.bosniansc.com)
-----------------------------------------

-----------------------------------------
Stadium Changer [Bosnian]
-----------------------------------------
Program sluzi za birajne stadiona u igri, da nebi svaki put radili Copy/Paste
stadiona u cv09 folder ovaj program to sam radi. Program kopirate u kitserver.
Ubacite stadione u folder stadiums koji ce te predhodno kreirati u folderu GDB
i u njega stavljate foldere sa stadionima
npr. folder [BIH]Grbavica => unutar foldera 12 .bin fajlova...
Pokrenete program odaberete stadion koji hocete da zamjenite,
a onda stadion koji hocete da ubacite i to je to...stadione mozete birati
izmedu tekmi bez gasenja igre...jedna napomena ovaj program radi samo sa
imenom kitserver znaci ako imate neki patch kod kojeg kitserver ima drugo
ime (npr balkankit) program nece raditi...

-----------------------------------------
Stadium Changer [English]
-----------------------------------------

This program is for selecting stadiums in game, now you dont need to do CopyPaste and
change the ID of stadiums bin files. All what you need to do is to copy the tool in the
kitserver folder, then you need to put your stadiums in to kitserver/gdb/stadiums
for example you have stadium Grbavica, all what you need to have is that folder
Grbavica and bin files in it (12 bin files)...
Just run the tool and chose the stadium that you want to change, and the stadium that you
want to put and thats it..
You can change the stadiums after played match, without ending the game...
This program works only with name "kitserver" so if u have some other patch and the name
of kitserver is not "kitserver" it will not work...
This is all for now, we have in plan to make a tool that will work like stadium server,
this is just a beta that we wanted to share with you..
More news to come..
------------------------------------------

Thank you for downloading.

www.pes-balkan.com (http://www.pes-balkan.com)

DOWNLOAD (http://www.pes-balkan.com/forum/Stadium_Changer_by_Inas.rar)

------------------------------------------

Vazna napomena: Prije nego kliknete na Change morate izbrisati "Your kitserver full path" kao na slici...

Important note: Before click on Change you must delete "Your kitserver full path" like on picture...

------------------------------------------

Evo verzija kome je iznstalirana igra na D: disku D Verzija (http://www.pes-balkan.com/forum/Stadium_Changer.rar)





Stadium Changer 2.1 fix


http://www.pes-balkan.com/stadiumchanger2.jpg




[ENG] We are very proud to present you our Stadium Changer v2.0! Now you can select your stadiums ingame, and you can have how many you want stadiums.
[SRB] Predstavljamo vam Stadium Changer v2.0! Sada mozete briati stadione u igri, mozete da imate koliko god hocete stadiona.

Stadium Changer by Inas
v2.0
Dobro došli na PES-BALKAN! (http://www.pes-balkan.com) Dobro došli na Bosnian Soccer Center! (http://www.bosniansc.com)
----------------------------------------
English:
----------------------------------------
Copy all files from .rar file to your kitserver folder, put all your stadiums to /gdb/stadiums. Open the picture stadiums.jpg in this folder to se how to do that. Now run the tool, you can change all stadiums or KONAMI stadium without running PES, or you can go and select ingame.
When you are ingame:
F9 - List Forward, F8 - List Backward
F10 - Confirm Selection (Replace KONAMI DEFAULT STADIUM ONLY)
F11 - Confirm Selection (Replace All Stadiums)
F5 - Quit Program (This only if your computer slows down)
When you select stadium you will hear a sound, also when everything is done you will hear a sound.
Thats all for now, post your ideas at Naslovnica (http://www.pes-balkan.com/forum) or at Evo-Web Stadium Changer thread.

-----------------------------------------
Serbian:
-----------------------------------------
Kopirajte Program i sve iz arhive u vas kitserver folder, sve vase stadione stavite u /gd/stadiums folder. Primjer kako to da uradite mozete vidjeti na slici stadiums.jpg koja se nalazi u ovom folderu. Sada pokrenite program, preko programa mozete promijeniti KONAMI STADIoN ili sve stadione, bez pokretanja igre, ili mozete otici u igru i tamo odabrati.
Kada ste u igri:
F9 - Listanje naprijed , F8 - Listanje nazad
F10 - Potvrdite odabir (samo za KONAMI STADION)
F11 - Potvrdite odabir (za sve stadione)
F5 - Ugasite program (ovo samo ako vam racunar puno uspori)
Kada izaberete stadion, dobit cete zvucnu potvrdu, isto tako i kada se odradi kopiranje.

LINK ZA DOWLNOAD (http://www.pes-balkan.com/Stadium_Changer_v2.1.rar)


Preuzeto sa Dobro došli na PES-BALKAN! (http://www.pes-balkan.com) :tank:

Dule 93
05-18-2009, 17:52
Jel sad moze bezbroj stadiona da se stavlja????

dj90
05-18-2009, 18:03
Ne, samo menja postoječe.

neda95
05-18-2009, 18:55
jedna napomena radi samo kada nije promjenjeno ime kitsrevera .............npr. neradi kada se kitserver zove jslserver kao sto je to slucaj sa Srpskom Ligom

Inas
05-24-2009, 22:36
Evo nova verzija je tu, sada program radi na svakom kitserveru (pod bilo kojim imenom) i na bilo kojoj putanji.
Potrebno je samo program kopirat u vas kitserver.
DOWNLOAD (http://www.pes-balkan.com/forum/Stadium_Changer_v1.0_by_Inas.rar)

7,8puta
06-28-2009, 16:55
Ne, samo menja postoječe.

da menja postojece,ali moze li da se poskida lupam 100 stadiona i onda u igri po potrebi menjaju ovih 20tak?
Tipa menjam konami stadion za grbavicu,pa vratim konami stadion,pa umesto konami stadiona stavim stamford bridz itd?ili ne moze

pop1806
06-28-2009, 16:59
da menja postojece,ali moze li da se poskida lupam 100 stadiona i onda u igri po potrebi menjaju ovih 20tak?
Tipa menjam konami stadion za grbavicu,pa vratim konami stadion,pa umesto konami stadiona stavim stamford bridz itd?ili ne moze
Mozes

Inas
07-21-2009, 00:40
Evo veceras bi trebao uploadovati novu verziju ovog programa, sada mozete da mjenjate stadione bez minimiziranja igre, tj. da birate u igri, radi na principu stadium servera iz PES 6.. Vise informacija kada postavim program ;)

EDIT:
http://www.pes-balkan.com/stadiumchanger2.jpg
Predstavljamo vam Stadium Changer v2.0! Sada mozete birati stadione u igri, mozete da imate koliko god hocete stadiona. Vise o tome kako program radi mozete procitati u Readme.txt

DOWNLOAD (http://www.pes-balkan.com/opsirnije.php?id=201)

Mare_93
07-21-2009, 08:23
jel moze mala pomoc meni se ovo pojavljuje kad kopiram stadium changer u kitserver

http://www.imagesforme.com/out.php/i601595_Untitled2copy.png

Inas
07-21-2009, 08:32
jel moze mala pomoc meni se ovo pojavljuje kad kopiram stadium changer u kitserver

http://www.imagesforme.com/out.php/i601595_Untitled2copy.png
Jesi li kopirao sve fajlove iz .rar filea u kitserver folder , i imas li folder gdb/stadiums ( i u njemu foldere stadiona) ?

Mare_93
07-21-2009, 09:26
Jesi li kopirao sve fajlove iz .rar filea u kitserver folder , i imas li folder gdb/stadiums ( i u njemu foldere stadiona) ?

sad radi hvala,ali nesto me i dalje zeza program,mogu jedino stadion da zamenim pre nego sto udjem u igru,ali ne uspevam da izaberem stadion iz igre,stisnem F9 i izaberem anfield road pa ona stisnem F10 cuje se ona muzika,a kad pocne mec i dalje igram na konami stadionu??jel moze objasnjnje i za to??

milosmilan
07-21-2009, 10:18
Skinuo sam najnoviju verziju Stadium Changer-a i kad god u nekom patch-u zamenim neki stadion sa nekim on normalno radi u svim modovima igra,a samo kad igram master ligu,izbaci me iz igre na ucitavanju tekme!U cemu je problem?

Inas
07-21-2009, 10:43
@milosmilan
Provjeri da li je do tebe, mozda si instalirao neki patch ili nest drugo, provjeri na nekom drugom patchu, ili klikni u programu remove all stadiums i onda idi u igru i probaj masterligu, ako radi onda je do programa i skontat cemo sta je, a ako ne onda je do tebe

@Mare_93
Provjeri jesu li ti stadioni dobro kopirani tamo u gdb/stadiums , svaki folder od stadiona mora imati minimalno 12.bin fajlova cini mi se.
Vidi pa mi javi, ako ne rijesis da nadjemo rjesenje ;)
Svi koji imate problema sa programom napisite koji imate operativni sistem, mislim da ce na Visti biti malih problema

Mare_93
07-21-2009, 11:17
proverio sam sve, imaju stadioni po 12 binova,skiunuo sam neke cak i nove stadione ali ne vredi,opkrenem program i pes u isto vreme,kad dodje do biranja stadiona stisnem F9 izaberem neki stadaion pa F10 ,udjem u konami stadion ali nista,opet isto,ko da nista nisam uradio!!!
imam wondows xp proffesional service pack 2

Inas
07-21-2009, 11:32
ovako, hajd probaj ponovo da uradis, nemoj biti brz, znaci kada pritisnes F10 da potvrdis prvi put cut ces jedan zvuk, i onda kada zavrsi kopiranje opet ces cut zvuk (zvuk kao kad stavis usb u komp) , tek kada drugi put se upali taj zvuk, eh onda udji u igru i probaj
Stvarno cudno, reci mi u igri kada biras stadione, jer ti prikaze gore onaj tekst koji si stadion izabrao?

Jos nesto, provjerite imena .bin fileove u stadion folderima, imena moraju biti tipa *_broj.bin (* - bilo koje ime, broj - id stadiona u default igri, pretezno stavljajte id od konamia, mada program to sve sam kopira)

Inas
07-21-2009, 11:47
zamolio bi moderatore da promjene prvi komentar, da postave ovaj link sto sam ja postavio, jer doslo je do zabune neki su skidali v1.0 a ne v2.0

Mare_93
07-21-2009, 12:11
probao sam polako al opet ne radi,cuje se jednom onaj zvuk usb,al drugi put nista,cekao sam 15 minuta ali opet nista,i da pojavlje mi se gore u levom cosku ime stadiona,kako sam ga ja nazvao...

Inas
07-21-2009, 12:14
hajd mi uslikaj folder od nekog stadiona, a nek se vidi i putanja gore

Mare_93
07-21-2009, 12:19
evo

http://www.imagesforme.com/out.php/i601860_Untitled2copy.jpg

Vallter
07-21-2009, 12:24
kakav ti je to prvi info fajl? I imas samo 9 fajlova od stadiona... Trebas u folderu imati 12 bin fajlova od stadiona i nista vise...
Evo mislim daje ovaj (http://rapidshare.com/files/184606554/FK_Modrica_Maxima_by_Vallter.rar)stadion u folderu i da je dovoljno samo kopirati u folder stadiums... pa pokusaj

Mare_93
07-21-2009, 12:26
taj info fajl se sam stvorio kad sam koristio program,i imam 12 fajlovo evo editovao sam post,slucajno sam cutovao deo slike pa se ne vide 3 preostala fajla,

EDIT:dao si mi link za dres nekog kluba ,to nije stadion

Inas
07-21-2009, 12:28
u folderu od stadiona ne smije biti nista drugo osim bin fileova, znaci onu sliku i readme izbrisi, info moze da stoji jer njega ne kopira

Vallter
07-21-2009, 12:40
Evo ti link (http://rs512.rapidshare.com/files/184972710/_SRB__Stadion_Jagodina.rar)

Meni sve uredno radi testirao sam 3-4 stadiona...

Mare_93
07-21-2009, 13:15
evo konacno je uspelo,ali samo jedno pitanje,jel ovako bi trebao da izgleda stadion jagodine,nesto mi cudno sto su tribine crne ili tako treba?????????

http://www.imagesforme.com/out.php/i601930_Untitled1copy.jpg

Vallter
07-21-2009, 13:27
Mislim da ti nije do kraja kopiralo...

Inas
07-21-2009, 22:10
Otvorite cv09.img folder i brisite sve stadione iz njega, bas sve! Pa pokrenite program i probajte ponovo.
Evo za nekoliko minuta postavit cu novu verziju, moci cete birati koji stadion zelite zamijeniti ( ne samo konami ili sve)

EDIT:
Evo nova verzija:
DOWNLOAD v2.1 (http://www.pes-balkan.com/opsirnije.php?id=203)
Jos jednom bi zamolio moderatore da promjene prvi komentar i naslov. Hvala

grobarinbgd
07-23-2009, 23:01
e bre sve sam probao i opet me izbacuje iz igre...nece pa nece...

pop1806
07-23-2009, 23:26
e bre sve sam probao i opet me izbacuje iz igre...nece pa nece...

Moras obrisati i fajl iz 1165 iz foldera 0f i onda ce biti OK.I ja sam imao problem kao ti
ispraznio sam foder cv_9 i obrisao fajl1165 iz 0f.img.I sad mio sve radi ok.

grobarinbgd
07-24-2009, 07:35
brate opet nece sad ne izbacuje iz igre al opet ucita default stadion.... :(

pop1806
07-24-2009, 18:48
brate opet nece sad ne izbacuje iz igre al opet ucita default stadion.... :(

jesi obrisao fajl1165 iz 0f.img ?

grobarinbgd
07-24-2009, 19:16
jesi obrisao fajl1165 iz 0f.img ?

pa da......:frown:

milosmilan
07-25-2009, 11:17
neverovatno.....svi mi stadioni sljakaju do jaja u svim modovima u igri,ali SAMO kad igram Master League izbaci me i igre na ucitavanju....izaberem JNA u ML i krenem tekmu kad ono il je default stadium ili me izbaci iz igre.....inace sto se tice fajla 1165 iz cv0f.img ja ga u svom yugserver-u ni nemam....sta da radim?

Darko strasni
07-26-2009, 08:52
http://i225.photobucket.com/albums/dd305/Darko_L/problem.jpg
Znaci sve sam probao. Iz cv09 sve stadione u gdb stadiums. Otpakovao stadium changer u jsl iz cv09 sam banere i reklame izbacio i nikako ali nikako da pokrenem stadion changer. Obrisao sam i izx cvof i nista. Avaj nesto pametno da cujem sta mi je ciniti?

edit: Cak sam i u stadiums uradio foldere tipa [SRB] Banjica i opet nece


Provalio sam moja je greska bila nisam bas sve izbrisao sad oce medjutim

http://i225.photobucket.com/albums/dd305/Darko_L/problem2.jpg

On mi nudi stadione samo koje imaju 12 bin fajlova a svi domaci su sa 14 a neki cak i sa 16 bin fajlova. Pope pomagaj Ti si me navukao na domace stadione.

milosmilan
07-26-2009, 09:25
Verovatno lupam,ali moguce da program ne pase lepo za Vistu...

Vallter
07-26-2009, 13:34
@Darko strasni
Pa brisi te viska binove :D

Ove fajlove izvuci iz stadiona sa 14 fajlova i prebaci u cv09.img i onda ce ti sjena ostati normalna, a stadioni ce imati 12 fajlova...

SAN SIRO(79,93)
CAMP NOU(121,135)
ORANGE ARENA(163,177)
Regenbogen Platz(205,219)
STADE LOUIS II(247,261)
VILLE MARIE STADIUM(289,303)
BRISTOL MARY STADIUM(331,345)
MOHAMED LEWIS STADIUM(373,387)
KONAMI STADIUM(415,429)
STADIO OLIMPICO(457,471)
SANTIAGO BERNABEU(541,555)
STOCKHOLM ARENA(583,597)
ANTLION COLOSSEUM(625,639)
ESTADIO DA LUZ(667,681)
ESTADIO DO DRAGAO(709,723)
ESTADIO JOSE ALVALADE(751,765)
STADE DE FRANCE(793,807)
WEMBLEY STADIUM(835,849)
STADIO OLIMPICO DI TORINO(877,891)

Darko strasni
07-26-2009, 15:17
Inase ili bilo ko pomagajte. Pazi ubacio sam ovaj program i on sljaka medjutim. Koji god stadion da izaberem a on ima trenasparente meni stoje oni default tipa go glory itd u cv09 imam fajl koji radi u ggs i reinstalirao sam i kitserver i sve al eto ubi me nisam pametan kako da vidim transparente. A reklame rade.

policojsks
08-05-2009, 22:42
e imam isti problem kao darko strasni kad pokrenem stadium... izbaci mi
run-time eror 380 ne znam bas sta sve treba da obrisem obrisao sam sve foldere
iz cv_09 i folder 1165 sta si ti sve obrisao pa ti radi????

milosmilan
08-06-2009, 09:21
Jel ti u folderu od nekog stadiona npr. Poljuda imas pored bin fajlova i txt i jpg. fajlove?Ako ih imas,brisi ih,samo treba da ti u folderu od stadiona budu .bin fajlovi

policojsks
08-06-2009, 13:48
nemogu da ga pokrenem kad god udjem u stadium changer izbaci mi eror
u prvi udjem lako ali u noviju verziju ne mogu!!!!:sad:

Darko strasni
08-06-2009, 14:19
e imam isti problem kao darko strasni kad pokrenem stadium... izbaci mi
run-time eror 380 ne znam bas sta sve treba da obrisem obrisao sam sve foldere
iz cv_09 i folder 1165 sta si ti sve obrisao pa ti radi????

-Izbrisao sam sledece:"Sve stadione iz cv09, fajl1165 iz 0f.img, i napravio folder stadiums u GDB a stadione stavio u folder npr [SRB]Banjica".

-Ja radim sledece: "Upalim komp jel:D:: , onda iskljucim sve nepotrebne programe i aplikacije iako komp moze opusteno da sljaka i sa njima. Zatim upalim sc (stadium changer) i rucno izaberem prvi stadion npr banjica, konami. Zatim ubacim banjicu umesto konamia (Change Konami Default stadium) e onda palim pes i na konamijev krecem znaci samo next, next. Tek u drugoj partiji idem na f8, f9 itd i obavezno kad zavrsim sa pikanjem idem na remove all stadium (change) i proverim u cv09 da li je ostao neki." Za sada mi radi jedino imam problem sa transparentima. Uvek mi pusta defolt transparente tipa go glory, alez i to.

milosmilan
08-06-2009, 17:21
Ja sam taj problem sa banerima resio,tj. uspesno sam ih ubacio.....

Darko strasni
08-06-2009, 18:04
Ja sam taj problem sa banerima resio,tj. uspesno sam ih ubacio.....

i cutis jel....pa pricaj kako aman:gguns:

milosmilan
08-07-2009, 00:02
:XD: xaxa...pitaj froginha,on ce da ti objasni sve,on je meni sve sredio.....malo je komplikovanije,ali se shvati.

policojsks
08-07-2009, 01:54
da li sa stadiumom changer mogu da menjam i stadione iz Jelen Super Lige
ili samo stadione iz obicnog PES-a???

EDIT: uspeo sam radi,ali imam jos jedno pitanje da li mozda neko zna kako da promenim
omladinski stadion itd. meni izbacuje stadione is Pes-a,a ne iz super lige???

milosmilan
08-07-2009, 11:50
Sa ovim programom mozes da imas koliko hoces stadiona...ti sve lepo,polako radi po upustvu,ako nece to je do programa posto nije stabilan ;)

policojsks
08-07-2009, 14:34
e a kako da ubacim stadion,a da ne diram drugi,ako vec mogu da ubacujem
koliko hocu stadiona???
imam stadium changer 2.1!!!

Darko strasni
08-08-2009, 20:58
Da li neko ima stadium prewiev za defolt stadione. Pretrazio sam ceo forum al sve mrtvi linkovi ili je recimo prewiev po narudzbi tipa unutra jna ili marakana.


:XD: xaxa...pitaj froginha,on ce da ti objasni sve,on je meni sve sredio.....malo je komplikovanije,ali se shvati.

a coveka....pa daj reci sta mi je ciniti:clapping:

Oliver
08-27-2009, 01:19
Jel moze neko da mi objasni zasto mi izbacuje iz igre kad ubacim na primer LTu Arenu Fortune i Old Trafrd umesto Amsterdam arene,a kad umesto nje ubacim na primer Veltins arenu ne izbacuje?

Darko strasni
08-27-2009, 13:09
Jel moze neko da mi objasni zasto mi izbacuje iz igre kad ubacim na primer LTu Arenu Fortune i Old Trafrd umesto Amsterdam arene,a kad umesto nje ubacim na primer Veltins arenu ne izbacuje?

Desno je stadion koji ide u kitserver a levo koji ide u stadium changer, obrati paznju desno na unnamed_583. 597 i 604. Znaci samo izbrises fajlove da izgleda kao levo znaci mali veliki mali veliki i da ih ima paran broj.
http://i225.photobucket.com/albums/dd305/Darko_L/Untitled28.jpg

Oliver
08-27-2009, 13:57
Ajde probacu ovo kako si mi rekao,ako nesto ne ide javljam se.

ne razumem ovo sto si mi napisao,odakle ubacujem stadione u changer a odakle u kitserver?
Uzgred izbacuje me iz igrice kad hocu da igram Become a Legend,sta moze biti uzrok?

Mr.Craber
09-05-2009, 12:39
a sta ako nemam folder stadiums u gdb :S meni voo nesto nevalja :****-8:

EDIT: Ja sam sve ovo procitao kompletnu temu i nista nemogu da pohvatam , mislim da bi trebao na osnovu ovog svega sto smo zakljucili treba jedan veliki tutorijal da napravi onaj tko zna , dakle edit na 1. post i fin tutorial ako netko zna i zeli da stvarno pomogne. Èak neki video tutorijal o ovome svemu i kako da se fino zamjeni stadion pa da svi shvatimo

EDIT 2: i radi ovog ocito "nestabilnog" programa gdje stalno izlaze neki updejti a nikako ne radi , ja sam pokvario citavu stvar . Koristim hnl patch i pokusao sam da promjenim stadion nekako , brisao fajlove iz cv09 pravio folder stadiums i sve to a sada na treæoj sezoni master lige me izbacuje :S , samo sam htio da stavim Villa park a sad sve ode u pm , tako da se nadam da ce kreator ovog programa sad uspjeti slozit neku dobitnu kombinaciju da zamjenim stadion a da me ne izbaci iz igre , ili da barem vratim sve na staro kad vec program je "nesiguran".......

Arsenovic!
01-13-2012, 12:08
Znaci ako sam dobro razumeo ipak se moze ubaciti bezbroj stadiona???.....Jel bi neko mogao da uploaduje taj program (svi linkovi su neispravni)???

Vildan80
01-13-2012, 12:44
Znaci ako sam dobro razumeo ipak se moze ubaciti bezbroj stadiona???.....Jel bi neko mogao da uploaduje taj program (svi linkovi su neispravni)???
http://www.mysoccerpatch.com/download/func-startdown/396/

Arsenovic!
01-13-2012, 12:47
Hvala Vildaneee...!!!