PDA

View Full Version : Tutorijal za forwardovanje portova



Ćule
03-30-2009, 19:47
PORT FORWARDING [FORVARDOVANJE PORTOVA]

-Pogledajte koji ruter imate;
-Idite na sajt http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm (http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm)
-Pronađite oznaku vašeg rutera na tom sajtu i kliknite na vašu oznaku rutera;
-Izbaciče vam detaljno uputstvo na tom sajtu za forvardovanje portova na vašem ruteru.
-Pratite uputstvo sa tog sajta i forvardujte sledeče portove:
[10881, 10884, 12880, 12881 TCP] i [3478, 5730, 5739 UDP]
- Ukoliko imate modem nema potrebe da ovo radite , jer su na modemo otovreni svi portovi
- Ukoliko imate Wireless , morate da kontaktirate vaseg providera da vam otvori gore navedene portove.

Logovanje u ruter.
1.Idite na start pa na run i ukucajte cmd pa pritisnite enter
2.ukucajte telnet 192.168.1.1
3.Ukucajte za login: telekom i za password: telekom [napomena:"kada budete kucali telekom za password to sto kucate nece da se vidi, tako da nemojte da se zbunite zbog toga"]
4.ukucajte passwd admin admin
5.ukucajte save
6.ukucajte reboot
7.sacekajte par minuta
8.Idite na web browser, ukucajte 192.168.1.1, za administratorski usser rutera
Idite na web browser, ukucajte 192.168.1.1, al sad umesto telekom ide admin admin.

Mozete i da probate da udjete u browser(firefox,internet explorer i sl.) , ukucate 192.168.1.1 (gore gde se kuca adresa)
i probate User: admin , password : ztonpk (samo za telekomove adsl korisnike vazi ovaj user i pass, za ostale provajdere je obicno: admin,admin (user i pass))


#1 otvaranje

protocol : UDP
Start port from : 5730
End port from : 5739

jos uvek nismo stigli da istestiramo , ali probajte samo #1 Otvaranje portova,jer je moguce da #2 i #3 TCP portovi nisu neophodni za online igranje.

#2 otvaranje

protocol : TCP
Start port from : 10881
End port from : 10884


#3 otvaranje

protocol : TCP
Start port from : 12880
End port from : 12881





kraj.

-C.R-9-C.R-
03-30-2009, 19:49
moze malo detaljnije za mene nooba...nerazumem se u to

Slyz
03-30-2009, 20:21
kad dobijate opremu za ADSL , dobijate ili ruter ili modem.

sa modemom mozete da povezete jedan komp na net
sa ruterom mozete da povezete vise racunara na net

ruter : u podesavanju rutera morate da kazete koje koneckije dolazne/odlazne da pusta a koje da blokira.

znaci CR7CR , ako tebi na ruteru nisu otvoreni oni portovi, a igra koristi te portove , dolazi do blokiranja konecija od strane tvog rutera.
Znas sta je firewall i zasta sluzi? : )
e pa ruter je ****ni firewall i dok mu ne kazes koje konekcije/portove da pusti , on ce ih blokirati sve.

ja sam uzeo modem,jer imam jedan komp i ne moram da forwardujem portove.

takodje pogledati: http://www.gusari.org/cesta-pitanja/kako-da-podesim-svoj-ruter.html

i ovo : http://www.gusari.org/cesta-pitanja/kako-da-podesim-adsl-modem-sa-telekoma-huawei.html

milosmilan
05-16-2009, 00:01
A kako ja da znam koje igra koristi portove?Inace,ja koristim ADSL Telekom Srbija ruter i imam dosta otvorenih portova pozadi.Samo jedan komp mi je prikljucen na njega.Znaci,imam 3 zauzeta porta,a to su:Adapter,internet kabl i kabl koji sprovodi net od telefona do rutera.Imam slobodna jos 3 porta.

Ćule
05-16-2009, 00:29
A kako ja da znam koje igra koristi portove?Inace,ja koristim ADSL Telekom Srbija ruter i imam dosta otvorenih portova pozadi.Samo jedan komp mi je prikljucen na njega.Znaci,imam 3 zauzeta porta,a to su:Adapter,internet kabl i kabl koji sprovodi net od telefona do rutera.Imam slobodna jos 3 porta.

Kako da znas koje portove igra koristi????? PA PROCITAJ PRVI POST U OVOJ TEMI!!!!!!!

milosmilan
05-16-2009, 07:53
Ajde bre nemoj tu da mi dramis!Lepo sam pitao,pa sam vido da sam se za****.Ali ja na ruteru imam slobodnih portova.Slobodni su mi LAN1,LAN2,LAN3. E, sad ne razumem,ti portovi iz 1. posta.Jel su to neki virtuelni portovi?

milosmilan
05-16-2009, 08:05
izvinite zbog duplih postova,ali ovo sam pronasao.Kliknuo sam na moju marku rutera i izbacio mi je objasnjenje.E,sad posto ne razumem Engleski bas najbolje,jel moze neko da mi prevede upustvo sa ove stranice? https://portforward.com/store/pfconfig.cgi i da.Ako sve ovo podesim,jel ce mi se sjebati konekcija za net?

Slyz
05-16-2009, 14:25
Dechko ti veze nemas:)
I lepo ti je rekao da procitas prvi post i po ko zna koji put "Ako je tutorijal napisan zbog vas , chitajte ih onda..."

LAN1,LAN2,LAN3 ?
To su slotovi na tvom ruteru (uredjaju) da munesh kabl...

Portovi su nesto sasvim drugo , uloguj se preko mozzile na 192.168.1.1 pa chitaj prvi post...

milosmilan
05-16-2009, 16:59
Naravno da nemam veze kad nikad nista nisam igrao online sem kantera!A i,ako znas mogao si ovo malo da mi pojasnis posto ja veze nemam sa igranjem PES-a online....a i ako znas mogo bi da mi prevedes ono sto sam i postavio....

Slyz
05-16-2009, 21:43
Sta da ti prevedem?
Ruter podesavanja krecu tako sto u browseru ukucas ip adresu svog rutera , uglavnom po default-u je ta ip adresa 192.168.1.1
onda se ulogujes u ruter ... sa user i pass : (default admin,admin) (zavisi od provajdera koji ti je dao ruter...)

2) Onda odes u prvi post, odes na onaj link gde imaju OBJASNJENJA SVIH ****NIH MODELA I MARKI RUTERA NA SVETU stisnes CTRL+F (to ti je opcija zvana Search) i onda nadjes svoj model rutera na toj listi , zatim kliknes na taj "model svog rutera" i onda ti taj sajt ponudi brdo igara (izaberi FIFA 2007 jer PES tamo u listi nema) i sledi ta uputstva za tvoj ruter (U slikama) samo upisi portove koji su napisani u prvom postu , evo copyracu ti:

#1 otvaranje

protocol : TCP
Start port from : 10881
End port from : 10884


#2 otvaranje

protocol : TCP
Start port from : 12880
End port from : 12881


#3 otvaranje

protocol : UDP
Start port from : 5730
End port from : 5739


kraj. Ako sledis slike (tj. uputstvo za bash tvoj port sa onog sajta iz prvog posta, gledas moj post, pa prvi post i taj link... ne moze da bude prostije.)

Evo ja licno ti se izvinjavam , ali :
Sledeci put,nema potrebe da smaras ljude koji napisu nesto korisno za vas koji ne znaju , a vi se ne potrudite da ukljucite mozak vec imate komentare "ajde nemoj da mi dramis tu" ... moras da shvatis da si ti jedno 163 po redu koji salje ili meni na PM (dobro nisi ti licno to radio) ali spadas u tih 163 kojima nije jasno i onda samo pitaju , nerviraju nas... koji napisemo "HOW TO URADITI NESTO" i jos smo mi KRIVI sto vi bas nista ne znate...

Sledeci put (vazi za sve koji chitaju temu) sledite upustva , chitajte sta pise , Brain : On , ako ni tad nije jasno... pitajte ali prvo probajte sami , a kad pitate .. pitajte lepo i normalno pitanje .

Koje portove da otvorim???
pa lepo ti pise koji su brojevi portova... Znachi ispalo je da nisi ni procitao , vec samo pitao...

milosmilan
05-16-2009, 22:56
Batice,svaka tebi cast na objasnjivanju,ali ako ja ovde razumem nesto **** me!Kao 1. ne znam ni kakav je User i Pass mog rutera,zatim ne znam kako da se ulogujem u ruter itd....ali jbg,nisi ti kriv za to,ja sam kriv sto ne znam osnovne stvari....:(

NukeR
06-09-2009, 19:22
Brate ja kada izaberem moj ruter i nadjem FIFU 2007 nece da mi otvori link...

Inace, ruter mi je Huawei/SmartAX-MT882

koca013
06-13-2009, 23:54
ja vec igram pes09 online,pa me zanima dali cu nesto da za****m ako ubacim i pes 6,zbog tih portova,tj.dali moze oba pesa da se igraju online,kad hocu da igram jedan a posle da igram drugi?javite mi na pm.

markinho
01-19-2010, 19:17
ljudi ja ne mogu nikako da se snadjem na ovaj port forward pa bih zamolio ako neko moze da u ovom topic-u napise detaljno kako treba.ili neka me doda na msn: markojovanovic_95@rocketmail.com hvala unapred :)

1234560
03-11-2010, 09:12
La pénurie de ugg (http://www.uggbottes.org) pas de doute actuellement la neige la plus célèbre des bottes. Les bottes UGG est fait de peau de mouton véritable de haute qualité et la laine. Niveau Une peau de mouton double page vous donne un maximum de confort et de conserver la chaleur. Si vous aviez une telle paire de chaussures, vous ne pouviez plus souffrir du froid. Le site Web propose hochwetige ugg bottes à bas prix, une livraison rapide et un excellent service, vous pouvez certainement profiter d'une expérience de magasinage agréable.

jolebu92
03-15-2010, 12:51
Ja se slabo razumijem ali mozete li mi napisat ja sam iz Cg i kako mogu igrat preko interneta jer kad udjem na start pa na run pa pocnem kucat Logovanje u ruter.
1.Idite na start pa na run i ukucajte cmd pa pritisnite enter
2.ukucajte telnet 192.168.1.1
3.Ukucajte za login: telekom i za password: telekom [napomena:"kada budete kucali telekom za password to sto kucate nece da se vidi, tako da nemojte da se zbunite zbog toga"]
nece login telekom pass telekom zato valjda jer sam iz cg zna li ko sta treba za nas iz cg da se ukuca

NemanjaD95
07-13-2010, 10:53
ja imam modem , ali smo nas 2 - ica prikljuceni ... da nepravi to problem , sve lepo radi , nadjem protivnika i sve to , i kad dodje da se odredi sastav i taktika ono izbaci ....

Рембрант
07-13-2010, 15:31
ja imam modem , ali smo nas 2 - ica prikljuceni ... da nepravi to problem , sve lepo radi , nadjem protivnika i sve to , i kad dodje da se odredi sastav i taktika ono izbaci ....

Не могу играчи да се повежу ако имају различите печеве. ;)

gox
08-05-2010, 12:06
ljudi jel moze meni neko da pomogne....jos nikad nisam igrao pes6 online...i ne trazim da mi se sve objasni skontao sam dosta iz tutorijala...ali problem je sto ne znam kako da forwardujem portove,jer na onom sajtu nema mog modema INTRACOM JetSpeed IAD-p2....
Evo prekopirano sa portforward.com
Intracom
JetSpeed500
JetSpeed500i
jetSpeed520
jetSpeed520i
NetFasteR-IAD...
To me bas cudi jer dosta ljudi kod nas ima ovaj modem,to je onaj crni sto ga daje u zadnje vreme telekom svojim ADSL koricnicima...

Рембрант
08-05-2010, 20:48
Па ако имаш модем, не мораш да форвардујеш портове, то је само ако имаш рутер ;)

gox
08-07-2010, 18:34
ma ruter je ....nije modem....nego sam ja tako rekao...Sta da radim sad??

skefi
09-05-2010, 20:17
Brate imam problem :/ sve sam namestio al sve...samo 1 pitanje...idem na network i pise mi da me **** port...inace imam ruter...sezamproov...znam pw i user da udjem u njega i ip...ali....tamo nema se namesti..a na portforward nema mog rutera...ima siemes>speedstream 6520 a meni treba 6515 :/ sta da radim?? da zovem servis ili sta?? ae odg sto pre pls :/

PROPLAYER
10-30-2010, 18:01
ee zdravo ja imam adsl JetSpeed-IAD ali tamo nema IAD ima samo NetFaster-IAD trazi se otvore portovi ali nema oznake mogu rutra samo taj a na naj sajt 192.168.1.1 video sam pise jetspeed-IAD

DRAGOJLO
11-01-2010, 18:48
ee iviite sto smaram ali naso sam ruter na onoj listi otiso sam na sajt 192.168.1.1 i idem NAT i idem virtual server i nece evo pogledajte2927

DRAGOJLO
11-04-2010, 15:49
Jer ce mi neko pomogne
jer ce mi neko pomogne
jer ce mi neko pomogne
jer ce mi neko pomogne

Dane Znik
02-07-2011, 21:02
ljudi ja imam modem a izgleda da mi nije sam forwardovao portove... evo vidite sliku... http://img713.imageshack.us/i/pes62011020623223220.png/

Dane Znik
03-31-2011, 19:03
Ljudi aj ako moze neko da me doda na msn da mi pomogne danepesserbia@gmail.com

Idem na oono NAT i nema nista nije kao na slici neznam sta trebam da upisem

POMOZITE MOLIM VAS (uplacujem 500din kredita ko pomogne :D )

P.S uspeo sam da forvardujem...ali sad imam drugi problem :'(
reg. sam se na Pes6j forum i skinuo demaz...Kad idem na network upisem bilo sta za password i izadje mi "An error occurred during verification"
Pomozite molim vas... :(

nemanjasmarach
04-12-2011, 23:41
kako si na modemu uspeo da forwardujes? i ja imam modem a ne ruter pa mi isto izbacuje kao tebi na slici? mislim imam i ruter al kad igram nesto online uvek iskljucim ruter i ubacim samo moj komp na net a drugi komp bude bez neta... nijedna igra mi nije pravila probleme sad ovo ;\

Dane Znik
04-12-2011, 23:54
Ma imao sam ruter a mislio da je modem :D (jel imam samo dve rupe pozadi..)
Pa zvao ADSL i objasnili mi.. ;)

nemanjasmarach
04-13-2011, 18:21
VAZNO

Za one koji imaju samo modem a opet dobijaju poruku da UDP port nije otvoren moraju da iskljuce windows firewall ili ako im bas treba da ga konfigurisu tako da PES6.exe pusta da radi "sta hoce"

taj problem sam ja imao i na srecu sam resio i sad radi sve kako treba :punk::punk:

Pelemasca
06-26-2011, 21:34
ja imam sagem 12o1 i nemam podesavanja za njega..valjda se necemo sresti sa istim greshkama... :-)

WUCKO34
07-10-2011, 16:26
imam tp link wireless ruter i sada idem na onu adresu i udjem u ruter i onda kliknem na fowarding i onda virtual service i upisem ove tcp i udp i i dalje kad se konektujem pise connection to server is lost na pesu

lav89
07-17-2011, 17:01
komplikovano

lav89
07-17-2011, 17:05
?

lav89
07-17-2011, 17:08
i ja imam taj iadspeed

Фантом
07-17-2011, 17:11
Јеси добро?

lav89
07-17-2011, 17:11
??

Pelemasca
07-19-2011, 12:08
meni trazi reg na onaj sajt za rutere-otvaranje portova....jel to mora da se reg ili moze bez toga,mada vidim nece da mi update ruter ako ne dam kesh :) likovi su stvarno..

~Milan~
08-03-2011, 18:02
Ja nemam ruter posto imam vajles. Imam antenu sa koje mi direktno kabal ide jedan u struju drugi u kompijuter... Kako ja da to podesi ako to vec nije podeseno>?

djole028
10-20-2011, 18:39
ja imam onaj beli telekomov Modem uspravni hg520c . moje pitanje je da li ja uopste imam potrebe da otvaram bilo koji port, zato sto bi tebalo da na modemu nista nije zakljucano

DZOstar
10-31-2011, 15:39
Ljudi ako neko zan nek pomognee meni je jetspeed IAD a na onoj listi sa ruterima nema gaa ako neko zna nek kazeee jel nas dosta ima s tim ruterom sto trazi pomoc. i dali mora na onas link gde je ona lista s ruterima da se registrujee.

SAMO ZVEZDA!!!!
12-14-2011, 01:45
Narode ja imam sbb-ov net i modem onaj crni, ali kada pokusam da udjem izbaci mi ovo unable to transmit with udp port 5730??? U cemu je fora i ako imam modem a jeb u me portovi??? Mozda sad ispadam debil ali sta cu kad ne znam nista oko ovoga citam vec tri sata i ne mogu da provalim :dddd

SAMO ZVEZDA!!!!
12-14-2011, 01:49
Brate ja imam sbb-ov net i onaj crni modem ali mi kaze ovako unable to conect wit udp port 5730??? I sta sad da radim, mozda ispadam glup citam ovde vec 3h ali ne mogu da provalim nikako u cemu je fora

Slyz
01-05-2012, 02:36
Brate ja imam sbb-ov net i onaj crni modem ali mi kaze ovako unable to conect wit udp port 5730??? I sta sad da radim, mozda ispadam glup citam ovde vec 3h ali ne mogu da provalim nikako u cemu je fora

zovi Sbb pa ih pitaj, trebalo bi da su ti otvoreni portovi na tom modemu crnom i da udjes bez problema.
moguce da nesto drugo nisi namestio kako treba...tipa Hosts file?

elme94
01-05-2012, 18:34
pozdrav !!!
Kada udem na networks izbaci mi slijedeci tekst : "unable to connect to server for network connection test.The server may be too busy down for maintenacnce or a firewall or router ."
a zvao sam telekom i kazu mi da su mi na modemu pusteni svi portovi .... jeli trebam da nastimam nesto u firewall aako trebam neka mi neko napise kako a inace korsitm windovs 7 ! .

rikola223
02-17-2012, 10:56
u mene je adsl modem prekopcan na router i preko tog routera su 2 kompa prekopcana S: lol al problem je to sto nemogu uci postavke modema jer neznam pass :S u mene je adsl moja tv paket onaj lolz i mogu ja igrat pes online i sve to ali nemogu biti domacin tj plavi kad odes participe a kad npr netko drugi ode prvi participe znaci on je palvi i ja odem znaci crveni sam i onda igramo bez problema :S

Djea
02-17-2012, 12:07
nešto sam čačkao, eksperimetisao i na kraju je ovo bio rezultat: http://img84.imageshack.us/img84/1112/ebbfeac9febc43b99068921.png
valjda sam ubo'o xD

4evra
02-17-2012, 15:09
u mene je adsl modem prekopcan na router i preko tog routera su 2 kompa prekopcana S: lol al problem je to sto nemogu uci postavke modema jer neznam pass :S u mene je adsl moja tv paket onaj lolz i mogu ja igrat pes online i sve to ali nemogu biti domacin tj plavi kad odes participe a kad npr netko drugi ode prvi participe znaci on je palvi i ja odem znaci crveni sam i onda igramo bez problema :S

admints je mozda sifra?


nešto sam čačkao, eksperimetisao i na kraju je ovo bio rezultat: http://img84.imageshack.us/img84/1112/ebbfeac9febc43b99068921.png
valjda sam ubo'o xD

otvorio si portove.
al' moras paziti,otvorio si portove za ip 192.168.1.2
sad ti mora biti stalno taj ip,a tebi je po defaultu 192.168.1.1
moras postaviti staticni ip na 1.2.

Djea
02-17-2012, 15:37
A je l' bih mogao da recimo otvorim portove za ip 192.168.1.1?

Ustvari i ja budala pitam, odoh da otvorim pa kud pukne xD

4evra
02-17-2012, 15:41
ev majsotre,ovo ce ti pomoci ;)
http://www.pes-serbia.com/threads/17525-Dodatak-tutorijalu-za-forwardovanje-portova-koji-ce-pomoci-u-velikoj-meri

Djea
02-17-2012, 16:16
Podesio sam to i sada mogu da igram ali samo kada je neko drugi host, tj kad neko drugi kreira sobu, a kada ja kreiram izađe mi "Unable to connect players".

Evo jedan lik mi reče da je to do ADSL-a, sasvim solidnu konekciju imam ali izgleda da nekad on *****ava i nisam prvi kome se to dešava. Hvala ti 4evra, puno si pomogao. :)

PrO
02-27-2012, 15:38
Ja sam na sajtu portforward.com nasao svoj ruter ali je izgled menija drugaciji je nego kod mene,jel moze neko da mi kaze jel se u Virtual server polju otvaraju portovi i ako da,kako to da uradim ovde(koje opcije da stavim)???
http://www.dodaj.rs/f/e/U7/3Rc138vJ/untitled-1.png

PrO
03-01-2012, 16:01
Molim vas da mi neko pomogne da otvorim portove,jel ovo dobro?
http://www.dodaj.rs/f/2W/DV/1NkSm50C/untitled-3.png

Inace,ja gad udjem u network u pes-u pise mi greska "Unable to connect to server for test network connection".

Izvinjavam se zbog duplog posta.

4evra
03-01-2012, 16:03
ako vas izbacuje odmah kad udjete u network,to nije do portova,to je do host fajla.
tacnije,niste ga podesili za server na kome ocete igrati.
Portovi su vezani samo za hostovanje utakmice.

PrO
03-01-2012, 16:06
Ubacio sam host file,koji je prilozen uz solimov najnoviji pec(u online setup folder).

4evra
03-01-2012, 16:14
nesto onda ne stima.iskljuci firewall.

127.0.0.1 localhost
91.203.4.126 pes6gate-ec.winning-eleven.net
94.79.54.208 we9stun.winning-eleven.net

to treba da stoji u host fajlu,proveri.

PrO
03-01-2012, 16:19
Isto je.Firewall iskljucen.


EDIT:Evo sta mi tacno izbacuje kad udjem u network,posle jedno 4,5 sekundi
http://www.dodaj.rs/f/29/13K/OxectrO/network.png

4evra
03-01-2012, 16:27
Windows 7 il xp?

PrO
03-01-2012, 16:29
XP

4evra
03-01-2012, 16:30
aj okaci ovde host fajl iz etc foldera da vidim

PrO
03-01-2012, 16:41
Nece ni da mi kopira,ni da otvori taj fajl.
http://www.dodaj.rs/f/5/ps/2hFQ4uSW/untitled-2.png
http://www.dodaj.rs/f/1d/Yt/3F8J4qK6/untitled-1.png

4evra
03-01-2012, 16:53
e zato ti i nece.
Nisi ga ni modifikovao,jer ti ne da da ga modifikujes.

fora je sto se takvo nesto ocekuje od windows sedmice,a ne od XPa.
Restartuj komp pa onda pokusaj da kopiras/otvoris.

PrO
03-01-2012, 18:26
I dalje nece.

PrO
03-02-2012, 23:04
Namestio sam u podesavanjima,sada hoce i da se otvori i da se kopira host fajl,ali u igri i dalje ista greska...
Evo host fajla:http://speedy.sh/CdXnG/hosts



Izvinjavam se zbog duplog posta.

Legenda93
03-11-2012, 19:52
Kako da otvorim portove na TP-Link model TL-SF1005D??? Hitno je. :)))

Rossobianco
07-08-2012, 11:20
Pitanje jedno,ja imam modem iz Telekom Srbije da li trebam da cackam nesto oko portova ili ne ?

Deron Villiams
07-08-2012, 22:38
jel moze mala pomoc pogledao sam na onom sajtu sto ste postavili i nema objasnjenja kako da igraam da forwardujem portove za PES 6 samo za PES 11 dal to znaci da ja ne mogu da igram PES 6 Online?

Pelemasca
07-08-2012, 23:42
probajte da igrate ako izbacuje ono udp 5370 ili 5730 onda cete morati da sredite

astrokoki
02-11-2013, 15:16
imam ruter TP 8840 T i nema objanjenja na sajtu sa forward portova

Suadg11
03-28-2013, 15:30
alo momaku mene je TP-Link TL-SF1005D nema tamo toga mog modela ima tp link ali nema model

miloss986
11-05-2013, 16:39
Izbacuje mi ovo kada idem na online:

21642

Da li je do portova ili ne? Inace imam Huawei G530

Pelemasca
11-06-2013, 00:41
losh host file....

Sarlo11
11-21-2013, 21:48
Zdravo. Pratio sam uputstva za forwardovanje portova i odradio sam, provjerio preko PFPortChecker i svi trazeni su otvoreni. Kopirao sam hosts file kako i treba, iskljucio windows firewall, ali i dalje mi se u PES-u nakon ''testing network environment'' javlja poruka:
''Unable to connect to server for network connection test. The server may be too busy, down to maintenance or a firewall or router may be restricting access.''
Koristim Shollym patch 2013/2014 Beta update. Ima li neko rjesenje za ovaj problem? Da li se ustvari trebam javiti svom provajderu da mi otkljuca portove ili...?

Kockalonee
01-16-2014, 22:35
Zdravo. Pratio sam uputstva za forwardovanje portova i odradio sam, provjerio preko PFPortChecker i svi trazeni su otvoreni. Kopirao sam hosts file kako i treba, iskljucio windows firewall, ali i dalje mi se u PES-u nakon ''testing network environment'' javlja poruka:
''Unable to connect to server for network connection test. The server may be too busy, down to maintenance or a firewall or router may be restricting access.''
Koristim Shollym patch 2013/2014 Beta update. Ima li neko rjesenje za ovaj problem? Da li se ustvari trebam javiti svom provajderu da mi otkljuca portove ili...?

Ja imam isti problem s'tim sto kad ja hostujem igru pokaze se crna slika i nakon nekoliko sekundi pise unable to connect, a onaj program mi pise da sam ih otvorio..
P.S. imas los host fajl.

locco10
02-28-2014, 20:23
Zdravo svima tu sam tek par dana, instalirao sam pes 6, pokrenuo i radi na win 7. Naravno stanje u timovima je iz 2006 pa sad cekam da se zavrsi ovaj shollym multy patch. Nadam se da cu se snaci s ubacivanjem istog uz pomoc tutorijala ovdje.

Zanima me ovo ubacivanje host file, kad to uradim hoce mi se poremetiti nesto vezano za koristenje neta, il ne utice na to?

Eto ako neko moze da mi odgovori :) nadam se da nisam totalno fulio temu :)

Pelemasca
02-28-2014, 20:48
nece ti host file nista poremetiti.... ako ces igrati sa shollym patchom preporucujem ti i shollym online ligu ;)

locco10
02-28-2014, 20:58
nece ti host file nista poremetiti.... ako ces igrati sa shollym patchom preporucujem ti i shollym online ligu ;)

Ok hvala, vidjecu dok sve namjestim pa ako bude funkcionisalo kako treba onda pokusati ligu.

jovan84
11-17-2014, 17:55
Ako moze mala pomoc...imam neki ruski ruter po imenu P660RT2 i nemogu nikako da se snadjem oko otvaranja portova,patim se vec citav dan ali slaba vajda...problem kod ovog rutera je to sto on ima skrivena podesavanja(meni) i prilikom ulaska i logovanja on mi samo izbaci status tog rutera i adrese... i nista vise.Pa me zanima kako ja to da odradim posto nemogu da igram online a zbog toga sam i kupio originalnu verziju CD-a...nesto sam trazio po netu pa mi se ucinilo da nije mozda ovo resenje???? evo adrese http://www.youtube.com/watch?v=hSXE74IlbHQ Hvala unapred

Pelemasca
11-18-2014, 11:26
ja imam slican model(beotel net) ne izbacuje ti cela podesavanja zbg one sifre i user name... ako se koristi standard admin bla bla on ne izbacuje sve podesavanja,pozovi korisnicku sluzbu provajdera pa neka ti objasne kako da se ulogujes

cevali
03-18-2016, 18:11
Neko pomoc oko otvaranja portova za HG531 V1 Telekom Srbija?
Da li ima potrebe otvarati portove ako dobro radi i bez njih?

Rade123
12-15-2016, 18:13
imamm problem oko portova,procitao sam vase obnjasnjenje za portove ne uspeva,cak sam i zvao telekom,rekli su da sam otovoriju portove nzm sta je u pitanju pa jel moze neka pomoc?

Prince
08-19-2017, 05:38
Cele noci se drkam sa ovim portovima, s tim sto ne racunajte na pomoc provajdera jer se svaki put javi zensko sto samim tim znaci da na moje pitanje u sebi razmislja "o cemu prica ovaj debil"




E sad da li ja nesto pogresno radim ili sta vec... inace model je D-link DIR-605L ako to nesto znaci

Amokachi
08-19-2017, 11:31
Dovlu iscimas na garenu i on ti nasteluje za 2min. Da se ne mucis.

ДејанР
02-08-2018, 20:37
Куку леле, имам главу као теле а ништа не знам у вези овога. :rulet:
Наиме, давно некад сам играо 6-ицу онлајн, чини ми се онај Шолим2013. и нешто ми удари у главу да инсталирам опет пес6 и да пробам онлајн, само овај пут 2015, међутим кад сам ушао све функционише до самог покретања меча гдје ме избаци са сваким противником. Наиђем тако на неког нашег балканца, који ми каже да поред имена имам неку косу црту и да није могуће играње са мном, и да морам да погасим све што би ми сметало за онлајн играње, на крају крајева да провјерим и ово око портова...

Е сад, прво, да ли постоји неки простији (видео) тут , (не шаљите ме у први пост, прочитао сам га безброј пута, покушам нешто, али не успијем у ствари ништа), или неки програм који ће ово одрадити умјесто мене? Да ли се нешто друго поремети са овим или нема никакве додирне тачке са другим стварима/алатима које користим онлајн? И зашто одједном морам да подешавам ово, кад ономад нисам морао? Хвала.

Шта треба овде ? 30067

Sneg_Veje
02-08-2018, 21:10
Куку леле, имам главу као теле а ништа не знам у вези овога. :rulet:
Наиме, давно некад сам играо 6-ицу онлајн, чини ми се онај Шолим2013. и нешто ми удари у главу да инсталирам опет пес6 и да пробам онлајн, само овај пут 2015, међутим кад сам ушао све функционише до самог покретања меча гдје ме избаци са сваким противником. Наиђем тако на неког нашег балканца, који ми каже да поред имена имам неку косу црту и да није могуће играње са мном, и да морам да погасим све што би ми сметало за онлајн играње, на крају крајева да провјерим и ово око портова...

Е сад, прво, да ли постоји неки простији (видео) тут , (не шаљите ме у први пост, прочитао сам га безброј пута, покушам нешто, али не успијем у ствари ништа), или неки програм који ће ово одрадити умјесто мене? Да ли се нешто друго поремети са овим или нема никакве додирне тачке са другим стварима/алатима које користим онлајн? И зашто одједном морам да подешавам ово, кад ономад нисам морао? Хвала.

Шта треба овде ? 30067

Pogledaj prvo da li imas CG Nat, u podesavanjima modema pogledaj na status IP adresu i pogledaj na whatsmyip, ako je razlicita ip adresa onda je CG Nat i neces moci da forwardujes portove...

ДејанР
02-08-2018, 21:16
Чини ми се да јесте различита. Шта ми је чинити онда?

Sneg_Veje
02-08-2018, 21:30
Чини ми се да јесте различита. Шта ми је чинити онда?

Vidi od koga uzimas net da ti srede, trazi drugi modem, pokusace da ti prodaju staticku ip adresu, ali moze i sa dinamickom...

darkojovanovic1
06-26-2018, 18:49
https://s22.postimg.cc/9cjl8oa71/pes.png (https://postimg.cc/image/9cjl8oa71/)

Može li mi neko pomoći kako da otključam portove, inače oznaka rutera mi je HG531 V1. Da bi pristupio njemu u addres baru kucam 192.168.1.1. Ali šta dalje? Na onom sajtu za otključavanje portova nisam našao PES 6 pa ne znam šta da radim...